Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Να γιατί υποχωρεί η κυβέρνηση – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ :

 
Ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση δεν έκαναν πίσω από τη καλή τους τη καρδιά στο ζήτημα του χαρατσιού της ΔΕΗ (
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ! Αναστολή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση ). Υποχώρησαν γιατί έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό και δυνατό κίνημα ανυπακοής. Αυτό το κίνημα ακολούθησε στη πράξη συγκεκριμένη ταχτική. Παρέκαμψε την πραξικοπηματική, σε διάφορες εκδοχές της, κεντρική κυβέρνηση και άρχισε να ασκεί πίεση στους Δήμους και τις Δημοτικές αρχές. Έτσι οι δήμαρχοι και οι λοιποί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, νοιώθοντας την καυτή ανάσα των λαϊκών
κινητοποιήσεων και παρότι πολλοί απ’ αυτούς είχαν αρχικά ενδοιασμούς, άρχισαν να υποχωρούν και να αποδέχονται, σε διάφορους βαθμούς, τα αιτήματα των εξεγερμένων δημοτών.

Τι σημαίνει “σε διάφορους βαθμούς”:
- Οι δήμοι εκείνοι που αγκαλιάζουν ολοκληρωτικά την ανυπακοή και καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή, με πλήρη υποστήριξη νομική και πραχτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).
Πρωτοπόρος τέτοιος δήμος φαίνεται να είναι αυτός της Ν. Ιωνίας. Βλέπε:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=649766
Άλλος τέτοιος μεγάλος δήμος είναι Της Πάτρας. Βλέπε (απόφαση 18-11-11) :http://www.e-patras.gr/portal/web/news/home/blogs/ψηφισμα_του_δημοτικου_συμβουλιου_για_το_το_ειδικο_τελος_επι_των_ακινητων?_33_redirect=%2Fportal%2Fweb%2Fnews%2Fhome%3Fp_p_id%3D33%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26_33_struts_action%3D%252Fblogs%252Fview%26_33_advancedSearch%3Dfalse%26_33_andOperator%3Dtrue%26cur%3D2&
- Οι δήμοι εκείνοι που (χωρίς να καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή), ωστόσο υπόσχονται πλήρη υποστήριξη νομική και πραχτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).
Τέτοιοι, για παράδειγμα, είναι:
Νέας Σμύρνης. Βλέπε:.
http://polianapoda.wordpress.com/2011/11/18/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad%ce%b1/
Καβάλας. Βλέπε:
roadrummer
19/11/2011 στις 8:50 ΜΜ (Επεξεργασία)
Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εξελίξεων είναι, η κυβέρνηση και χρήματα να μην εισπράττει και πολιτικό κόστος να έχει. Έτσι σε προφανή πολιτικό ελιγμό προσπαθεί, με την υποχώρηση, καταρχήν να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Κατά δεύτερον θα προσπαθήσει να διασπάσει το κίνημα, περιορίζοντας τη μη πληρωμή του χαρατσιού στις τυπικά προβληματικές ομάδες του πληθυσμού (π.χ. άνεργους). Αλλά αυτό δεν καλύπτει την πλειοψηφία των πολιτών που έχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Γι’ αυτό οι αγώνες πρέπει να συνεχισθούν, με πλήρη και συνολική ανυπακοή, τόσο στο συγκεκριμένο χαράτσι όσο και στα άλλα. Για παράδειγμα ο δήμος Πατρών καλεί σε ανυπακοή σε όλα τα χαράτσια.
Για να συνεχισθούν όμως δυναμικά οι αγώνες και πολύ περισσότερο να επεκταθούν, πρέπει να γίνουν γνωστοί, τόσο αυτοί όσο και οι νίκες τους. Έτσι εντείνεται η αόρατη παρακίνηση που με τον τρόπο της οδηγεί τους ανθρώπους το έναν μετά τον άλλον στους αγώνες και τελικά στη δημιουργία κινημάτων, που με τη σειρά τους μεταδίδονται. Ο νόμος αυτός της αόρατης παρακίνησης είναι από τους σημαντικότερους στους κοινωνικούς αγώνες.
Επομένως, απέναντι στη σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ, πρέπει να υπάρξει διάδοση με οποιονδήποτε τρόπο, ζωντανό προφορικό, γραπτό, ηλεκτρονικό, των αγώνων και των επιτευγμάτων τους.


ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου