Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κοιτάσματα και στον Θερμαϊκό έχει η Ελλάδα!!



Πριν από λίγα χρόνια, το θυμόμαστε όλοι, όποιος τολμούσε να πει ότι η Ελλάδα διαθέτει ενεργειακούς πόρους χαρακτηριζόταν αυτομάτως από το καθεστώς ως «τρελός», «γραφικός», και «φασίστας».


Αυτή η τακτική είχε υιοθετηθεί από καθεστώς που γνώριζε τι ακριβώς γινόταν, προκειμένου να μην γνωρίζει ο Λαός τι ακριβώς γίνεται στο Αιγαίο και να αφήνετε έρμαιο στην προπαγάνδα των αριστερών ότι το «αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Την προπαγάνδα των αριστερών που έτσι και αλλιώς ανέκαθεν ήταν πράκτορες ξένων συμφερόντων.

Τώρα η Ελλάδα έχει μπει στο μνημόνιο και όσο επιζεί το υπάρχον ξεπουλημένο πολιτικό καθεστώς, οι ενεργειακοί μας πόροι είναι δεσμευμένοι στους διεθνείς τοκογλύφους, αρχίζουν και ξεπροβάλλουν τα νέα που μας κρύβαν τόσο καιρό οι πολιτικάντηδες και τα αργυρώνητα ΜΜΕ. Στηριζόμενοι στην κοντή, δυστυχώς, μνήμη του Λαού μας επενδύανε στο ψεύδος αποκρύπτοντας ότι τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας ήταν γνωστά από δεκαετίες και μάλιστα με δημοσιεύματα του τύπου που αργότερα έβγαζε τους πάντες «τρελούς».

Μίλησε, λοιπόν, προχθες από το βήμα του Athens Energy Forum ο πρέσβης του Ισραήλ και προέβη σε νέες αποκαλύψεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από περίσσιο θράσος. Είπε ότι πέραν των ήδη γνωστών κοιτασμάτων υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και στον Θερμαϊκό, τονίζοντας ότι «εάν υπάρχει αέριο να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε». Συγκεκριμένα είπε ότι το ισραηλινό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο νότια της Κρήτης, αλλά επεκτείνεται και στον βορρά. Αυτό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ισραηλινή Ratio Oil, σε συνεργασία με την Energean Oil & Gas έχει κάνει τις επαφές της με την κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι έρευνες στον Θερμαϊκό.

Τώρα που την πατρίδα μας την δέσαν χειροπόδαρα στο μνημόνιο, άρχισαν να ξεθάβουν τα ενεργειακά κοιτάσματα, προκειμένου να τα ξεπουλήσουν. Χρειάζεται άμεσα μία πραγματικά Εθνική Κυβέρνηση που θα μπορέσει να εξορύξει τα κοιτάσματα αυτά χωρίς να τα ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής στους ξένους δυνάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου