Το πλέον ανατριχιαστικό: Το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς οι ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια επι δισεκατομμύρίων φόρτωσαν αυτό το έλλειμμα στον κρατικό Προϋπολογισμό βάσει των "papastatistics" δηλαδή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που επέβαλε κατόπιν εντολής των ξένων πατρόνων του ο Γ.Παπακωνσταντίνου και βάσει των οποίων προσμετράται στο έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα των ΔΕΚΟ!
Περίπου 200 εκ. ευρώ ή το 70% των κεφαλαίων τους σε καταθέσεις έχασαν έτσι τα ΝΠΔΔ την τελευταία ημέρα, στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα!!! Τα κεφάλαια αυτά όπως καταγγέλλεται αρμοδίως, από πρυτάνεις ΑΕΙ (Σύνοδος πρυτάνεων), και από γιατρούς, δεν ήταν ομόλογα, αλλά απλές καταθέσεις νπδδ, οι οποίες δεν προσφερόνταν ώστε να δεχθούν μεταχείριση ανάλογη με τα αποθεματικά των ταμείων. Δηλαδή υποχρεωτική τοποθέτηση σε ομόλογα…
Ανακύπτει έτσι το καυτό ερώτημα: Σε ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ και ΠΩΣ έγιναν τα μετρητά ομόλογα και αγοράστηκαν τίτλοι την ημέρα που τα ομόλογα κουρεύονταν; Ειδικώς δε λένε οι επαγγελματίες, σε ΠΟΙΑ τιμή αγοράστηκαν; Και εξηγούν: «Πως είναι δυνατόν τα ΝΠΔΔ να έχασαν το 70% των κεφαλαίων τους στο κούρεμα, όταν οι τιμές των ομολόγων έτσι κι αλλιώς ήταν στα τάρταρα και χαμηλότερες από το 30% της ονομαστικής αξίας τους; Και μάλιστα την ημέρα του κουρέματος;»
Όλα αυτά όταν το κοινό αγνοεί, ότι παραμένουν ακούρευτα και δεν έχει κλείσει το PSI για ελληνικά ομόλογα και εγγυήσεις 28 δις ευρώ σε διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ομόλογα αξίας 18 δις ευρώ και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που ανέλαβε δάνεια των ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, ΕΑΣ, ΟΑΣΑ!!!
Το τρομερό εδώ είναι ότι αυτά τα χρέη των ΔΕΚΟ τα οποία προφανώς κατέπεσαν, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στο ελληνικό χρέος, όταν έγιναν αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις ελλείμματος…
Με αυτά όμως, έχει τελικά κηρυχθεί και επίσημα χρεοκοπία στην Ελλάδα από την ISDA και έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για ελληνικά ομόλογα που αθέτησαν την υποχρέωση πληρωμής τους, σε κατόχους CDS, γεγονός που θα προκαλεί για μεγάλο διάστημα εμπόδια στο δανεισμό της χώρας. Αλλά στον αέρα βρίσκεται στο μεταξύ και το υπόλοιπο PSI δηλαδή το κούρεμα για ελληνικά ομόλογα σε ξένο δίκαιο (και εγγυήσεις του δημοσίου) συνολικού ύψους 28 δις ευρώ, που μένουν «ακούρευτα» και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν ακόμα και στις 4 Απριλίου, με φόβους ότι μπορεί να υπάρξει νέα αναβολή ίσως και έως τις 15 Μαίου, που λήγει ομόλογο 450 εκ. ευρώ σε ξένο δίκαιο και μπορεί να πληρωθεί...
Σχετική καταγγελία για την κλοπή των κεφαλαίων των νπδδ πέραν των Ταμείων, των πρυτάνεων, γιατρών μέσω σχετικών blogs, (υγεία) αλλά και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, η οποία έδωσε συγκεντρωτικά στοιχεία. Έτσι προκύπτουν τα «χαμένα» 200 εκ. ευρώ, σερ σύνολο περίπου 300 εκ. ευρώ. Η ΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τεράστιο, άμεσο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λόγω των αυθαίρετης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να μετατρέψει ακόμη κι εντός του 2012 καταθέσεις ΝΠΔΔ σε ομόλογα, για να αυξηθεί η «εθελοντική συμμετοχή».
Από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. (από 24 δισ. περίπου) τα Πανεπιστήμια 87 εκ. ευρώ (από 120 έμειναν 33), τα ΤΕΙ 100 εκ. (50 από 150), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων 21 εκ. (9 από 30), το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι 1,3 εκ. ευρώ (575.000 ευρώ έμειναν από 1,9 εκ. ευρώ), το ΤΕΕ 2 εκ. ευρώ (850.000 από 2,8 εκ. ευρώ), κοκ. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις απειλείται ακόμη και η μισθοδοσία λόγω του PSI!».
Στο υπόλοιπο PSI για τα ξένα ομόλογα, έχουμε και πάλι φιάσκο: Σε συνελεύσεις ομολογιούχων, οι ομολογιούχοι μόνο δύο ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σύνολο δώδεκα που διέπονται από ξένο δίκαιο έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο PSI, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. από τους υπόλοιπους πέντε αρνήθηκαν το κούρεμα και οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν! Οι άλλοι δηλαδή, δεν θέλουν να κουρευτούν ή δεν εμφανίστηκαν…
Συγκεκριμένα σε πέντε συνελεύσεις δεν υπήρξε απαρτία ενώ σε άλλες πέντε δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να ενεργοποιηθούν οι συλλογικές ρήτρες. Οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και ήταν ανοιχτές για ψήφο μέχρι αργά τη νύχτα.
Πρόκειται για ελληνικά ομόλογα αξίας 18 δισ. ευρώ αλλά σε ξένο δίκαιο και για κρατικές εγγυήσεις χρεών στις ΔΕΚΟ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ ύψους 10 δισ. ευρώ, το χρέος των οποίων ανέλαβε το δημόσιο. Τα ομόλογα διεθνούς δικαίου ύψους 28 δις ευρώ, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
-Η πρώτη κατηγορία αφορά τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 66,6% για να γίνει το κούρεμα.
-Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το 2004. Σε αυτά τα ομόλογα πρέπει να συμφωνήσουν ομολογιούχοι με ποσοστό 75% που είναι μεγαλύτερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί για να εφαρμοστεί μετά και στους άλλους ομολογιούχους...
ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου