Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι λίστες των φορέων που τιθενται σε καθεστώς εφεδρίας ...

Το Απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ

Κυβερνητικό αλαλούμ αποκαλύπτουν οι λίστες των φορέων που τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνουν φορείς που, είτε δεν είναι δημόσιοι, αλλά Σωματεία, είτε δεν υπάρχουν καθόλου.!!!


Ενδεικτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κκ Σταικούρας και Ζώης, επισημαίνεται ότι:
Ι. Στη λίστα των 151 φορέων για εφεδρεία, που καταγράφονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνονται φορείς, για τους οποίους η Κυβέρνηση επαίρεται ότι έχουν προ πολλών μηνών καταργηθεί ή συγχωνευθεί . Έτσι:
- Το «Ελληνικό Κέντρο Αργιλλομάζης Α.Ε.» (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.), το «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ Α.Ε.), το «Κ.Ε.Κ. ΕΛΚΕΔΕ Ε.Π.Ε.» και το «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» δεν υπάρχουν από το 2010. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3895/2010, συγχωνεύθηκαν δι’ απορροφήσεως από την «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».
- Επίσης το «Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική – Πληροφορική (ΠΑΕΠ) Α.Ε.» και η «Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΚΑΕ) Α.Ε.». που, σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν. 3996/2011 (ΦΕΚ 170Α/5.8.11) δεν υφίστανται πια, γιατί έχουν ήδη συγχωνευθεί.

Τι έχει συμβεί: Ή οι νόμοι που ψηφίσθηκαν δεν έχουν εφαρμοσθεί ή στην Κυβέρνηση δεν έχουν εικόνα των φορέων που προσπαθούν να περιορίσουν.

ΙΙ. Στην ίδια λίστα του Υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται 31 φορείς, τους οποίους η Οικονομική Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, σε έγγραφο που απέστειλε από τις 28 Απριλίου προς την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, υπογράμμιζε ότι έχουν συμπεριληφθεί στην εκπονούμενη λίστα από παραδρομή και ζητούσε να διαγραφούν. Πέντε μήνες μετά και δεν έγινε τίποτε. Μεταξύ των 31 αυτών φορέων είναι το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», που είναι ιδιωτικό οικοτροφείο με μηνιαία δίδακτρα και δεν συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες, αλλά έλαβε απλώς κάποια στιγμή επιχορήγηση για συγκεκριμένα λειτουργικά έξοδα. Επίσης, το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βόρειας Ελλάδας «Ο Ήλιος», που έπαψε να υφίσταται από τις 2 Μαρτίου 2011 και λειτουργεί ως παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών της Αθήνας.

ΙΙΙ. Στη λίστα των 389 οργανισμών, που δημοσιοποίησε ο κ. Πάγκαλος, περιλαμβάνεται και η Διεθνής Διαφάνεια Α.Ε., η οποία, όμως, είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση με τη νομική μορφή του σωματείου και όχι δημόσιος φορέας!
* Το ίδιο συμβαίνει και με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το οποίο είναι επίσης σωματείο.
Γενικά, η λίστα περιλαμβάνει πολλές αστικές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες, ΜΚΟ και σωματεία, τα οποία φαίνεται ότι είχαν κάποια στιγμή επιχορηγηθεί κλπ. (π.χ. Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης που είναι ΜΚΟ της ΑΔΕΔΥ, Μονή Λαζαριστών που είναι αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, ΑΝΟΔΟΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ, ΙΑΣΙΣ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΡΩΓΗ κλπ, που επίσης είναι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες στο χώρο της υγείας).
IV . Για να μην αναφερθούμε και στην Ο.Κ.Ε. (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) που, με τον ν. 3943/2011, τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, αυξήθηκαν τα μέλη της σε 60. Και τώρα, λίγους μήνες μετά, αποφάσισαν να την βάλουν σε εφεδρεία.
V . Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι προφανώς δεν γνωρίζει καν η Κυβέρνηση πόσοι και ποιοι είναι οι δημόσιοι οργανισμοί, αν και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποφασίσει ποιος είναι χρήσιμος και ποιος είναι περιττός. Και αναγκάζεται τώρα να βγάζει ανεξέλεγκτες λίστες με οργανισμούς και νομικά πρόσωπα και να ανακοινώνει την κατάργησή τους ή τη θέση του προσωπικού τους σε καθεστώς εφεδρείας, πανικοβάλλοντας τους εργαζόμενους!
Τι έγιναν, άραγε, όλες εκείνες οι μελέτες και τα έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκ. ευρώ που προωθούσαν οι κ.κ. Πάγκαλος και Ραγκούσης μέσα από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση; Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά του ΕΣΠΑ και τι γίνεται με τα έργα;

 Πηγή : http://www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου