Πώς η κυβέρνηση Σημίτη άφησε ελεύθερο τον «Γκρίζο Λύκο»
με τα χίλια πρόσωπα που έκαψε δάση της Κέρκυρας
με τα χίλια πρόσωπα που έκαψε δάση της Κέρκυρας
Του Βελισσάριου Δραγάτση
Πιστό στη στρατηγική δολιοφθοράς δημοσίων υποδομών, καταγραφής κρίσιμων εγκαταστάσεων και προσβολής «στόχων ζωτικής σημασίας» για τη χώρα μας ήταν και παραμένει το τουρκικό πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του αγαπημένου παιδιού των Τούρκων στρατηγών, του κ. Μεσούτ Γιλμάζ, ήταν μόνο η αρχή. Πριν αρχίσουν τις συντονισμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις με τις εμετικές σαπουνόπερες, οι «καλοί μας γείτονες» υλοποίησαν ένα επικίνδυνο σχέδιο…
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας παραδέχθηκε ότι το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο υλοποιεί τους αντικειμενικούς σκοπούς του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με απόλυτη συνέπεια ενώ από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν μικρότερες των περιστάσεων. Κυριότερη είναι η περίπτωση της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία (με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Γιώργο Παπανδρέου) δεν έκανε και λίγες υποχωρήσεις απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.
Εκτός από την κρίση στα Ύμια και το όνειδος με την υπόθεση Οτσαλάν, η κυβέρνηση Σημίτη απέκρυβε τη δράση των Τούρκων πρακτόρων στη χώρα μας. Οι δηλώσεις του κ. Γιλμάζ ήταν σαφείς. Εκείνος ισχυρίζεται ότι οι πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ, έδρασαν στην Ελλάδα από το 1995 έως το 1997.
Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Σήμερα το “newsbomb.gr” φέρνει στην επιφάνεια μία σκοτεινή υπόθεση που προσπάθησε να αποκρύψει η κυβέρνηση Σημίτη.
Ο περίεργος με τα χάπια
Ήταν καλοκαίρι του 1998, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της έκθεσης για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ (από την οποία επιβεβαιώθηκε η στενή διασύνδεση της ΜΙΤ με την υπερεθνιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων»). Η ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρέθηκε και πάλι προ απροόπτου. Μία απλή σύλληψη ενός περίεργου τύπου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, με την κατηγορία της κλοπής οδήγησε σε μια απίστευτη αποκάλυψη.
Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ, 50 χρόνων τότε, συνελήφθη από αστυνομικούς διότι κάποιοι Γερμανοί τουρίστες που γνωρίστηκαν μαζί του για να κάνουν ιδιαίτερη φιλία, τον κατήγγειλαν ότι τους έριξε υπνωτικά, τους νάρκωσε και τους λήστεψε. Ο πράκτορας φαίνεται στις ένθετες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν εκείνες τις ημέρες στον τοπικό Τύπο.
Ο Μοχάμεντ ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία και οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα. Τον αιφνιδίασαν και τελικά τον συνέλαβαν. Μόνο που στο καμαράκι του δεν είχε μόνο τα μυστικά των ορέξεών του. Οι αστυνομικοί βρήκαν πλαστά διαβατήρια, φωτογραφίες που τον έδειχναν να πανηγυρίζει με μπαϊράκια των «Γκρίζων Λύκων» και… φωτογραφίες από καμμένα δάση της Κέρκυρας!
Το κλεφτρόνι που έγινε λαυράκι
Όσο ο Μοχάμεντ βρισκόταν στο κρατητήριο ως ένα μεσήλικο κλεφτρόνι κινητών, τόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να φανταστούν πού έπεσαν. Πηγή της ΕΥΠ που γνωρίζει την υπόθεση ανέφερε ότι εκτός από τις φωτογραφίες με τα καμμένα δάση, σε ένα από τα πλαστά διαβατήρια υπήρχε σφραγίδα από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, τρεις ημέρες πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες πυρκαγιές στο νησί.
Κι έτσι άρχισε μια ενδιαφέρουσα ανάκριση στην οποία συμμετείχαν ανακριτές από την αστυνομία, την ΕΥΠ και μια υπηρεσία ακόμα. Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ εμφανιζόταν ως Σουηδός τουρίστας, ο οποίος ασχολείτο με το γενικό εμπόριο και δεν γνώριζε γιατί ακριβώς τον συνέλαβαν οι αρχές. Ύστερα από πολύωρη εξέταση, οι ανακριτές άρχισαν να τον βομβαρδίζουν με συνεχόμενες και ασύνδετες ερωτήσεις μεταξύ τους. Έτσι άρχισαν οι αντιφάσεις:
- Στην αρχή παραδέχθηκε ότι είχε τουρκική καταγωγή, μετά έλεγε πως έχει κουρδική.
- Τη μια έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτε για την Κέρκυρα, μετά θυμήθηκε πως πήγε τυχαία στο νησί κι έβγαλε κάποιες φωτογραφίες που του έκαναν εντύπωση.
- Ο τόπος γέννησής του ήταν κάτι σαν… τουρκικός άτλαντας.
Κάπου εκεί τελειώνει η λογική και οι διαδικασίες ενός συντεταγμένου κράτους. Η υπόθεση άρχισε να γίνεται γνωστή, διέρρευσε στον Τύπο, ενεπλάκη στενότερα η ΕΥΠ, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και οι «φωστήρες» της κυβέρνησης Σημίτη δεν εξεπλάγησαν για τον «Γκρίζο Λύκο» που έκαψε δάση και περιουσίες Ελλήνων πολιτών.
Άλλη μια προδοσία
Τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη απαίτησαν επιτακτικά από τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας, του γνωστού από την περιβόητη ιστορία του Σορίν Ματέι αντιστρατήγου κ. Αθανασίου Βασιλόπουλου, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Το λογικό θα ήταν για να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε αυτός ο μυστήριος Μοχάμεντ να κινείται άνετα στη χώρα μας. Για τον κ. Σημίτη και τους συνεργάτες του απαιτήθηκε ΕΔΕ επειδή η υπόθεση διέρρευσε στον Τύπο!
Τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ, το Τριμμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου τον δίκασε για την νάρκωση των δύο Γερμανών σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, για το πλαστό διαβατήριο που είχε σε φυλάκιση 15 μηνών και πρόστιμο 200.000 δραχμών και για την κλοπή σε φυλάκιση 4 μηνών. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών που εξαγοράστηκε προς 1.500 δραχμές την ημέρα και ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος.
Πού αλλού εντοπίσθηκε
Στρατιωτικές πηγές ισχυρίζονται ότι η υπόθεση έκλεισε με εντολή πολύ άνωθεν (σ.σ. που αφήνει περιθώρια ερμηνείας για το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών). Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο «Γκρίζος Λύκος» Μοχάμεντ χαρακτηρίστηκε άνθρωπος με «χίλια πρόσωπα».
Η φυσιογνωμία του ήταν γνωστή στο γραφείο συνδέσμου της Θράκης, είχε εντοπιστεί παλιότερα σε ευαίσθητη περιοχή της ελληνοτουρκικής μεθορίου στο Κάραγατς, αλλά και σε ενορχηστρωμένη από το κατεστημένο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Εκτός από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ εμφανιζόταν ως έμπορος, ως καλλιτεχνικός ατζέντης, ως Τουρκο-κρητικός που έψαχνε τους μαχαλάδες που ζούσαν οι πρόγονοί του. Μάλιστα είχε εμφανίσει πολωνικό, σουηδικό, σαουδαραβικό και αιγυπτιακό διαβατήριο, γνώριζε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και πολύ καλά ελληνικά.
Παρ’ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση τον άφησε ελεύθερο να αλωνίζει. Για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε από τον κ. Κ. Σημίτη, καθώς και από τους «προοδευτικούς» και «πολυπολιτισμικούς» που τον περιέβαλλαν ενώ η Τουρκία υλοποιεί τα σχέδιά της με τη συνενοχή των ντόπιων πολιτικών-καρπαζοεισπρακτόρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου