Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Οι Γάλλοι κρατάνε όσους ακούμπησαν τη λίστα Λαγκάρντ

Οι Γάλλοι κρατάνε όσους ακούμπησαν τη λίστα  ΛαγκάρντΠλοκή αστυνομικού-κατασκοπευτικού μυθιστορήματος αποκτά η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φορτίζεται διαρκώς με ακατανόητες λεπτομέρειες. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναζητούν τον άγνωστο "Χ" που πήρε, αναπαρήγε και παραμόρφωσε τη λίστα των ονομάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί την πολιτική και ποινική στοχοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο παρασκήνιο όμως εξελίσσονται διεργασίες που εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες, η αστυνομία και η δικαστική εξουσία, τις οποίες τα media έχουν επιλέξει να αγνοήσουν.
 
Το αρχικό CD του οποίου η τύχη αγνοείται μέχρι τώρα, αν και νέα λίστα ήρθε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι βρίσκεται στα χέρια ξένης πρεσβείας η οποία το απέκτησε μέσω της δραστηριοποίησης μυστικών υπηρεσιών.

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν ότι η Γαλλία γνώριζε την πορεία του αρχικού CD βήμα, βήμα καθώς τόσο η λίστα όσο και κώδικας του οπτικού δίσκου, περιείχαν λογισμικό παρακολούθησης και καταγραφής το οποίο σε κάθε ευκαιρία έστελνε δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και τροποποιήσεων στις γαλλικές αρχές.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές ακολουθώντας τα ίχνη ενός εκ των USB sticks που αναπαρήχθησαν σε υπολογιστές του ΣΔΟΕ έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος εμπορίας απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων προσώπων και εταιριών. Αν και επισήμως οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται τόσο η Ασφάλεια όσο και η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είχαν πολλές κοινές συσκέψεις τον προηγούμενο καιρό τόσο στην οδό Κατεχάκη όσο και στη ΓΑΔΑ, για το συντονισμό της δράσης και τον περιορισμό των διαρροών.

Από τις δράσεις για την ανάκτηση του πρωτοτύπου εξαιρέθηκε η ΕΥΠ, η οποία θεωρήθηκε ότι έδρασε σε προγενέστερο χρόνο χωρίς να ενημερώσει δημιουργώντας προβλήματα και προκαλώντας αναστάτωση.


Κύκλοι της ΕΥΠ συσχετίζουν με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τόσο με την εξάρθρωση των εταιριών εμπορίας φορολογικών δεδομένων στη Δάφνη και την Ηλιούπολη όσο και με "αθόρυβες" έρευνες σε σπίτια συνεργατών του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ξένες μυστικές υπηρεσίες ερευνούν και ενδεχόμενη διασύνδεση των συλλήψεων τρομοκρατών με τις εν εξελίξει έρευνες για τη πρωτότυπο CD.

Οι γαλλικές αρχές φαίνεται ότι αν και δεν έχουν το αρχικό CD στην κατοχή τους, γνωρίζουν τη διαδρομή του με μεγάλη ακρίβεια και μπορούν να δώσουν δεδομένα για τους κατά καιρούς κατόχους του. Στο σήριαλ εμπλέκονται και υπηρεσιακοί παράγοντες της χώρας στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, οι οποίοι ενημερώθηκαν κατά καιρούς για την εξέλιξη των παράλληλων ερευνών από ξένους οίκους και μυστικές υπηρεσίες.

Όπως διαρρέουν στελέχη της ΕΥΠ και η HSBC προσπάθησε να ανακτήσει το CD ώστε να ανακόψει την πορεία των ερευνών.

Πηγή : http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου