Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Yπάρχει "ρήτρα ύφεσης" στο Μνημόνιο αλλά ήταν μυστική...!!



Την αποκάλυψη ότι στο κείμενο της συμφωνίας για την χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τρόικα υπάρχει "ρήτρα ύφεσης" που επιτρέπει την παράταση του χρόνου επίτευξης των μεταρρυθμιστικών στόχων σε περίπτωση που η ύφεση είναι χειρότερη των εκτιμήσεων, επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά συμπλήρωσε ότι "δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα".


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι κανείς δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για το θέμα και το ερωτημα είναι τι άλλο υπάρχει μέσα στα καταραμένα Μνημόνια και δεν τα γνωρίζουν οι πολίτες!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας μπορούν να ξανανοίξουν σε περίπτωση που η ύφεση είναι χειρότερη των εκτιμήσεων της τρόικας.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την άποψη του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η ρήτρα αυτή «δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα», εξήγηση την οποία ο κ. Κοτχάους δεν θέλησε να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτυχή του προγράματο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας έχει ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί περαιτέρω ότι στις συμφωνίες αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους με τους ξένους δανειστές υπάρχει «ρήτρα ύφεσης» η οποία προβλέπει την δυνατότητα παράτασης του χρόνου.



Πηγή : Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου