Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η απόφαση είναι ειλημμένη.

Κοιτάτε αν εξετάσουμε τα δεδομένα από τότε που ο Γιωργάκης άρχισε τα περί «Τιτανικού» και εντατικής θα διαπιστώσουμε ότι:

A φάση – στο εσωτερικό αρνούνται να πουν την λέξη χρεοκοπία,πόσο μάλιστα να την δεχτούν. Το ίδιο και η ΕΕ, με εξαίρεση την Γερμανία που μιλά από την αρχή ανοιχτά για ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Β φάση – Αρχίζει και καλλιεργείται στο εσωτερικό η ιδέα της χρεοκοπίας(ελεγχόμενη), μέσω των γνωστών διαύλων (δημοσιογράφοι, ακραίοι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί μας κλπ). Η ΕΕ αρνείται την ελεγχόμενη χρεοκοπία που προτείνει επίσημα στη Σύνοδο η Γερμανία.

Γ φάση – Στο εσωτερικό μας αρχίζει και η κυβέρνηση να λέει την λέξη ελεγχόμενη χρεοκοπία και να την αποδέχεται. Το ίδιο και η ΕΕ. Την ίδια ώρα η Γερμανία πάει ακόμα πιο μακριά και με επίσημες φωνές της (Σόιμπλε κλπ) μέσα από συνεντεύξεις και αρθρογραφία ,κυρίως στον Γερμανικό Τύπο, καλλιεργεί μια ακραία μορφή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας , με το επιχείρημα της γενικής διακυβέρνησης της ΕΕ (στην αρχή μόνο οικονομικά).

Δ φάση – Στο εσωτερικό μας η χρεοκοπία πλέον θεωρείται δεδομένη (αυτή ντε που πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση δεν την ανέφερε ούτε ως λέξη, την ξόρκιζε και επέμενε ότι όλες οι προσπάθειες και τα δυσβάστακτα μέτρα είναι για να …. μη χρεοκοπήσουμε !!!!). Στη ΕΕ μέσα από την συμφωνία της 21ης Ιουλίου παίρνονται αποφάσεις για αναδιάρθρωσης του χρέους («μερική χρεοκοπία» την αποκαλούν αναλυτές και διεθνείς οίκοι) με τη συμμετοχή ιδιωτών. Δηλαδή αυτό που επιθυμούσε η Γερμανία εξ’αρχής!!!!

Ε φάση – Στο εσωτερικό μας η κυβέρνηση έχει παραδώσει πνεύμα (όχι ότι πιο πριν είχε διαπραγματευτεί έστω και λίγο). Η μερική χρεοκοπία παρουσιάζεται στον λαό ως …. Mega κατόρθωμα!!!!!! Μάλιστα ανερυθρίαστα οι κυβερνητικοί λαοπλάνοι με την συνεργασία των όλων όσων αναφέρω από την πρώτη φάση, μιλούν για …. σωτηρία της χώρας!!!!!! Στη ΕΕ πλέον συζητούν ανοικτά (θέμα της επερχόμενης Συνόδου) για ολική χρεοκοπία, για αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, για παραχώρηση κυριαρχίας από κράτη, αλλά και για ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη (και κατ’ επέκταση από την ΕΕ) χώρας που δεν τηρεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που έθεσε μέσω των … συνεντεύξεων και της αρθρογραφίας στελεχών της η Γερμανία (προσοχή , όχι μέσω θεσμοθετημένης διαβούλευσης όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΕ και οι συνθήκες).

Τελικό συμπέρασμα; Εάν θέλετε να πληροφορειθείται για το τι θα γίνει τελικά , τότε δεν έχετε παρά να παρακολουθείται την άρθρογραφία των στελεχών της Γερμανίας και εάν αυτό σας είναι δύσκολο ,τότε μπορείται να παρακολουθείται τους τίτλους των λαϊκίστικων εντύπων της Γερμανίας , τύπου Bild, Focus κλπ). Το ίδιο κάνει.

Γιατί αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι η ΕΕ είναι όπως το ποδόσφαιρο (αν θυμηθούμε και παραλληλίσουμε την δήλωση κάπου διεθνή Γερμανού ποδοσφαιριστή) : Μετέχουν συναποφασιζόμενα 27 κράτη μέλη που και τελικά…. αποφασίζει η Γερμανία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου