Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κε Αβραμόπουλε, είμαι ‘Χουντικός;’

Το πατριωτικό τραγούδι ‘Μακεδονία ξακουστή’, γράφτηκε μετά τους Αλβανικούς Πολέμους (1912-1913) και στιχουργός του, είναι ο ίδιος ο ανώνυμος λαός μας, που θέλησε να υμνήσει τους ένδοξους αγώνες λευτεριάς της πολύπαθης, ‘μήλο της έριδος’ (ακόμη και σήμερα), Μακεδονικής γης. Έκτοτε, ακούγεται στις εθνικές επετείους και γενιές Ελλήνων, μεταξύ αυτών η δική μου και η δική σας, μεγάλωσαν, τραγουδώντας το!
Βέβαια, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή καλής γειτνίασης, η φράση «που έδιωξες τους Βούλγαρους..», αντικαταστάθηκε με την πάροδο του χρόνου, με εκείνη «που έδιωξες τους βάρβαρους..». Η ιστορία όμως, με όποιες λέξεις κι αν την πεις, δεν αλλάζει, δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται και κυρίως δεν πρέπει να λησμονιέται!

Ευρεία χρήση αυτού του τραγουδιού, έγινε κατά την διάρκεια της επταετίας! Εγώ θα πω, σε βαθμό, καπήλευσης (=εκμεταλλεύομαι ευγενικές ιδέες για ίδιο όφελος) του πατριωτισμού των Ελλήνων! Αυτό, από μόνο του, κατά την άποψή σας, καθιστά ετούτον τον εθνικό παιάνα, «Χουντοτράγουδο» και ακυρώνει αυτόματά και καθ΄ ολοκληρία όλα τα μηνύματα, τις ιδέες, τους πόθους, τους αγώνες των Μακεδονομάχων, του Ελληνικού Στρατού κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και εκείνων των αγνώστων Ελλήνων, που έδωσαν την ζωή τους, για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας;
Κε Αβραμόπουλε, Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Το λογότυπο χαρακτηριστικό της Χούντας, είναι γνωστό σε όλους μας. Επίσης γνωστό είναι και το γεγονός, ότι οι συνταγματάρχες, είχαν σαν σύνθημα -σήμα κατατεθέν- και το τριαδικό λεκτικό έμβλημα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», του οποίου έκαμαν ευρεία και κατά μίαν έννοια, σπατάλη χρήσης!
Εγώ, παρά ταύτα, σήμερα δηλώνω μετά παρρησίας, ότι ΄΄ακράδαντα΄΄ πιστεύω σε αυτές τις τρείς αξίες! Σας ερωτώ και περιμένω απάντηση!
α/. Μήπως πρέπει να καταργηθούν ή να απαγορευθεί η χρήση τους, ως ‘Χουντολέξεις»;
β/. Μήπως, επειδή πιστεύω στο νόημα και περιεχόμενο των τριών αυτών λέξεων, εικάζεται πως είμαι θιασώτης ή νοσταλγός της επταετίας ή ακόμη χειρότερα, με θεωρείται ¨Χουντικό σταγονίδιο¨;
γ/. Μήπως, επειδή από τους ίδιους προαναφερόμενους, έγινε και ευρεία χρήση- διαφήμιση ορισμένων παραδοσιακών ‘ελληνικών’ (και όχι εθνικών) χορών και τραγουδιών, αντιπροσωπευτικά αμφότερα, κυρίως της νοτίου Ελλάδας, λόγω καταγωγής του Παπαδόπουλου, που εμένα, ουδόλως με εκφράζουν ούτε και με αντιπροσωπεύουν πολιτισμικά, γι αυτό και δεν με συγκινούν μουσικά, λέω μήπως, πρέπει να καταργηθούν, σαν «Χουντοτράγουδα»;
Επιπλέον, επειδή γεννήθηκα στην πολύπαθη γη της Μακεδονίας και την καταγωγή κρατώ «Προσφυγική» και από τους δύο γονείς μου, (Αν. Θράκη και Μ. Ασία), παρότι είμαι βέβαιος ότι δεν θα μου απαντήσετε –(το συνηθίζετε οι ΥΕΘΑ – ακόμη περιμένω απάντηση από τον προκαθήμενό σας)- εγώ, λάτρης της ευγενείας, με καρτερικότητα θα αναμένω τις αποκρίσεις σας, δηλώνοντας συνάμα, πως σαν γνήσιος Έλληνας, μετά πάθους τραγουδώ το «Μακεδονία Ξακουστή», το οποίο και σας το αφιερώνω, με την παράκληση, να με φωτίσετε με τις γνώσεις σας, υποδεικνύοντας με, τις Χουντικές λέξεις ή μηνύματα που περικλείει, προκειμένου να μεταπεισθώ και του λοιπού να υποστηρίζω, ότι είναι «Χουντοτράγουδο»! Αν δεν πάρω απάντηση, (έχετε την ευκαιρία σας), μπορώ στο μέλλον να πιστεύω και να ισχυρίζομαι ότι, δυστυχώς, «σας έδειξαν το δέντρο και σας διέφυγε το δάσος». Και αυτό μοιάζει με το μοιραίο λάθος του ποντικού, που «βλέπει το τυρί, μα χάνει την φάκα»!
Κλείνοντας, θυμίζω τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Γιώργου Σεφέρη, «Ας μην ψευτίζουμε τον εαυτόν μας»! (Ψευτίζω =κατασκευάζω κάτι με υλικά κατώτερης ποιότητας, νοθεύω -ομαι, αλλοιώνω -ώνομαι)!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Στίχοι: Παραδοσιακό Μουσική: Παραδοσιακό

Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα
που έδιωξες τους τύρρανους
κι ελεύθερ' είσαι τώρα.

Είσαι και θα 'σαι ελληνική
Ελλήνων το καμάρι
κι εμείς θα σ' αντικρίζουμε
περήφανα και πάλι.

Οι Μακεδόνες δε μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι
όλα και αν τα χάσανε
η λευτεριά τους μένει.

Μακεδονόπουλα μικρά
χορέψτε και χαρείτε
προτού κι εσείς στα βάσανα
του κόσμου τούτου μπείτε.


Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
(27 -11 -2011)

akis2010

Προς τον Αξιότιμο Πρέσβυ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας


Ἀναστάσιος Ἀντωνόπουλος
Διπλ.  Πολιτικὸς Μηχανικὸς Ε.Μ.Π.
Ἀρ. Βεκιαρέλη 19 • 15237 Φιλοθέη, Ἀθήνα
Τηλ. / Φαξ 2106831637 • e-mail: aanton_0@otenet.gr

Φιλοθέη, 22 Οκτωβρίου 2011







Προς τον Αξιότιμο
Πρέσβυ της
Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Δρ Roland Michael Wegener
Καραολή & Δημητρίου 3

106 75 Αθήνα
Φαξ : 0030 / 210 - 72 85 335

Αξιότιμε Κε Πρέσβυ,

Επισυνάπτω ένα άρθρο του δημοσιογράφου Κου Γιώργου Π. Μαλούχου από την εφημερίδα «Το Βήμα» της 23ης Οκτωβρίου 2011. Για ευκολία αναφοράς σημείωσα με bold και υπογράμμισα ορισμένες φράσεις.

Θεωρώ πολύ καίρια τα όσα αναφέρει σχετικά με την άποψη που έχουν για την Ελλάδα οι Γερμανοί –αλλά και κάποιοι Έλληνες.

Με πολύ ενδιαφέρον θα διάβαζα στο «Βήμα» τα σχόλιά σας –αν επιθυμείτε βεβαίως να σχολιάσετε το κείμενο αυτό- σχετικά με τα όσα αναφέρει για τους Γερμανούς και τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.[1]

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσίαζε η άποψή σας σχετικά:

1.            Με τη νομιμοποίηση της Χώρας σας να ζητά να ρυθμίσει με την παρουσία εκπροσώπων της στην Ελλάδα θέματα στα οποία έχει σύγκρουση συμφερόντων -conflict of interest- (Ζήμενς – υποβρύχια)
2.            Με τα θέματα προμηθειών των Γαλλικών φρεγατών και των Αμερικανικών αρμάτων μάχης.

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Αντωνόπουλος

Φτάνει πια μ’ αυτούς που βρίζουν την Ελλάδα!

«Το Βήμα» 23/10/2011
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/10/2011, 07:08
Επιτέλους! Το κακό με τη συστηματική ατίμωση αυτής της χώρας και τον εξευτελισμό της συνείδησής της, έχει πλέον παραγίνει. Και το χειρότερο είναι ότι έχει καταφέρει να εμποτίσει και πάρα πολλούς μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Δεν έχει ξαναγίνει άνθρωποι να βρίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο τον ίδιο τους τον τόπο. Και πρέπει κάποτε να σταματήσει. Είναι ίσως, στο βάθος, το χειρότερο απ’ όλα όσα μας συμβαίνουν. Επωάζει το αυγό του φιδιού. Πριν λοιπόν μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας, πρέπει εμείς να βάλουμε ένα φρένο και να σκεφτούμε μερικά πράγματα από την αρχή.
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, το κακό αυτό έχει ξεκινήσει από τη Γερμανία, από την οποία και ποικιλοτρόπως ακόμα και τώρα συντηρείται. Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, η διεθνής κοινή γνώμη τροφοδοτείται συστηματικά με ότι πιο άθλιο μπορεί να φανταστεί κανείς εναντίον της Ελλάδας: ποιος ξέχασε την Αφροδίτη της Μήλου στο εξώφυλλο του Φόκους, το φέρετρο του ευρώ με την ελληνική σημαία στο Σπίγκελ, τους βουλευτές στο Βερολίνο που ζητούσαν να πουληθούν τα νησιά και… ο Παρθενώνας, τις απίθανες δηλώσεις αμέτρητων Γερμανών αξιωματούχων σε όλα τα επίπεδα για το κακό που κάνει η Ελλάδα, τα χιλιάδες πλέον δημοσιεύματα με σκληρό ανθελληνικό περιεχόμενο, όλο αυτό τον καιρό;
Εμεις είμαστε λοιπόν η αιτία όλης αυτής της λαίλαπας που πλήττει τον κόσμο. Άλλος κανείς. Ωραία. Αλήθεια όμως, ας σκεφτούμε λίγο: σε ποια άλλη χώρα της ευρωζώνης ή εκτός αυτής συνέβη κάτι τέτοιο; Που; Πουθενά. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε τέτοιο τσουνάμι κατηγοριών και στοχοποίησης - και είναι πολλές οι χώρες στις οποίες χρωστάμε: στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί δεν έχουν καν στα χέρια τους το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.
Όμως, η διαρκής σε αυτό το βαθμό επιθετικότητα κατά της Ελλάδας, είναι μια απόλυτη γερμανική αποκλειστικότητα. Και είναι υπεύθυνη, σε πολύ μεγάλο βαθμό για την πορεία αυτής της χώρας μέσα στην καρδιά της κρίσης, όπως και για τη γενικότερη εξέλιξη της κρίσης.
Τώρα λοιπόν, η καλή Γερμανία προωθεί σχέδιο για την μόνιμη επιτροπεία της κακής Ελλάδας. Απαιτεί την πλήρη και διαρκή υποκατάσταση της κυβέρνησής της από «τεχνοκράτες» που θα ορίσει το Βερολίνο. Από την ίδια την καγκελαρία, προωθείται η ιδέα της μόνιμης εγκατάστασης γερμανικής εφ' όλης της ύλης κυβερνητικής επιτήρησης στη χώρα. Η Ευρωπαική Επιτροπή, που ρωτήθηκε, την αρνείται. Επισήμως είπε ότι ούτε καν τη συζητά. Αλλά στο Βερολίνο, που τη θέτει με δηλώσεις της ίδιας της κυρίας Μέρκελ στο τραπέζι, ποιος ρωτάει την Ευρωπαική Επιτροπή;…
Η ελληνική κοινή γνώμη, ειδικά εκείνο το τμήμα της που έχει προσχωρήσει στην άποψη ότι είμαστε για πέταμα και ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να έρθουν εδώ να μας κάνουν ανθρώπους, θα πρέπει επιτέλους να αναρωτηθεί ορισμένα πράγματα.
Πρώτον: άκουσε κανείς άλλη χώρα να θέλει με τέτοια μανία να επιβάλλει τέτοια επιτήρηση; Δεύτερον: ποιος βολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλον από αυτό το ελληνικό χάος όλα αυτά τα χρόνια;
Ποιος πρωταγωνίστησε στα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες;
Από ποια χώρα είναι η Ζίμενς; Ποιος μας πούλησε τα άρματα μάχης; Ποιος μας πούλησε τα υποβρύχια τα οποία πληρώσαμε πριν καν φτιαχτούν; Ολες αυτές οι πελώριες συμβάσεις, βρίθουν σκανδάλων. Κόστισαν στη χώρα πανάκριβα, έκαναν τη διαφθορά κανόνα, γέμισαν την Ελλάδα με πανάκριβό, άχρηστο υλικό...
Μείζονες γερμανικές οικονομικές δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένες με τις πιο ακραίες, μεγάλες και τρανταχτές περιπτώσεις διαφθοράς σε αυτό τον τόπο.
Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν δίνει άλλοθι σε εκείνους τους Ελληνες, πολιτικούς ή άλλους, που συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά. Κάθε άλλο.
Όμως, απαγορεύει στους Γερμανούς να θέλουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στη χώρα, με άλλοθι μάλιστα ότι θα την «εκπολιτίσουν».
Τους το απαγορεύει, τουλάχιστον ηθικά. Ειδικά στην Ελλάδα, με όλα όσα έχουν γίνει συνδεδεμένα με τόσες γερμανικές επιχειρήσεις, δεν έχουν καν το δικαίωμα να μιλούν.
Η δημόσια διοίκηση που θέλουν δήθεν να μας φτιάξουν, τι ακριβώς θα κάνει; Θα έρθει να κυνηγήσει τη Ζίμενς για όσα έχουν συμβεί; Θα ζητήσει πίσω τα λεφτά από υποβρύχια που τα πληρώσαμε και δεν τα είδαμε καν; Ένα ήρθε κι αυτό μετά από χίλια μύρια βάσανα, γιατί έγερνε… Θα ψάξουν να βρουν γιατί αγοράσαμε τόσα άχρηστα για την ελληνική άμυνα άρματα, κόντρα σε κάθε λογική επιχειρησιακών αναγκών, την ώρα που έχουμε τεράστια αμυντικά κενά;
Όλα αυτά τα χρόνια, το φαύλο ελληνικό σύστημα που καταγγέλλουν, δούλεψε πριν απ’ όλα υπέρ τους. Τώρα τι θα κάνουν; Θα έρθουν εδώ για να το… βελτιώσουν και να δουλεύει καλύτερα;
Αυτοί που βρίζουν την Ελλάδα, αυτοί που είναι μακράν από κάθε άλλον επιθετικότεροι έναντί της, είναι αυτοί ακριβώς που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τη σαθρή και φαύλη λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και του κράτους. Είναι αυτοί που συστηματικά, περισσότερο από κάθε άλλον, το διέφθειραν.
Ας δούμε όμως όχι μόνον τι έκαναν στο παρελθόν, αλλά και τι κάνουν τώρα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος χάνεται.
Ενώ στη λύση του τεράστιου ευρωπαϊκού προβλήματος κινούνται με ρυθμούς χελώνας και αφήνουν την κατάσταση να σαπίσει, προκαλώντας τη διεθνή δυσαρέσκια που ανοιχτά εκφράζεται πλέον από το Παρίσι ως την Ουάσιγκτον, τη Μόσχα, το Τόκιο και το Πεκίνο, εκεί που θέλουν, επειδή ψάχνουν πάλι να πουλήσουν και δεν επιθυμούν κανείς άλλος να «μπει στα πόδια τους», είναι ταχύτατοι.
Οι Γερμανοί δεν είναι που, μόλις χθες πέσανε σαν τα κοράκια όταν πληροφορήθηκαν τα περί ενδεχόμενης πρόσκτησης γαλλικών φρεγατών από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με ειδική συμφωνία χωρίς την πληρωμή τους σήμερα;
Η γερμανική αντίδραση στο σχετικό σενάριο του επί πέντε χρόνια δανεισμού των νέων φρεγατών από τη Γαλλία και στη συνέχεια της δυνητικής αγοράς τους με μικρότερη κατά εκατό εκ. ευρώ τιμή, ήταν λυσσαλέα και σ’ όλα τα επίπεδα – στο σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Βήματος της 17ης Οκτωβρίου, απανθίζεται σε όλο της το μεγαλείο…
Και οι Αγγλοι φτιάχνουν καράβια. Και οι Ρώσοι, και οι Αμερικανοί και διάφοροι Ευρωπαίοι. Ποιος απ’ όλους κίνησε ουρανό και γη εναντίον αυτής της πρότασης; Κανείς. Το ωραιότερο μάλιστα από τα επιχειρήματα των Γερμανών, που καταγράφηκαν σε σχετική επιστολή, είναι ότι η Ελλάδα υπό πτώχευση και, τέτοια ώρα, δεν έχει καμία ανάγκη τις φρεγάτες!
Είναι ήδη λοιπόν πολύ φανερό το τι σκοπεύουν να την κάνουν την επιτήρηση που επιδιώκουν να επιβάλλουν…
Και δεν αντιδρούν μόνον στις γαλλικές φρεγάτες. Αντιδρούν λυσσαλέα ακόμα και στη δωρεάν παροχή βοήθειας αρμάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό, όχι απλώς είναι πρωτόγνωρο διεθνώς, αλλά είναι πέρα από εξοργιστικό: μια χώρα χαρίζει οπλικά συστήματα σε μία άλλη και έρχεται μια τρίτη χώρα που ουδεμία σχέση έχει με το θέμα και διαμαρτύρεται! Που; Σε δωρεάν διακρατική βοήθεια!
Την ίδια στιγμή, γερμανικά είναι τα πρώτα από τα συμφέροντα που καραδοκούν για την υφαρπαγή, χωρίς τίμημα και αντάλλαγμα, εθνικού πλούτου από την υπό κατάρρευση χώρα σε πλείστους όσους τομείς.
Το καλό με τους Γερμανούς, είναι ότι έχουν τέτοια ωμότητα και βία στην ανάγκη να πετύχουν τους στόχους τους, που δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα – η υπόθεση των φρεγατών, των αρμάτων, αλλά και άλλων συστημάτων, όπως και η επιμονή τους για μόνιμη επιτροπεία της χώρας, ευτυχώς, τους εκθέτει πια ανεπανόρθωτα, όπως κάνει και ο χειρισμός τους στην κρίση.
Γιατί αν στα δημοσιονομικά συμπεριφέρονται μία φορά ως ηγεμόνες, σε αυτά τα ζητήματα, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο – κι ελπίζει κανείς ότι δεν θα τους περάσει όλος αυτός ο παραλογισμός, αλλά, με αυτή την κυβέρνηση, ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς. Αλλωστε, και με την προηγούμενη κυβέρνηση, η σύγκρουση δεν ξεκίνησε ουσιαστικά όταν δεν προχώρησε το Γιουροφάιτερ για το οποίο τόσο ασφυκτικά πίεζε προσωπικά η κυρία Μέρκελ την κυβέρνηση Καραμανλή; Τότε ακριβώς ξεκίνησε…
Το κακό όμως με εμάς, είναι ότι έχουμε μάθει πάρα πολύ εύκολα να κατηγορούμε την πατρίδα μας και, επί της ουσίας, να σκύβουμε με περισσή βιασύνη το κεφάλι στον ισχυρό, ή σε αυτόν που δείχνει ισχυρός...
Με την ίδια περισσή βιασύνη που είμαστε έτοιμοι να κατηγορήσουμε τον διπλανό μας, ή να πετάξουμε την έννοια της εθνικής κυριαρχίας στα σκουπίδια και να δεχθούμε, ακόμα και να ζητήσουμε επιτροπεία. Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ…
Η Ελλάδα έχει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πολλά τρωτά και μέγιστες ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν. Ευθύνες τεράστιες. Αλλά το να τη βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τρωγόμαστε μεταξύ μας σε ένα κλίμα φοβερής μισαλλοδοξίας και αυτοεξευτελισμου, σε τίποτα δεν βοηθά να λυθούν όλα αυτά. Το ακριβώς αντίθετο πετυχαίνει.
Πολύ περισσότερο, δεν βοηθά το να καλούμε τους αρχιδιαφθορείς και αρχισυκοφάντες της χώρας μας να μας διοικήσουν και να μας βάλουν σε τάξη. Γιατί, πάνω απ’ όλα, αυτή την «τάξη» των μαύρων ταμείων είναι που δεν θέλουμε και για την οποία η λαλίστατη κατά της Ελλάδας γερμανική ηγεσία, δεν έχει πει κουβέντα. Αυτή όμως υπήρξε καθοριστική στο ότι φτάσαμε ως εδώ.
Κι οι Ελληνες που βρίζουν την Ελλάδα και τόσο εύκολα, με αφροσύνη αποζητούν να φύγουν οι τύχες της από τα χέρια της, τουλάχιστον αυτό, ας μην το ξεχνούν.


[1]           Για τη στάση των Ελλήνων την αντίστοιχη εξήγηση και τα σχόλια την αναζητώ στο αίσθημα της αιδούς και της βαθειάς πικρίας για τα όσα συμαβαίνουν σήμερα στη Χώρα μας.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Να γιατί υποχωρεί η κυβέρνηση – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ :

 
Ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση δεν έκαναν πίσω από τη καλή τους τη καρδιά στο ζήτημα του χαρατσιού της ΔΕΗ (
ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ! Αναστολή στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση ). Υποχώρησαν γιατί έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό και δυνατό κίνημα ανυπακοής. Αυτό το κίνημα ακολούθησε στη πράξη συγκεκριμένη ταχτική. Παρέκαμψε την πραξικοπηματική, σε διάφορες εκδοχές της, κεντρική κυβέρνηση και άρχισε να ασκεί πίεση στους Δήμους και τις Δημοτικές αρχές. Έτσι οι δήμαρχοι και οι λοιποί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, νοιώθοντας την καυτή ανάσα των λαϊκών
κινητοποιήσεων και παρότι πολλοί απ’ αυτούς είχαν αρχικά ενδοιασμούς, άρχισαν να υποχωρούν και να αποδέχονται, σε διάφορους βαθμούς, τα αιτήματα των εξεγερμένων δημοτών.

Τι σημαίνει “σε διάφορους βαθμούς”:
- Οι δήμοι εκείνοι που αγκαλιάζουν ολοκληρωτικά την ανυπακοή και καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή, με πλήρη υποστήριξη νομική και πραχτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).
Πρωτοπόρος τέτοιος δήμος φαίνεται να είναι αυτός της Ν. Ιωνίας. Βλέπε:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=649766
Άλλος τέτοιος μεγάλος δήμος είναι Της Πάτρας. Βλέπε (απόφαση 18-11-11) :http://www.e-patras.gr/portal/web/news/home/blogs/ψηφισμα_του_δημοτικου_συμβουλιου_για_το_το_ειδικο_τελος_επι_των_ακινητων?_33_redirect=%2Fportal%2Fweb%2Fnews%2Fhome%3Fp_p_id%3D33%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26_33_struts_action%3D%252Fblogs%252Fview%26_33_advancedSearch%3Dfalse%26_33_andOperator%3Dtrue%26cur%3D2&
- Οι δήμοι εκείνοι που (χωρίς να καλούν και οι ίδιοι τους δημότες σε ανυπακοή), ωστόσο υπόσχονται πλήρη υποστήριξη νομική και πραχτική (π.χ. επανασυνδέσεις ρεύματος).
Τέτοιοι, για παράδειγμα, είναι:
Νέας Σμύρνης. Βλέπε:.
http://polianapoda.wordpress.com/2011/11/18/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad%ce%b1/
Καβάλας. Βλέπε:
roadrummer
19/11/2011 στις 8:50 ΜΜ (Επεξεργασία)
Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εξελίξεων είναι, η κυβέρνηση και χρήματα να μην εισπράττει και πολιτικό κόστος να έχει. Έτσι σε προφανή πολιτικό ελιγμό προσπαθεί, με την υποχώρηση, καταρχήν να περιορίσει το πολιτικό κόστος. Κατά δεύτερον θα προσπαθήσει να διασπάσει το κίνημα, περιορίζοντας τη μη πληρωμή του χαρατσιού στις τυπικά προβληματικές ομάδες του πληθυσμού (π.χ. άνεργους). Αλλά αυτό δεν καλύπτει την πλειοψηφία των πολιτών που έχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Γι’ αυτό οι αγώνες πρέπει να συνεχισθούν, με πλήρη και συνολική ανυπακοή, τόσο στο συγκεκριμένο χαράτσι όσο και στα άλλα. Για παράδειγμα ο δήμος Πατρών καλεί σε ανυπακοή σε όλα τα χαράτσια.
Για να συνεχισθούν όμως δυναμικά οι αγώνες και πολύ περισσότερο να επεκταθούν, πρέπει να γίνουν γνωστοί, τόσο αυτοί όσο και οι νίκες τους. Έτσι εντείνεται η αόρατη παρακίνηση που με τον τρόπο της οδηγεί τους ανθρώπους το έναν μετά τον άλλον στους αγώνες και τελικά στη δημιουργία κινημάτων, που με τη σειρά τους μεταδίδονται. Ο νόμος αυτός της αόρατης παρακίνησης είναι από τους σημαντικότερους στους κοινωνικούς αγώνες.
Επομένως, απέναντι στη σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ, πρέπει να υπάρξει διάδοση με οποιονδήποτε τρόπο, ζωντανό προφορικό, γραπτό, ηλεκτρονικό, των αγώνων και των επιτευγμάτων τους.


ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ.  

Κατάλαβες τώρα ????

Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ,ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που μας εγκλώβισαν.

Κατάλαβες τώρα... γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης τής πατρίδας σου· θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την... κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι τού Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες ( μετατρέποντας τις ΑΡΧΙΚΑ σε προβληματικές και μετά τις έκλεισαν). 
Ή τις έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών όπως τα μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα;

Απώτερος στόχος και σκοπός ,για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια ,ή ανταγωνισμό, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά-χρήμα. τυπωμένα (χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό-άχρηστα χαρτιά) ,σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την.... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών.... αρχαιοτήτων.

Μια άλλου είδους κατοχή , με πιο σκληρούς Όρους χωρίς αντίσταση σου - την αφήρεσε η θεωρία του περιτυλίγματος- που και συ αδολίευτα υπέκυψες και την αποδέχτηκες στον υπερκαταναλωτισμό σου.

Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20$ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο επιδέξιο" που παριστάνει τον... εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών... σήριαλς.

Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο"; για να πάρουν εκβιαστικά τη ψήφο σου εφ' όρου ζωής !
Για να δώσουν τα οικοπεδάκια και αγροτεμάχια σου δωρεάν στους νέους... "εποίκους".
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς και η γιαγιά θα πρέπει να δουλεύουν ακόμα και στα.... 70 τους ,ή άλλως κάτοικοι στα Καπή ;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους σύγχρονους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι και σεμνά κάθονται στο περιθώριο της απραξίας για να μη προσβάλλονται από την ανήθικη πολιτική πραγματικότητα.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
-Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε Έλληνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ... ΓΕΝΝΗΘΕΙ ,...

-Για την κάθε Ελληνίδα που δεν θα...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
-Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.

Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Θυμηθείτε το! Οι κύριοι αυτοί και τα όργανά τους συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!
Μην εμπιστεύεστε όσο κι' αν το έχετε ανάγκη να νιώσετε τη δροσιά αισιοδοξίας ,που τεχνητά πάντα θα δημιουργούν και μην εμπιστεύεστε κανένα ιδιαίτερα σε μηνύματα αναγέννησης του πολιτικού μας συστήματος αφού από τους ίδιους ανανεώνεται .

Νάφε και μέμνασο απιστείν (Επίχαρμος = μην εμπιστεύεσαι κανένα)- Καλοπροαίρετα αναλύστε τις προθέσεις τους και σε υγιείς προτάσεις επιβραβεύστε -με τη λογική, τη λαϊκή ρήση τροποποιημένη στους σύγχρονους καιρούς -ότι όλοι είναι κακοί μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

Αγαπητοί φίλοι- Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε. Στις μέρες που ζούμε ,η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία ,ας τη χρησιμοποιήσουμε αφού αυτό κάνουν και οι άλλοι .. κατά κόρον ,οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο... σκοτάδι και έτοιμοι να μας επιτεθούν ανά πάσα στιγμή στην αδυναμία μας .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

“ Γεννήθηκε” το Κόμμα Αποστράτων.

Με όνομα "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" ο νέος πολιτικός φορέας των Αποστράτων που θα κατέβουν στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Η ίδρυσή του έγινε τη Δευτέρα, ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη διοικούσα επιτροπή να παρουσιάζει το νέο πολιτικό κόμμα και τους προγραμματικούς στόχους για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Το έμβλημά του, που αποτελείται από τρεις παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου, συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα, στοιχεία εθνικής κυριαρχίας που, όπως σημειώνουν, διακυβεύονται σήμερα από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Ο "Σύνδεσμος" παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την 15η Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Έτσι και τώρα στόχος της πολιτικής κίνησης που προωθούν είναι να αναδειχτεί ένας νέος ηγέτης που θα βοηθήσει τη χώρα να υπερβεί τα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Η τελετή ίδρυσης και η παρουσίαση της κεντρικής πολιτικής θέσης του νέου κόμματος έγινε επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας, και έχει ως εξής:

* Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του.
* Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο.
* Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
* Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσής του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού.
* Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού.
* Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημοσίου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών,  συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων.
* Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.).
* Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων.
* Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση.
* Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.

Το κόμμα έχει δωδεκαμελή διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον απόστρατο αξιωματικό Νίκο Αλικάκο.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρόλαβε και μεταβίβασε την περιουσία της Ελλάδας!


Στις 4 Νοεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να ολοκληρώσει μία από τις “βασικές προϋποθέσεις”¨για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

 Αν και εκκρεμεί ακόμη η εκταμίευσή της, εμείς τρέξαμε να προλάβουμε και με διυπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου, “μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (Ταμείο)… κατά πλήρη κυριότητα, οι ακόλουθες κινητές αξίες εταιρειών, μαζί με τα σχετικά δικαιώματα ψήφου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Δημοσίου και περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 − 2015 (Ν. 3985/2011, ΦΕΚ Α΄ 151)”.

 Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ με όλη τη δημόσια περιουσία που μεταβιβάζεται στην ΑΝΩΝΥΜΗ εταιρία με την επωνυμία “Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Δημοσίου”…

Πηγή : http://cretanpatriot.wordpress.com/

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ…


…ούτε Γη είναι, ούτε ήλιος. Αυτά είναι τα μόνα απαραίτητα για να ζήσει ο άνθρωπος. Ξάφνου βρεθήκαμε να έχουμε μετατραπεί σε ευρωανθρώπους.
Πειστήκαμε ότι δεν υπάρχει ζωή μετά το ευρώ. Ότι χωρίς το ευρώ η ζωή τελειώνει.
Κι όμως, το ευρώ αντικατέστησε τη δραχμή το 2001 (σε φυσική μορφή το 2002). Δηλαδή ζούμε με το ευρώ μια δεκαετία μόνο. Τόσο είναι, ούτε μέρα παραπάνω. Κι όμως, ίσως φανεί απίστευτο σε κάποιους, αλλά και πριν το 2001 ζούσαμε κανονικά, αγοράζαμε ρούχα, αυτοκίνητα, ερωτευόμασταν, γεννούσαμε παιδιά, δουλεύαμε, πληρωνόμασταν, ταξιδεύαμε και, κυρίως, γελούσαμε!
Από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, συνεχίσαμε μεν να ζούμε, αλλά πλέον η τσίχλα στοιχίζει 340 δραχμές, το μισό ψωμί 300 δραχμές, το ένα κουτί τσιγάρα 1.300 δραχμές και το κουλούρι, αυτή η τρύπα με λίγο ψωμάκι γύρω – γύρω, 340 δραχμές.
Από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, ξέραμε ότι μπήκαμε με τη βρωμιά του Σημίτη που έκανε απάτη σε συνεργασία με την Goldman Sachs κι έτσι συνηθίσαμε να μας αποκαλούν «μαύρο πρόβατο», «βάρος της ευρωζώνης», «φτωχούς συγγενείς».
Χαρήκαμε όταν μπήκαμε στο ευρώ και καλά κάναμε. Χαρήκαμε κι όταν πήραμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και καλά κάναμε. Η λανθάνουσα άποψη περί εθνικής υπερηφάνειας δεν αφήνει περιθώρια για ορθή σκέψη. Ούτε καν για σκέψη.
Ταπεινωμένοι και με χαρακτηριστικό μας γνώρισμα το σύμπλεγμα κατωτερότητας, νιώσαμε ότι πλέον με το ευρώ γινόμαστε ίδιοι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Κι ας παίρναμε το 1/3 των δικών τους μισθών. Κι ας βασίλευε η φοροδιαφυγή. Κι ας απαντούσε το πιτσιρίκι ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει «λαμόγιο» ή «κουμπάρος», αντί αεροπόρος ή αστροναύτης, όπως απαντούσαν παλιότερα τα παιδάκια.
Το ευρώ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μετάλλαξή μας. Νιώσαμε Ευρωπαίοι «καθαροί». Απεγκλωβιστήκαμε από το στίγμα της Ανατολής που μας κυνηγούσε. Επιτέλους, νιώσαμε τον Μπαχ και τον Σοπέν δικούς μας ανθρώπους, αγνοώντας τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη, τον πατροΚοσμά και τον Μακρυγιάννη.
Αυτά, όμως, είναι διαπιστώσεις. Το θέμα είναι τί γίνεται τώρα. Τώρα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς ευρώ. Τώρα που έχουν ταυτίσει τη δραχμή με τον εθνικό και προσωπικό μας θάνατο. Τώρα που μας εκβιάζουν ότι θα μας «πετάξουν έξω από το ευρώ».
Κι, όμως, αν είχαμε σοβαρούς ηγέτες και όχι αυτά τα τρισάθλια ανθρωπάκια να μας κυβερνούν, θα είχαμε πει στην κυρία Μέρκελ ότι «ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στο ευρώ, αλλά δε μας άρεσε και φεύγουμε».
Διότι το ευρώ, σε όλα τα παιχνίδια ισοτιμίας με το δολάριο, μόνο μία χώρα ευνόησε. Τη Γερμανία, η οποία αύξησε ραγδαία τις εξαγωγές της. Τί θέλαμε εμείς μέσα σε αυτό το παιχνίδι της «υψηλής οικονομίας» και του ακραίου καπιταλισμού;

Το ήθελε ο Σημίτης και πέντε φίλοι του επιχειρηματίες. Το καταλάβαμε νωρίς. Είδαμε ποιοι ευνοήθηκαν. Ας τελειώνουμε με το θέμα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ όλη την αγωνία για το ευρώ. Ίσως επειδή πλέον ανήκω στην τάξη των φτωχών. Όμως νομίζω ότι και οι περισσότεροι Έλληνες σε αυτή την τάξη ανήκουμε και διαρκώς εντάσσονται και άλλοι.
Για ποιο λόγο συνεχίζουμε να πουλάμε την πατρίδα μας, τη Δημοκρατία μας, τις ζωές μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μίας μειοψηφίας που θα κατέρρεε έτσι και βγαίναμε από το ευρώ;
Δε μπορώ να λυπηθώ ούτε τους τραπεζίτες, ούτε τους μεγαλοεπενδυτές, ούτε τους πέντε βιομήχανους φίλους του Σημίτη. Άλλωστε, όλη αυτή η κλίκα κέρδισε τόσα, ώστε να ζήσουν μέχρι και τα τρισέγγονά της.

Γιατί εγώ, γιατί εμείς οι υπόλοιποι, πρέπει να ταπεινωνόμαστε και να αφυδατωνόμαστε από κάθε ελπίδα και όρεξη για ζωή, για να μη βγούμε από το ευρώ; Έχουν ζήσει κι έχουν ξαναστηθεί χώρες στα πόδια τους ύστερα από τεράστιες φυσικές καταστροφές, ύστερα από πολέμους που τις ισοπέδωσαν. Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ελλάδα θα εξαφανιστεί από το χάρτη αν ζήσει χωρίς ευρώ;
Εγώ, εμείς, ζούμε το ακριβώς αντίθετο. Βλέπουμε την παραμονή μας στο ευρώ να κατατρώει τη χώρα και τις ζωές μας σαν καρκίνος που καλπάζει στην καθημερινότητά μας. Γιατί τον αφήνουμε να μας σκοτώσει;
Τόσοι οικονομολόγοι, τόσοι διάσημοι καθηγητές, τόσα μεγάλα μυαλά υπάρχουν στην Ελλάδα. Δε μπορεί όλοι τους να έχουν μάθει μόνο την οικονομία του ευρώ. Δεν είναι καθηγητές πανεπιστημίου μόνο τα τελευταία 10 χρόνια. Ξέρουν και για τη δραχμή. Πού είναι αυτοί; Γιατί τους κρύβουν τα ΜΜΕ; Γιατί μας μιλάνε μόνο οι υπερασπιστές του ευρώ; Γιατί αναζητούν για πρωθυπουργό αποκλειστικά κάποιον που είναι υπέρ της παραμονής μας στο ευρώ;

Αυτή η παραμονή μας στο ευρώ, αν δεν το έχουμε καταλάβει, έχει γίνει η αποκλειστική πολιτική της Ελλάδας. Καταργήθηκε η εξωτερική πολιτική, η κοινωνική πολιτική, η αγροτική πολιτική, η λεπτή πολιτική των ιδεολογιών και μείναμε με την πολιτική του ευρώ.
Πρέπει να δράσουμε τώρα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρώτο Μνημόνιο ήταν η πρόβα της καταστροφής μας. Θέλουμε να πεθάνουμε; Ωμό το ερώτημα. Η δανειακή σύμβαση είναι ο θάνατός μας. Όχι ως χώρας μόνο. Θα είναι ο βιολογικός θάνατος πολλών ανθρώπων. Δεν κινδυνολογώ. Το καθεστώς και τα ΜΜΕ τρομοκρατούν για να κρύψουν τον μεγάλο κίνδυνο.

Είμαστε σε άμυνα. Όποιος το καταλαβαίνει έχει καλώς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς κρατούν το όπλο και μας σημαδεύουν. Είμαστε κάποια εκατομμύρια κι όμως έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά, αντί να τα στρέψουμε εναντίον τους. Μάλλον αυτό το πιστόλι που έχωσαν στο κεφάλι μας τα ΜΜΕ τελικά πυροβόλησε και σκότωσε κάθε εγκεφαλική λειτουργία μας. Δεν ξέρω πια αν το ζόμπι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ή εμείς.

Για όσους πλέον έχουν σταματήσει να σκέφτονται και μόνο ακούνε τις «εξελίξεις» τρομαγμένοι, μια συμβουλή: Όταν σε λίγο καιρό θα περνάνε τα πικρά νερά του Αχέροντα, ας μην ξεχάσουν να βάλουν κάτω από τη γλώσσα τους ένα ευρώ. Έτσι, για να έχουν τη χαρά ότι ψόφησαν από την πείνα, αλλά τουλάχιστον ψόφησαν Ευρωπαίοι.

Πηγή : http://kartesios.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Διαβάστε την "Επιστολή Ελληνίδας" που ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.

Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
...




"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,

Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ. 
Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!

Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί.

Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας.

Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου.

Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.

Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.

Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.

Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….

Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:

Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς.

Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας.

 Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.


Δημότση Δέσποινα
Αρθρογράφος

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το μυστικό της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου ...


Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 'ως έχει', ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ωστόσο, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό.
Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει. 

Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου με βάση τα δύο προαναφερθέντα ρεπορτάζ, σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα. 

Η ιστορία με το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων είναι, ίσως, το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης. Μελέτη των νομικών τμημάτων των πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Duke που καταρτίστηκε το Φεβρουάριο του 2011 αναφέρει σχετικά τα εξής: “Αν επρόκειτο για μία σειρά πτωχεύσεων κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως για παράδειγμα της Αργεντινής, τότε το χρέος θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ξένο νόμισμα και διεπόμενο από ξένο δίκαιο, κατά κανόνα της Νέας Υόρκης ή Αγγλικό. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας η συντριπτική πλειοψηφία των ομολόγων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και έτσι η Ελλάδα είχε ένα πραγματικό πλεονέκτημα καθώς μπορούσε να αλλάξει το δίκαιο με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν οι όροι των συμβολαίων των ομολόγων και έτσι να προωθήσει τις όποιες αλλαγές την εξυπηρετούσαν.”
Σήμερα περίπου 220 με 280 δις ευρώ ελληνικού χρέους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο (αναλόγως του δικαίου που διέπει τα ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ). Όπως και να έχει το ύψος του διεπόμενου από ελληνικό δίκαιο χρέους είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει το δίκαιο έτσι ώστε αν το 51% των κατόχων χρέους συμφωνεί να είναι υποχρεωτική για όλους μία αναδιάρθρωση κατά 50%, 60%, 70% ή και περισσότερο (όσο λιγότερο τόσο πιο πιθανή η αναδιάρθρωση να αντέξει νομικά σε οποιαδήποτε δικαστική αμφισβήτηση της). Αφήνοντας εκτός τα ομόλογα και το χρέος που κατέχονται από θεσμικούς δανειστές και τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αποπληρωθούν σε ευρώ, απομένουν περίπου 220 δις ευρώ.

Από αυτά, ωστόσο, περισσότερα από 100 δις κατέχονται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε συμφωνία για αναδιάρθρωση με το 51% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, δηλαδή σε ένα PSI, απλά και μόνο με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και φορέων. Το PSI αυτό θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις τράπεζες και το κέρδος για την Ελλάδα θα είναι ανάλογο του μεγέθους της αναδιάρθρωσης. Αν αυτό είχε συμβεί εξ αρχής, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της κατά 147 δις ευρώ στις αρχές του 2010, μειώνοντας το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 72% μέσα σε λίγους μήνες.
Αν αυτό γίνει σήμερα τότε το ελληνικό χρέος θα μειωθεί από 110 μέχρι 154 δις ευρώ ανάλογα με το ποσοστό κουρέματος που θα επιλεγεί, δηλαδή από 50% μέχρι 70%. Στο σενάριο της μείωσης κατά 70% το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 87% του ΑΕΠ άμεσα.
Όλα τα παραπάνω που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του μεγαλύτερου, ίσως, μυστικού της ευρωπαϊκής κρίσης.
Αυτό, γιατί με βάση την έκθεση των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα, το ίδιο νομικό πλεονέκτημα με αυτό της Ελλάδας έχουν, σε διαφορετικό βαθμό και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Οι λεγόμενες δηλαδή PIGS, υποτιμητικά από τις αγορές (γουρούνια από τα αρχικά Portugal, Ireland, Greece, Spain), κρατούν στα χέρια τους από το ξέσπασμα της κρίσης το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο καθώς μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους αυτόνομα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κατόχους χρέους ενώ μία τέτοια κίνηση τους θα ενεργοποιήσει την πληρωμή των ασφαλίστρων των ομολόγων τους τινάζοντας στον αέρα τράπεζες όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan κλπ αλλά και θα προκαλέσει, πιθανόν, την κατάρρευση της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε σήμερα,
Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας που υπάρχει τόσο μεγάλη κατοχή ελληνικού χρέους από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και φορείς, η προώθηση ενός PSI γρήγορα είναι ιδιαίτερα εύκολη νομικά. 

Αλλά ας υποθέσουμε πως η Ελλάδα δε θέλει να κινηθεί εκτός συστήματος ούτε να εκμεταλλευτεί το τεράστιο πλεονέκτημα που έχει στα χέρια της. Ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι προκειμένου να μην απειληθεί το διεθνές και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και το κυριότερο το ευρώ η Ελλάδα θα συνεχίζει να προσπαθεί να υπομείνει όσες θυσίες της ζητηθούν προκειμένου να εξασφαλίσει το κοινό καλό και να μην επιδιώξει μία γρήγορη, σχετικά, διέξοδο από τη δραματική θέση στην οποία έχει βρεθεί. Γιατί θα πρέπει, επιπλέον, να απολέσει το δικαίωμα να σκεφτεί και το δικό της συμφέρον αν για τον οποιοδήποτε λόγο αποδειχτεί πως οι εταίροι της είτε έκαναν λάθος στο πρόγραμμα που της επέβαλλαν και έτσι τελικά οδηγηθεί στην πτώχευση είτε τελικά αφού οι ίδιοι έχουν εξασφαλιστεί την εγκαταλείψουν στη μοίρα της;

Για ποιο λόγο η Ελλάδα αποδέχτηκε στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί για το μέλλον της και αυτό, ίσως, που ανάγκασε τους Ευρωπαίους να τη 'στηρίξουν' μέχρι στιγμής; Και γιατί οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν δεχτεί παρόμοια συμφωνία και συνεχίζουν να έχουν αυτό το πλεονέκτημα στα χέρια τους;

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο γνωστός οικονομολόγος Ρουμπινί παρέδωσε στην οικία του ένα μίνι σεμινάριο σε πελάτες του όπου μίλησε για τρία θέματα, με το ένα από αυτά να είναι η κρίση στην Ευρωζώνη (το θέμα δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα από το XrimaNews.gr). Στην παρουσίαση του είπε πως το σχέδιο του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την Ελλάδα είναι να στηριχθεί για τόσο χρονικό διάστημα όσο να είναι έτοιμος ένας μηχανισμός διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας και μέχρι τότε, όταν πια θα είναι προφανές πως τα μέτρα λιτότητας δεν πετυχαίνουν, η Ελλάδα να αφεθεί να πτωχεύσει. Ο Ρουμπινί προσδιόρισε τη χρονική στιγμή σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα. Υποστήριξε πως η ελπίδα του ΔΝΤ και της Γερμανίας είναι πως μέχρι την πτώχευση της Ελλάδας, η Ιταλία και η Ισπανία θα αντέξουν και δε θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των δικών τους προβλημάτων.

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο πως δε δεχόμαστε την παραπάνω άποψη του Ρουμπινί ως σωστή αλλά αποδεχόμαστε την πιθανότητα να μην είναι λάθος. Λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη μας πως μέχρι σήμερα η Τρόικα απέτυχε δραματικά σε όλες τις προβλέψεις της για την Ελλάδα ενώ καμία από τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας δεν έχει επιβεβαιωθεί γεννιέται το ερώτημα τί θα συμβεί αν Τρόικα και κυβέρνηση κάνουν και τώρα λάθος και η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου δε σώσει τελικά την Ελλάδα και δεν αποτρέψει την πτώχευση της.
Για τη προστασία της Ελλάδας, δεν είναι σωστότερο αν προχωρήσουμε σε αυτήν, αφού αυτό κρίνεται ως αναπόφευκτο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να κρατήσουμε τουλάχιστον ακέραιο αυτό το εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας νομικό μας πλεονέκτημα;

Το καλοκαίρι του 2010 στο άρθρο 'Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας΄ (περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” Εκδόσεις Λιβάνη) παρέθεσα μεταφρασμένο ένα σημαντικό τμήμα της μελέτης του πανεπιστημίου Duke σχετικά με το ελληνικό χρέος και το πώς αυτό μπορεί να αναδιαρθρωθεί από την Ελλάδα αλλά και τη μετάφραση ενός τμήματος μελέτης του πανεπιστημίου Harvard για το πώς πρέπει να γίνει με τον πιο ανώδυνο δυνατό τρόπο μία αναδιάρθρωση χρέους.

Στον απόηχο της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ στις 27 Οκτωβρίου και μόλις η γερμανική τηλεόραση δημοσίευσε την πληροφορία πως η Μέρκελ έπεισε τις τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα με αντάλλαγμα τη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων από ελληνικό σε αγγλικό, δημοσίευσα το άρθρο με τίτλο “Ελληνικό το δώρο της Μέρκελ στις τράπεζες για το κούρεμα” όπου παρέθεσα τα στοιχεία όπως αναφέρονται στη μελέτη των τριών πανεπιστημίων που προανέφερα.

Σήμερα, γράφω αυτό το κείμενο αφού πρώτα προώθησα τις μελέτες και το άρθρο της WSJ που αναφέρονται σε αυτό σε Έλληνες δημοσιογράφους, ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε το θέμα να φτάσει ως ερώτημα στην Ελληνική Βουλή. Έγινε, πράγματι, συμφωνία μετατροπής του δικαίου που διέπει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό, όπως ανέφερε το γερμανικό κανάλι ARD στις 27 Οκτωβρίου και όπως αναφέρει δημοσίευμα της WSJ σήμερα, 04 Νοεμβρίου και αν ναι γιατί;


Ελπίζω και τα δύο παραπάνω ρεπορτάζ να είναι ανακριβή ή λανθασμένα αλλά φοβάμαι για το τί σημαίνει για τη χώρα αν ισχύει το αντίθετο.

Πάνος Παναγιώτου
Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd