Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!... 

Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του! Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά. Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι». Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του! Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, καί εκδικείται: «Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους... και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται». 

Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό: «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους καί τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος. Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες! 
Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλονε φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!... Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση  ̈ελληνικό παρελθόν ̈». Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. 

Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει... Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρώ μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο  ̈Τέλος ̈... Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό!  ́Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. 

Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!... Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε... Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!... η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος  ̈πολιτισμένος ̈ άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος... Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη... 

Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ. Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε! Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του! Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»! 

Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα: «Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι...». 

Στρατής Ανδριώτης

21 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Εμείς οι άξιοι απόγονοι των φιλοσόφων των μαθηματικών των.....τι ακριβώς έχουμε καταφέρει?Όταν "κληρονομας" κάτι πρέπει να το σέβεσαι πρέπει να προσπαθείς όχι μονο να διατηρείς την κληρονομιά σου αλλα και να την αυξάνεις.Τι ακριβώς μεταφέρουμε από αυτήν την "κληρονομια" των προγόνων μας στους απογόνους τους διά μέσου της παιδείας διά μέσου του πολιτικού μας συστήματος?Κολοκυθια τούμπανα σταματάτε πλέον να προσπαθείτε να βρείτε κάτι ώστε να δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα.Οι ξένοι πήραν από τους προγόνους μας τα εργαλεία ώστε να "βασισtουν" και να φτιάξουν ένα πολιτισμό σύγχρονο .Εμείς γιατί είμαστε εντελώς ανίκανοι να φτιάξουμε μια χωρα με σύγχρονο πολιτισμό βασιζόμενοι στην κληρονομιά μας?Γιατί η Ελλάδα είναι ένας απόλυτος χαβαλές και ένα ατέλειωτο μπάχαλο γιατί?Άρα λιγότερες σάλτσες και πιο πολύ δουλειά εάν έχει μείνει λίγο ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι "δουλειά" φίλε. Απλά: "εργασία"!
    Η δουλειά παράγει οικονομικά αγαθά. Η εργασία παράγει έργο! Όπου "εργο" σημαίνει γνώση, που τείνει στη σοφία, που τείνει στην μετάλλαξη του ανθρώπου σε ΑΝΘΡΩΠΟ.
    Να γιατί έχουμε χάσει το τρένο που έφτιαξαν οι πρόγονοί μας.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω που μεσα σε δυο γραμμες τα ειπατε ολα!!!

      Διαγραφή
  3. Το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι» γράφτηκε από τον Κυριάκο Διακογιάννη και πρωτοεκδόθηκε το 1976 από τις εκδόσεις Λαδιά. Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος; Παρακαλώ διευκρινείστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι» γράφτηκε από τον Κυριάκο Διακογιάννη και πρωτοεκδόθηκε το 1976 από τις εκδόσεις Λαδιά.
    Ο Διακογιαννης εγραψε και αλλα βιβλια προφητικα
    αξιζει να τα διαβασεται.
    ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ
    ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
    ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠ
    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΦΑΞΤΕ ΤΟΝ
    ΣΚΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΧΙΕΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
    ΜΟΛΥΒΙΕΣ(ΠΟΙΗΜΑΤΑ)
    ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς ,το Βυζάντιο και η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία ήταν χειρότερη από τους Λατίνους ,μην το ξεχνάτε !!!! Έλληνας και ιουδεοχριστιανός είναι δύο διαφορετικές έννοιες ,και εντελώς αντίθετες !!!! Ο χαρακτήρας του Έλληνα δεν ταιριάζει με του χριστιανού ! Έλληνας σημαίνει υπερήφανος ,εθνικιστής ,ελεύθερος, δεν προσκυνάει ,λιοντάρι ή λύκος στην μάχη ,αδογμάτιστος ,και πατριώτης !!!! χριστιανός σημαίνει ,ταπεινός ,δούλος ,ποίμνιο (πρόβατο) οικουμενιστης διεθνιστής ,δογματικός ,άπατρις, προσκυνάει θεούς και ανθρώπους ,και βλάκας που θα κληρονομήσει την βασιλεία του ουρανού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε ολα!!! Συμφωνω απολυτα! Ετσι μας εκπαιδευει παιδιοθεν το φαυλο συστημα για να εξυπηρετουμε τα συμφεροντα του ως ενηληκες.... Δυστυχως...

      Διαγραφή
  6. To biblio Skylanthrwpoi to egrapse o Kyriakos Diakogiannhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Αριστόφιλε, πες μου σε παρακαλώ από την περιγραφή που έδωσες στον Έλληνα τι από αυτά δεν ήταν π.χ. ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Βασίλειος ο Β' ο Βουλγαροκτόνος ή ακόμα ο παππούς σου και ο παππούς μου που πολέμησαν στην Αλβανία το 1940;

    Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΤΟ OΝΟΜΑ ΡΩΜΗΟΣ ΚΑΙ H IΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ" είναι ένα καλώς ιστορικά τεκμηριωμένο άρθρο, πού εκφράζει τήν αλήθεια γιά τούς Έλληνες.
    Βρίσκεται εδώ : http://storage.enromiosini.gr/storage/dat/F711A81E/ERO-1_100dpi_forWeb.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ερμηνεία της συμπεριφοράς του ζώου, κανείς δεν έδωσε σημασία σε μια φράση - κλειδί: "Τα ζώα ποτέ δεν συγχωρούν στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους" Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
    sapiens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παραπάνω δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πλήρως αληθινό. Το βιώσα στην Ιρλανδία, οπου έμεινα για τρία χρόνια. Αν εξαιρέσω ένα καθηγητη παναπιστημίου στην έδρα της ιστορίας, όλοι οι υπόλοιποι, πλήν ενός καναδου, αλλά ινδικής καταγωγής, συνήθιζαν να μου λένε ειρωνικά " Yes, everything is greek!!!", όταν η συζήτηση ανέβαινε ΕΠΙΠΕΔΟ. Εξαιρώ τους ινδούς και τους μορφωμένους αμερικανούς. Πολλούς τους πήγα στο πανεπιστημιο τους, όπου στις πόρτες των κτηρίων που έκτισαν οι άγγλοι πρίν 100 χρόνια, υπήρχαν επιγραφές και τύμβοι με ελληνικές λέξεις (πχ ΝΙΚΗ).
    Κατάλαβα ότι όταν συνειδητοποιούσαν ότι σχεδόν τα πάντα είναι ελληνικά, ενοιωθαν πολυ μικροι και λιγοι. Το να αναγνωρίζει κάποιος το μεγαλείου του άλλου, τον ανυψώνει στο επίπεδο του. Γίνεται ΙΣΟΣ. Δεν το καταλαβαίνουν. Εφυγα με πικρή γευση από εκεί.Τώρα αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις. . ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑ ΣΑΞΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιστορία, έστω οπως έχει γραφεί, καταδεικνύει ότι αυτό που εκπροσωπεί ο χριστιανισμός σαν θρησκεία, δεν έχει καμμια σχεση με τον ελληνισμό. Ο χριστιανισμός προσπάθησε να καταστρέψει τον ελληνισμό και διέλυσε όλες τις δυτικές κοινωνίες και παγανιστικές θησκείες δια πυρός και σιδήρου κατά τα τελευταία 2000 χρόνια. Ο ελληνισμός επέζησε λόγω της ελληνικής γλώσσας, η οποία αν εξαληφθεί, θα γίνουμε ένας λαός όπως οι Χετταίοι. Οι νεοέλληνες και τα greeklich είναι το πρώτο στάδιο. ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι, αλλα φοβαμαι οτι η ευχη σας μονο ευχη θα μεινει... Εχουν διαβρωσει τους νεους με ολες τις δυτικες και συμφερουσες τασεις, τοσο που, ξεχνουν να γραψουν στην γλωσσα μας! Η επομενη γενια, φοβαμαι θα γραφει μονο greeklish!....

      Διαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ+ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ=ΕΝΑ...;όποιος αδυνατεί να το κατανοήσει αυτό είναι απλά χειρότερος από ένα ζώο ,διότι το ζώο είναι αθώο,ενώ ο αντίχριστος άνθρωπος είναι βδελυρός Θεομάχος και μισάνθρωπος στην ουσία του...Παρ'όλα αυτά,ο σύγχρονος 'Ελληνας ΠΡΕΠΕΙ να ξεπεράσει τον κομπλεξισμό του απέναντι στις ισχυρές τεχνολογικά χώρες,να ξεπεράσει την πνευματικη του ΤΕΜΠΕΛΙΑ και να γινει ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ και ισορροπημένος ψυχικά Χριστιανός/άνθρωπος..Εάν δεν τα κάνει αυτά θα είναι ένα μπερδεμένο δουλάκι της παγκοσμιοποίησης και θα αναπολεί παντοτινά τα αρχαία μεγαλεία που κάπως θολά θα έχει στο μυαλό του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το αλλο με τον τοτο το εχετε ακουσει?????


    με τετοια φασιστοσυγγραματα και παραμυθακια για εξυστωρησεις ελβετιδων (παντου εχει ρεμαλια..αλλα πουθενα τοσα πολλα οσα στη ελλαδα..εδω το ραμαλι ειναι κανονας ενω στη ευρωπη ειναι εξερεση και ισχνη μειοψηφεια.......εχετε δει διπλοπαρκαρισμενο ποτε εκει ή και τριπλοπαρκαρισμενο και η τροχεα να πινει καφε απεναντι ρεμβαζοντας?????) πειγαν καποιοι την ελλαδα 100 χρονια πισω απο την υπολοιπη ευρωποι ...και εμεισ τοχουμε και καμαρι

    γκρεκοι αναξιοι για οτιδιποτε πολιτισμενο τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανενα Ελληνισμο δεν κατεστρεψε ο Χριστιανισμός. Η παραδοσιακή αρχαια κουλτουρα ειχε προ πολλου αντικατασταθεί ,αρχιζοντας απο την εποχη των Ελληνιστικών Βασιλείων και συνεχίζοντας με τη Ρωμαϊκή κατάκτηση, με καινουργια φιλοσοφικά ρεύματα επηρεασμένα απο τους λαους της μεσης ανατολής. Μετα ήρθε ο Χριστιανισμός για να γεμίσει το κενό που ένοιωθαν στις ψυχές τους οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ, ΘΕΟΦΑΝΗ ΒΑΤΡΑΧΕ 28 Ιανουαρίου 2012 - 10:14 π.μ., ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΠΛΕΤΟ ΜΙΣΟΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ? ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΗΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ... ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ... ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ...ΜΑΤΙΑΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΘΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ; ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΑΡΑ ΟΧΙ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, ΜΑΛΛΟΝ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ. ΑΠΟΨΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή