Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

“Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” τάδε έφη Γ. Παπανδρέου


Πρώτος ο Βενιζέλος μίλησε για χρεοκοπία, μπορεί να είπαμε ότι δεν ξέρει από οικονομικά, λέει ότι θέλει. Άλλωστε και η απάντησή του στην ομιλία του Αντ. Σαμαρά δείχνει ότι ο τσάρος είναι ή άσχετος ή προβοκάτορας. Ήρθε ο Π. Τόμσεν και μίλησε για πρώτη φορά για χρεοκοπία της Ελλάδας και είπαμε ότι παίζει το δικό του παιχνίδι, αυτό που έστησαν από πέρυσι. Ήρθε η έκθεση της ΕΕ να μιλήσει για προβλήματα και δυσλειτουργίες στο ελληνικό θέμα και επιβεβαιωθήκαμε ότι υπάρχει σχέδιο για επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.


Όταν όμως έρχεται ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου και παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα προτού κηρύξει στάση πληρωμών για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το κόλπο έπιασε και η χρεοκοπία της χώρας είναι επίσημη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εφημερίδα Financial Times Deutschland λέει επί λέξει και χωρίς να τον πιέσει κανείς: «Θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία»

Χρεοκοπήσαμε κύριοι και δεν το καταλάβαμε. Τόσες εβδομάδες πριν ακούγαμε τον κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του να λένε ότι πάμε καλά, ότι το νέο δάνειο είναι εξασφαλισμένο και η Ελλάδα θα ανακάμψει, ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι θετικοί κι ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο, γι΄αυτό πήραμε και την 5η δόση του πρώτου δανείου.

Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας λέει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Σαν άλλος Χαρίλαος Τρικούπης ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής του και πόσο επικίνδυνος είναι για τον τόπο. «Σώσαμε την Ελλάδα» δεν φώναζε στη Βουλή κατά τη διάρκεια ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου;
Ορίστε τα αποτελέσματα. Η επιλεκτική χρεοκοπία είναι γεγονός. Το μόνο που μένει είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Πηγή : antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου