Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο απάνθρωπος και επικίνδυνος κώδικας (Codex Alimentarius)

Σε συνέχεια παλαιότερου αναλυτικού άρθρου εδώ έρχεται και η καταγγελία που θα διαβάσετε παρακάτω.
Διευκρίνιση: Δεν αναφερόμαστε στα Σούπερ Μάρκετ ΑΒ, αλλά στον διατροφικό κώδικα Alimentarius, ο οποίος:

1. Δρα υπό την αιγίδα του Παγκ. Οργανισμού Εμπορίου και όχι του Παγκ. Οργανισμού Υγείας!
2. Η επιτροπή εμπορίου που προωθεί τον Κώδικα αυτόν, δεν έχει υγειονομική αρμοδιότητα παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
3. Στόχο έχει την αύξηση κερδών των πολυεθνικών εταιρειών και του ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι την προστασία της υγείας μας.

Πιο αναλυτικά:
30 Νοεμβρίου 2010: Ψηφίζεται από τη Γερουσία των ΗΠΑ ο «Νόμος Συγκλήτου S 510 – Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων» που χαρακτηρίζεται ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στη ιστορία της χώρας, αφού καθιστά παράνομη την καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων! Ο νέος νόμος παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων να καλλιεργούν, να εμπορεύονται και να μεταφέρουν τρόφιμα. Ο νόμος επιβάλλει ρυθμίσεις που απαγορεύουν τον σπιτικό κήπο για την επιβίωση της οικογένειας, ενώ δίνει δικαίωμα να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται άνθρωποι που πωλούν λαχανικά στη λαϊκή και ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών για όσους δεν συμμορφώνονται στους εκάστοτε κανόνες της FDA. (βλ. 1946, 1997, Φεβρ. 2008, 30 Ιουν. - 4 Ιουλ. 2008, Ιουλ - Αυγ. 2010)

30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2008: Κατά τη συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius) που πραγματοποιείται στην Ελβετία υπό τον συντονισμό της εμπορικής επιτροπής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), οι ΗΠΑ τίθενται επικεφαλής χώρα του Κώδικα με υποστήριξη των συμμάχων τους (Ε.Ε., Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη). Ο Κώδικας αυτός στηρίζεται από το 2002 από τις μεγάλες βιομηχανίες με στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διατροφή και στα φάρμακα και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Σημαντικό είναι ότι η επιτροπή εμπορίου που προωθεί τον Κώδικα αυτόν, δεν έχει υγειονομική αρμοδιότητα παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκ. Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκ. Οργανισμού Εμπορίου (WTO – βλ. 1 Ιαν. 1995) και εφαρμόζει μια νέα πρακτική αναγράφοντας μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτόν. Οι ρυθμίσεις του προβλέπουν απαγορεύσεις στη χρήση θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων) με πρόσχημα την πρόληψη ασθενειών! Μια τέτοια οδηγία εφαρμόστηκε χωρίς ενημέρωση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας»! Ο Κώδικας προβλέπει πολλές ρυθμίσεις που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως οι διαδικασίες επεξεργασίας του γάλακτος, αλλά και η επανεισαγωγή της χρήσης στη διατροφή επικίνδυνων καρκινογόνων εντομοκτόνων (όπως το DDT και το Αλντρίν) που είχαν απαγορευτεί το 1991 από 176 χώρες, στις οποίες τώρα αφαιρεί το δικαίωμα να εμποδίζουν την κυκλοφορία τροφίμων που θα περιέχουν αυτές τις ουσίες. (βλ. 1946, 1997, Φεβρ. 2008, 30 Νοεμ. 2010)

Με το πρόσχημα την «προστασία» των καταναλωτών φροντίζουν όλες οι τροφές που καταναλώνουμε να έχουν την έγκριση πολυεθνικών όπως η εβραϊκή Monsanto, της οποίας στελέχη κατέχουν μεγάλες θέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση.
Και μέσω της διατροφής λοιπόν, ο έλεγχος της ανθρωπότητας και ο περιορισμός του παγκόσμιου πληθυσμού γίνονται μια όλο και πιο κοντινή εφιαλτική πραγματικότητα.

WTO & WHO
ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ; ΑΛΛΑ...

Οι διαχωριστικές γραμμές του μετώπου είναι εντελώς ξεκάθαρες. Τα προσχήματα έπεσαν όπως και οι μάσκες. Η επίθεση των εταιριών τροφίμων και φαρμάκων είναι ωμή, κυνική αλλά και μετωπική. Ο ύπουλος και υπόγειος αυτός πόλεμος που διεξάγουν οι εταιρίες με τόση αγριότητα και προκλητικότητα είναι σημάδι αδυναμίας και πανικού καθότι οι λαοί ενημερώνονται και βρίσκονται οργισμένοι απέναντι τους.

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου