Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Κώδικας Alimentarius σύντομα και στην Eλλάδα

Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση ενός πάρα πολύ επικίνδυνου νέου διατροφικού κώδικα υγείας, που μένει να αλλάξει την ζωή μας δραματικά. Δυστυχώς, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για τον κώδικα διατροφής. Ο Κώδικας Alimentarius μεθοδεύεται συστηματικά από καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής.

Ακούμε λίγο-πολύ τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, συνήθως όμως δεν τους δίνουμε σημασία γιατί στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εδώ πέρα. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά μαζί με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμπόρων γεωργοτροφικών προϊόντων και την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι διατάξεις του «Codex Alimentarius».
Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού.


Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύσει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες.
Σκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών και γενικά αυτού του είδους των συμφερόντων, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες, ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και να αγοράζει από αυτές φάρμακα.
Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.
Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική.
Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές.
Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.

Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.
Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…

Τελευταίες εξελίξεις από τον Ελληνικό χώρο
Ερώτηση βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Στις 14 Ιανουαρίου 2011 ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην οποία ρωτούσε εάν στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα υιοθετηθεί και ο Codex Alimentarius. Μάλιστα στο κείμενο της ερώτησής του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Απαντώντας μερικές ημέρες αργότερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να θέσει κανόνες στην εμπορία των προϊόντων, να δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στον παραγωγό, να κατοχυρώσει η διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές και να καθορίσει την ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους, με γνώμονα ότι το αγροτικό εισόδημα, ειδικά των μικρών παραγωγών, αποτελεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Επίσης στόχος είναι να διασφαλιστεί η πληρωμή των αγροτών για την πώληση των προϊόντων τους, να διατηρηθεί αλώβητη η ποιότητα που διαθέτει το προϊόν στο χωράφι μέχρι αυτό να φτάσει στον καταναλωτή και η διαφάνεια στην αλληλουχία των προσώπων που μεσολαβούν. Ουσιαστικά δηλαδή να εκλείψουν οι τεράστιες διαφορές στις τιμές από το χωράφι μέχρι το ράφι.
Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως ο υπουργός παρέπεμψε τον βουλευτή στον ΕΦΕΤ (που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας). Προφανώς παρέπεμψε εκεί, διότι όπως προαναφέραμε ο ΕΦΕΤ είναι ο εκπρόσωπός μας στον Codex Alimentarius, στον οποίο όμως ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στην απάντησή του.  Αυτό το γεγονός δημιούργησε σε όσους ασπάζονται την θεωρία περί παγκοσμίου ελέγχου των τροφίμων και μέσω αυτών και του ανθρώπου, μεγαλύτερες απορίες και ανησυχίες, δίνοντας έτσι έναυσμα για εμπλουτισμό των θεωριών αυτών. Το αν αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες ή όχι, είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί άμεσα.
Πηγή: Στέλιος Φωκάς -- Ελεύθερος Τύπος
Ν. Νικολόπουλος: Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο διαβόητος «Διατροφικός Κώδικας»;
Το θέμα εφαρμογής και στην Ελλάδα, του «Διατροφικού Κώδικα» (Codex Alimentarius), που ήδη έχει θεσπιστεί δια Νόμου στις Η.Π.Α και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, φέρνει στην πολιτική επικαιρότητα ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε προς ψήφιση, σχέδιο νόμου, για καταχώρηση όλων των εμπόρων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με την ονομασία «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι  σήμερα, «με το Νόμο αυτό θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα, ο «Διατροφικός Κώδικας» ο οποίος απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους, όπως δηλαδή οι βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και τη διακίνηση των προϊόντων τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αχαιού βουλευτή.
Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς «αν είναι αληθή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάθεση σχεδίου Νόμου προς ψήφιση, σε σχέση με το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων» και τον Διατροφικό Κώδικα και αν θα ισχύσουν και στην Ελλάδα όσα προβλέπει ο Κώδικας.
Επίσης, ερωτά αν έχει ζητηθεί γνωμοδότηση επιστημόνων στην Ελλάδα επί της εφαρμογής του Νόμου για το Μητρώο και τον Κώδικα και αν ναι, ποιοι επιστημονικοί φορείς έχουν γνωμοδοτήσει και τι λένε ή αν θα ζητηθεί τέτοια γνωμοδότηση.»
«Μείζον ερώτημα είναι  και αν είναι ασφαλής για την δημόσια υγεία, η εμπορία και κατανάλωση προϊόντων που προβλέπει ο Κώδικας. Τεκμηριώνεται άραγε από επιστήμονες; Κι αν όχι θα εφαρμοστεί αυτός ο Κώδικας; Αλλά και ένα ακόμα: Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα και πώς θα προστατευθεί αν άλλο Κράτος-μέλος του Π.Ο.Ε προσφύγει στον Π.Ο.Ε σε ενδεχόμενη μη επικύρωση ή εφαρμογή του Κώδικα;», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/52434

Παραπομπές
Επίσημη ιστοσελίδα Codex Alimentarius
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -- Χιλιάδες προϊόντα εναλλακτικής ιατρικής στα όρια της… παρανομίας
Hellenic NEXUS -- Codex Alimentarius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου