Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Διαφημίζουν το μεγάλο ξεπούλημα...

Λίστα με περίπου 75.000 κρατικά ακίνητα προς «αξιοποίηση» από ιδιώτες έχει καταρτίσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», με χαρακτηριστικό τίτλο:

«Μήπως θέλετε να αγοράσετε κάποιο ελληνικό νησί;»!

«Τα πρώτα ακίνητα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην αγορά στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά σίγουρα μέχρι τα τέλη του έτους», αναφέρει στην εφημερίδα ο Α. Καρυστινός, γενικός διευθυντής του τμήματος real estate της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι leader κοινοπραξίας που έχει αναλάβει τη δημιουργία ενός «πακέτου» προς «αξιοποίηση» ακινήτων της ΚΕΔ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στρατηγική μας είναι να πετύχουμε συμφωνίες για μακροπρόθεσμες μισθώσεις», υποστηρίζοντας ότι «οι εκμεταλλεύσεις από ξένους επενδυτές θα είναι πιο αποδεκτές από τους Ελληνες πολίτες αν η γη παραμείνει στα χέρια του κράτους»!

Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει ως γνήσιος κράχτης του ξεπουλήματος πως «σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τις ζώνες των ιδιοκτησιών», εννοώντας προφανώς ότι θα πρέπει να γίνουν αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων και καταστρατήγηση της νομοθεσίας για να κτιστούν αιγιαλοί, παραλίες και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου