Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Και έτσι απλά κατέβηκα κι εγώ στο Σύνταγμα.

Ναι είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους χαβαλέδες που κατέβηκαν για να πιούν μπύρες με τους κολλητούς στα σκαλάκια του μετρό και να κοζάρουν γκομενάκια. Ναι είμαι ένας από αυτούς που θα αγοράσουν λέιζερ μπρελόκ από τους Πακιστανούς και θα φάνε καλαμπόκι από τους μικροπωλητές. Είμαι ένας από αυτούς τους ''απολιτίκ'' που στις επόμενες εκλογές οι ιδεολογικά υπερφορτισμένοι πολιτικοί εγκέφαλοι που τώρα με απαξιώνουν, θα μου ζητούν την ψήφο μου, γιατί τότε θα είμαι συνειδητοποιημένος, ενώ τώρα είμαι ένας απλός χαβαλές. Δεν έχω λέει αιτήματα και ιδεολογία. Μα δεν σας φτάνει το ότι θέλω να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν, ότι θέλω να ζω ισότιμα και με αξιοπρέπεια? Πρέπει να γράψω την έκθεση των ιδεολογικών μου ιδεών και να ιδρύσω κόμμα? Δεν είναι αρκετό ότι θέλω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

Πρέπει να συσπειρωθώ λένε μαζί με το Π.Α.Μ.Ε με το Φ.Υ.Γ.Ε με το Γ.Υ.Ρ.Ν.Α με το Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. με το Ξ.Ω.Φ.Α.Λ.Τ.Σ.Α, με το Π.Ε.Ρ.Α.Σ.Ε. Κ.Α.Ι Δ.Ε.Ν Α.Κ.Ο.Υ.Μ.Π.Η.Σ.Ε. γιατί αυτοί με τους αγώνες τους θα μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή, ενώ εγώ ο ανοργάνωτος, ο απολιτικός ο ασυσπείρωτος ο αδαής είμαι χαμένος από χέρι. Τι μου λέτε. Και πως έχω καταφέρει εγώ το χυμαδιό, να είμαι κάθε μέρα επί 7 μέρες στο Σύνταγμα? Μαζί με χιλιάδες άλλους χυμαδιστάν τύπους, οικογενειάρχες με καροτσάκια, σκειτμπορντάδες, νοικοκυρές και ξανθές γκομενίτσες? Έχει κάνει το ΠΑΜΕ μήπως καμιά τέτοια σερί διαμαρτυρία και δεν το θυμάμαι? Αυτοί λένε ξέρουν από Λαϊκούς αγώνες κι εγώ που μαλακίζομαι στο Facebook θέλουν να μου πουν ότι είμαι απλά ένας Like-ος? Θέλτε να με πείτε έτσι. Πείτε με. Το προτιμώ να σας πω.

Δεν είμαι γνώστης δυσνόητων ιδεολογιών, δεν έχω καταλάβει την διαφορά της αριστεράς από την δεξιά, του Σοσιαλιστή από τον Φιλελεύθερο.Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο ΣοσιαΛΗΣΤΗΣ έχει μέσα τη λέξη που είδατε ο ΦιλελευΘΕΡΙΣΜΟΣ την αντίστοιχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ολόκληρη τη λέξη στον τίτλο και το ΚΟΥΚΟΥε την αυτή. Μέχρι και οι ΟιΚΟΛΟγοι που τους συμπαθώ έχουν κι αυτοί τον πισινό στην ταμπέλα. Χαριτολογώ τώρα, αλλά πλάκα πλάκα μερικές φορές αυτά τα λογοπαίγνια βγάζουν αλήθειες. Το μόνο λοιπόν που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι όλοι αποσκοπούν ποιος θα αρπάξει την κουτάλα. Για να βγάλουν τον επόμενο χαρισματικό ηγέτη που θα μας καθοδηγήσει και θα μείνει στην ιστορία βολεύοντας βέβαια και όλους τους ομόθρησκους. Ναι αυτόν λέω που μεταθάνατον θα δώσουν το όνομά του στο δρόμο που περνά μπροστά απ τη βίλα του. Αξιαγάπητοι μου αγωνιστές που αντί να πετάξετε τις κομματικές σας ταυτότητες απ το μπαλκόνι, βουτάτε κάθε μέρα όλοι από το ρετιρέ της κουλτούρας σας, δεν έχετε καταλάβει απλά τι γίνεται. Ο κόσμος σιχάθηκε τους ηγέτες και τους δήθεν σωτήρες και ήρωες. Το προϊόν έχει πεθάνει κι εσείς προσπαθείτε απλά να μας πείσετε να πιστέψουμε σε ένα ταριχευμένο πτώμα. Ο ήλιος έδυσε, η φλόγα έσβησε, τα σφυροδρέπανα σκούριασαν.

Μια φίλη μου μου είπε κάποτε, ότι για να πολεμήσεις το σύστημα πρέπει να μπεις μέσα σ αυτό γιατί αλλιώς το σύστημα θα σε καταπιεί. Το σκέφτηκα καλά αυτό που είπε, εν μέρει συμφώνησα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δείχνουν ότι όποιος μπήκε στο σύστημα για να το πολεμήσει έγινε ένα και το αυτό. Από που να πάρω παράδειγμα να σας πω. Από τη γενιά του πολυτεχνείου? Την ξέρετε καλύτερα την ιστορία από μένα. Για αυτό το λόγο δεν θέλω να βλέπω άτομα στα μικρόφωνα να προσπαθούν να με συσπειρώσουν. Γι αυτό το λόγο θέλω να μείνω ένας ανώνυμος, ένας ''απολιτίκ'' που έτσι πέρασε απ την πλατεία για να ρίξει μια μούντζα και να γυρίσει πίσω στην καθημερινή του Ιθάκη. Θέλετε ωστόσο να με αποκαλείτε κάπως? Πέστε ότι είμαι ο Κανένας....
Πηγή : Ανωνυμος αγανακτισμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου