Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πρωινές σκέψεις




Πίνοντας το καφεδάκι μου σήμερα διάβαζα την ειδησιογραφια και φυσικά την είδηση του κλεισίματος των 21 φορέων του δημοσίου.

Σκεφτόμουνα ότι ο κύριος Μητσοτάκης την ώρα που κλείνει φορείς που ΔΕΝ χρηματοδοτούνται απο τον κρατικό προϋπολογισμό  (πχ ΤΕΟ Α.Ε.) και δίνει τα έσοδα τους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες,  αφήνει στο γραφείο του ανενεργό διότι ανυπόγραφο το ΣΥΖΕΥΞΗΣ 2 (για 3ο συνεχόμενο έτος) που θα περιόριζε τα έξοδα του δημοσίου σε τηλεφωνικούς λογαριασμούς (βλέπε ΟΤΕ ) από 350εκ το χρόνο σε λιγότερα από 200 εκ.   

Σας λέει κάτι αυτή η λογική ??? Μήπως τελικά δεν θέλουμε να κάνουμε οικονομία αλλά απλά να διώξουμε κόσμο και να του πάρουμε ότι έχει και δεν έχει ???? λέω μήπως.....

Δεν το κάνει βεβαίως  ο άνθρωπος διότι είναι σαδιστής,  απλά δεν θέλει να κόψει τα έσοδα των γερμανικών συμφερόντων. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα.

 Τελικά προτιμά να αφήσει άνεργους έλληνες πολίτες που ηδη φορολογούνται αδρά για υπηρεσίες επιπέδου ΙΚΑ, Δημόσιο οδικό δίκτυο Αφγανιστάν με τιμές Ιταλίας , και για κερασάκι σου παρέχει και μια γραφειοκρατία Ουγκάντας.... ώστε να μην έχεις ελπίδα διαβίωσης ούτε στον ιδιωτικό τομέα.

Να μην ξεχάσω σκεφτόμενος αυτούς τους ανθρώπους οτι οι τράπεζες είναι σε φάση επιστροφής των δανεικών , όχι μόνο δεν δίνουν για να πάρεις ανάσα , να φτιάξεις κάτι , να, να ,να αλλα σου ζητάνε πίσω και αυτά που σου δάνεισαν ...

....και δεν μιλάω μόνο για τα στεγαστικά που εκεί έχεις ο καταναλωτής και την ιδιότητα του  επενδυτή αλλά και για όλα τα καταναλωτικά σε ρύθμιση που ακόμα και σήμερα έχουν επιτόκια 10-15 % όταν το βασικό επιτόκιο είναι 0,25%. Δηλαδή οι κρατικές πλέον συστημικες τράπεζες που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ δημόσιο (ΤΧΣ) κατέχει το 90 % των μετοχών τους, ζητάνε 10% κέρδος σε  πελάτες που έχουν αδυναμία αποπληρωμής και είναι σε ρύθμιση !!!

Απο την άλλη αν είσαι σε ρύθμιση με το δημόσιο ΜΟΝΟ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (και όχι το σύνολο) έχουν επιτόκιο και μάλιστα 8% (ήταν 1) .... (όταν το Ελληνικό δημόσιο υποτίθεται ότι δανείζεται και τα συνέπεια δανείζει τις τράπεζες με 2,5%)

Γιατί τα δάνεια μας ενώ αναχρηματοδοτήθηκαν με 2.5% (από εμάς ως πολίτες) εμείς πληρώνουμε 8-20% τόκο ????

Αλήθεια αυτό γιατί δεν το κάνουν και στις τράπεζες (εννοώ να ρίξουν το επιτόκιο στο 2,5%)???? γιατί προτιμούν τους πλειστηριασμούς ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου