Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι καθεστωτικές δομές τρίζουν. . .

Βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο χτες στο Σύνταγμα, ενθουσιάστηκα. Πάντα προσπαθώ να είμαι απαισιόδοξος στις προβλέψεις μου, για να μη με πάρει από κάτω. μετά. Εξάλλου, οι Έλληνες μας έχουν συνηθίσει στο ξεφούσκωμα. Μέτα από μία, άντε δύο πορείες να γυρνάνε στον καναπέ τους και στον Πρετεντέρη τους. Αυτή τη φορά όμως, δε δείχνει να συμβαίνει αυτό. Θεωρώ πως ο κυριότερος λόγος που γίνεται αυτό το πράγμα αυτές τις υπέροχες μέρες που ζούμε όλοι, είναι πως για πρώτη φορά το καθεστώς αδυνατεί να χειραγωγήσει τις μάζες.

Ας δούμε τι συνέβη την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο κυριακάτικων συγκεντρώσεων. Αυτό που εφάρμοσαν ήταν η κλασική δοκιμασμένη συνταγή της απαξίωσης και παραπληροφόρησης. Το Μέγκα μίλαγε για 20.000 κόσμο την προηγούμενη Κυριακή. Έφαγε τέτοιο κράξιμο (κυρίως διαδικτυακό, κάτι που από μόνο του δείχνει πόσοο λογαριάζουν πλέον τις αντιδράσεις εναντίον τους και online) και τη Δευτέρα τα μάζεψε άρον άρον. Όποτε, η πρώτη μέθοδος απέτυχε και κατέρρευσε μέσα σε 24 ώρες.

Στη συνέχεια είχαμε τα γεγονότα της Τρίτης. Μούντζες και βρισίδι στους βουλευτές που έφευγαν από το μέγαρο, το ναό της "δημοκρατίας". Άλλη μια κλασική μέθοδος μπήκε σε εφαρμογή. Συκοφάντηση του κινήματος. Υπάρχουν μερικοί που αμαυρώνουν και καλά ολόκληρο το κίνημα με την άσκηση βίας ενάντια στους βουλευτές κλπ. Οι τύποι επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν και να παρουσιάσουν ως κίνδυνο για τη δημοκρατία τις μούντζες!!! Ατυχώς, όμως, γι'αυτούς όλοι είδαν τι συνέβη, και μάλλον οι περισσότεροιτο χάρηκαν. Στο κάτω κάτω, απλώς τους μούντζωναν. Ένας απίθανος τύπος έφτασε στο σημείο σε ένα κείμενο στην καθημερινή να γράψει πως όσοι βρίζουν τους βουλευτές, βρίζουν και προσβάλλουν στην ουσία τους ψηφοφόρους που τους εξέλεξαν. Λογικό άλμα 1500 αστρονομικών μονάδων!!!

Την επόμενη μερα περάσαμε στην πλέον δοκιμασμένη τακτική.Το ψέμα. Πέταξαν πέτρες αγανακτισμένοι σε βουλευτές στην Κέρκυρα. Ο Οικονομέας (που αλλού;στο μέγκα τσανελε φυσικά) είπε πως παραλίγο να πετύχουν το 6χρονο παιδί ενός Ευρωπαίου βουλευτή, και πως κινδύνευσαν ζωές. Και φυσικά πως αυτή η βία είναι καταδικαστέα κλπ κλπ. Το θέμα είναι πως την επομένη βγήκαν ρεπορτάζ που αναιρούσαν όλους αυτούς τους ισχυρισμούς. Φυσικά, αυτό δεν πτόησε την κυβέρνηση που πήρε τη σκυτάλη, με τον Πεταλωτή να κατηγορεί για επιθέσεις με πέτρες κλπ. Μέχρι που ήρθε και  η σειράαααα......του.

Και φτάσαμε στην χθεσινή ημέρα, όπου 300.000 κόσμο κατέβηκε στο Σύνταγμα. Το γεγονός αυτό από μόνο του, νομίζω, επιβεβαιώνει, το ότι όλοι οι παραδοσιακοί μηχανισμολι που μπήκαν σε εφαρμογή για να διαβάλλουν και ψτυπήσουν το κίνημα μας, όλη την προηγούμενη εβδομάδα απέτυχαν παταγωδώς. Δεν με ενδιαφέρει στην προκειμένη με τι κίνητρα κατέβηκε ο καθένας χτες στο Σύνταγμα.Αν είναι πολιτικοποιημένος, ή απλώς έχει μια αφηρημένη αντίληψη περί τίνος πρόκειται.Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο κόσμος δείχει να σπάει αυτό το ψυχολογικό εμπόδιο του φόβου που οι κυβερνήσεις πάντα ενσταλάζουν στο λαό για να τον κρατάνε υποχείριό τους. Μέχρι σήμερα, ήμουν ακόμη συγκρατημένος, για το που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό. Τώρα πιστεύω, πως τις επόμενες μέρες θα δούμε πράγματα, για τα οποία θα μιλάμε για μια ζωή....

Οι καθεστωτικές δομές τρίζουν.Οι παλιές δοκιμασμένες μέθοδοι χειραγώγησης δεν πιάνουν πια. Τα πάντα πλέον είναι στο χέρι μαας να αλλάξουν.

Τα λέμε στο δρόμο....!

Πηγή : Σχόλιο αγανακτισμένου στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου