Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

10 Ερωτησεις προς τον κ. Βενιζέλο

1) από πότε είναι πολιτικό πρόβλημα να έχουμε αντιπολίτευση στη βουλή? Εκτός και αν δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία.

2) αν συγκυβερνήσει με την ΝΔ στις 17 Ιουνίου και ο κ. Σαμαράς ζητήση εξεταστική για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο θα ψηφίση μια τέτοια πρόταση;

3) Γιατί προτίμησε να δώσει την συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 αντί να πάει στην Βουλή των Ελλήνων, ως ώφειλε, για να ενημερώσει τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών Και Εξωτερικών Υποθέσεων, για το Αναγκαστικό- Κατοχικό Δάνειο και λοιπές γερμανικές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα??? Με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών για τις 20-3-2012 και 28-3-2012. Και γιατί παρετήθηκε από Υπουργός Οικονομικών ώστε τελικά η ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα του Κατοχικού Δανείου, να γίνει από τον κύριο Σαχινίδη, στις 28-3-2012 ??? Τελικά έχει πεισθεί για το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας, για αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου από την Γερμανία προς την Ελλάδα (54 δις Ευρώ, χωρίς τους τόκους 68 ετών (1944-2012)), και λοιπών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, καθώς και για την επιστροφή κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών, από τους Γερμανούς ??? Τι Θα κάνει για αυτό το θέμα ???

4) Γιατί παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών πριν την ψήφιση της Δανειακής Σύμβασης, στην Βουλή στις 19 και 20 Μαρτίου 2012, με αποτέλεσμα να την υποστηρίξει ο κύριος Σαχινίδης αντί του κυρίου Βενιζέλου, ο οποίος την υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας ???

5) Γιατί δεν αντιτάχθηκε στην υποχρεωτική συμμετοχή στο PSI, των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, ΑΕΙ, ΤΕΙ, και ΝΠΔΔ και Ιδιωτών, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στις συντάξεις, στο σύστημα υγείας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ??? Γιατί εδωσε εντολη  να μετατραπούν τα αποθεματικά των παραπάνω οργανισμών, σε ομόλογα δύο ημέρες πριν το PSI ???

6)Γιατι δεν παιρνετε τα λεφτα που βρεθηκαν στους λογαριασμους του Τζοχατζοπουλου, και να εξοφλησετε τα χρεη του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιους, ωστε να μπορει ο κοσμακης να παιρνει κανονικα τα φαρμακα του;

7)θα καταργησει τον νομο περι ευθυνης υπουργων που ο ιδιος εφτιαξε και ειναι μια απο τις αιτιες που μας εφεραν στην κατασταση που ειμαστε λογο της ληστειας του δημοσιου χρηματος απο υπουργους ολων των κομματων αλλα βεβαιως και το ΠΑΣΟΚ?

8) μετα απο τοσα χρονια βουλευτης και υπουργος και γενικως μεσα στα πραγματα δεν αισθανεται καμμια προσωπικη ευθυνη για την κατασταση που βρισκεται η Ελλαδα σημερα?

9).Πως εξηγει ο ιδιος το γεγονος οτι η πρωτη δανειακη συμβαση δεν εχει επικυρωθει ακομα απο την βουλη, δεν ψηφιστηκε απο 180 βουλευτες και εχει αθετηθει απο τους εταιρους μας αφου δεν εχουμε λαβει ολο το ποσο το οποιο προβλεποτανε.

10) Γνωρίζει ότι ο μέσος μισθωτός θα πληρώσει στην εφορία, πάνω από ένα μισθό & πως θα εισπραχθούν με κατασχέσεις?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου