Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σχέδιο Διακήρυξης της λαϊκής συνέλευσης του Συντάγματος «ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες που από τις 25 Μαΐου έχουμε κατακλύσει τις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας. Ενωμένοι, παρά τις διαφορετικές μας αφετηρίες και αντιλήψεις και αποφασισμένοι να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, έλληνες και ξένοι, ολόκληρη η κοινωνία που εναντιώνεται στις επιπτώσεις που δημιουργεί η κρίση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, για την ανατροπή της κυβέρνησης και για ένα διαφορετικό τρόπο λήψης των αποφάσεων προς όφελος του λαού που θα χαρακτηρίζεται από την άμεση δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και υποταγή.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι μια από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ. Οι εναλλαγές προσώπων σε κυβερνητικό επίπεδο και οι οικουμενικές ή τεχνοκρατικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά μας, δε δικαιώνουν τον αγώνα μας. Απέναντι στα στημένα δημοψηφίσματα ερήμην του λαού και τις λογικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, προτάσσουμε τη ζωντάνια και την αμεσότητα των λαϊκών συνελεύσεων και τους αγώνες όλης της κοινωνίας. Οι λύσεις θα δοθούν μόνο από εμάς.
Δεν αναγνωρίζουμε και αρνούμαστε να αποπληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Ένα χρέος που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε και διογκώθηκε από τους εξοπλισμούς, τις «Ολυμπιάδες», τις εργολαβίες για έργα χωρίς καμία κοινωνική αξία. Ένα χρέος από το οποίο δεν ωφεληθήκαμε εμείς αλλά οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι, με τα τεράστια υπερκέρδη και τις θεσμοθετημένες φοροαπαλλαγές.

Δε μας τρομάζουν τα διλήμματα «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη». Με όπλο τη στάση πληρωμών προς τους δανειστές αγωνιζόμαστε για τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση όλων των συμβάσεων με την τρόικα και τους δανειστές. Δεν αναγνωρίζουμε και επιδιώκουμε τη διαγραφή και του ιδιωτικού χρέους των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων αγροτών.
Δεν εκχωρούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας, δεν αποδεχόμαστε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Γι’ αυτό δε θα επιτρέψουμε τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και την εκποίηση της δημόσιας γης και των φυσικών πόρων. Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και διεύρυνση της δημόσιας ιδιοκτησίας σε βασικούς τομείς της παραγωγής, στην ενέργεια, την ύδρευση, τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και υγεία, για την οικολογική διαχείριση του περιβάλλοντος.
Δεν αποδεχόμαστε την δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας που οδηγεί στον εξανεμισμό των εισοδημάτων και στη δήμευση της μικρής ιδιοκτησίας σε όφελος των δανειστών και των μεγάλων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ομίλων. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν από τους λαούς και διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι ίδιοι παράγουμε.

Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού συστήματος που θα λειτουργεί σε όφελος του λαού. Ο λαός έχει ήδη πληρώσει για τις τράπεζες, αφού τα χρήματα που έχουν λάβει αυτές από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πολλαπλάσια της ίδιας της αξίας τους.
Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τη βουλή, πάρθηκαν ερήμην του λαού και χωρίς την έγκρισή του, από μία κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία εξαπατώντας το λαό, με ένα διαφορετικό πρόγραμμα, το οποίο έκανε ακόμα πιο αντιλαϊκό με αυτά τα βάρβαρα μέτρα. Γι' αυτό το λόγο δεν έχει καμία νομιμοποίηση να εφαρμόζει την πολιτική της.

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έγινε σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση που εκφράζεται στις «πλατείες» και τους δρόμους όλης της χώρας, σε απεργίες, λαϊκές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Βάφτηκε με το αίμα δεκάδων τραυματιών και σημαδεύτηκε από την κρατική βία και καταστολή με τόνους χημικών ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν για 48 ώρες τους δρόμους της Αθήνας. Ο λαός δεν τρομοκρατήθηκε από την καταστολή και έσπασε στην πράξη τη λογική της κρατικής βίας απαντώντας στις διαδοχικές δολοφονικές επιθέσεις των πραιτοριανών της κυβέρνησης με ανεπανάληπτη αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Ήρθαμε για να μείνουμε. Δε θα φύγουμε, αν δεν φύγουν. Θα ανατρέψουμε όλα τα σχέδιά τους στην πράξη.

Αναζητούμε έναν άλλο τρόπο άσκησης πολιτικής, όπως το δείξαμε στις «πλατείες». Που θα εκφράζει γνήσια τη βούληση του λαού και θα στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία, στις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας και σπουδών, στις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας, μακριά από την εξουσία των «ειδικών» και αυτών που κατέχουν την «γνώση» και τον πλούτο. Ο συντονισμός με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων είναι ο δρόμος για την εξάπλωση και οργάνωση του αγώνα μας. Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε δίκτυα αλληλεγγύης, απορρίπτοντας τα κυρίαρχα καταναλωτικά πρότυπα.

Καλούμε όλους τους πολίτες, να φτιάξουν τις δικές τους «πλατείες» σε κάθε γειτονιά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις αντίστασης και αγώνα, για απεργίες και καταλήψεις στους χώρους εργασίας τους και σε δημόσιους χώρους, να οργανώσουν επιτροπές και γενικές συνελεύσεις και να ενωθούν μαζί μας σε κοινό αγώνα ξεπερνώντας την τρομοκρατία των εργοδοτών, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα καθεστωτικά κόμματα.
Εμπνεόμαστε και συνδεόμαστε με τις πλατείες όλου του κόσμου, με τους αγώνες των λαών απέναντι στον αυταρχισμό κυβερνήσεων και καθεστώτων και στις στρατιωτικές επεμβάσεις των διεθνών πολιτικοστρατιωτικών οργανισμών. Ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός, ενάντια στη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους διαχωρισμούς και την κοινωνική ανισότητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση και την πολιτική της. Καλούμε όλο το λαό να πλημμυρίσει τους δρόμους και τις πλατείες για να μην εφαρμοστούν και να ανατραπούν στην πράξη τα μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενιών. Καλούμε σε κίνημα ανυπακοής και μη εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου. Καλούμε σε μαζική διαρκή λαϊκή κινητοποίηση μέχρι την τελική νίκη.
Καλούμε τις λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, να λάβουν υπόψη και να εμπλουτίσουν την διακήρυξη του Συντάγματος.
Καλούμε όλο τον λαό να αναλάβει τις αναφαίρετες εξουσίες που απορρέουν από την πραγματική άσκηση της κυριαρχίας του μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις και με την ενεργή συμμετοχή του σε αυτές!

ΑΓΩΝΙΖOΜΑΣΤΕ :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΑΝΕΡΓΙΑ- ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΑΞΗ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΡΟΪΚΑ-ΔΝΤ-ΕΕ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Θεματική Συνέλευση Πολιτικής
Πλατεία συντάγματος 7 Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου