Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Δημοψήφισμα-παγίδα για την Αλλαγή του Συντάγματος.


Αφιέρωσετε λίγο το χρόνο σας να διαβάστε μόνο αυτό το σημαντικό που αφόρα το μέλλον μας, δρομολογείται μέσα του 2011 να γίνει δημοψήφισμα-παγίδα για την Αλλαγή του Συντάγματος.


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1ον Κεφαλαίο, παρ.2.3.4 στην Σελ. 21.:
2.3.4. Πολιτικ
ό σύστημα και Σύνταγμα


Η αλλαγή του εκλογικού νόμου αποτελεί μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες. Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο εκλογής των βουλευτών μας, ως κοινωνία, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τις αγκυλώσεις που οδηγούσαν για χρόνια στις πελατειακές σχέσεις, στο έλλειμμα αντιπροσώπευσης. *Η εκλογική μας νομοθεσία αλλάζει μέσα στο 2011 και πλέον το πολιτικό μας σύστημα ανακτά αξιοπιστία, διαφάνεια και λογοδοσία.

Είναι αυτονόητο ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση θα αφορά και στον τρόπο που χρηματοδοτούνται τα κόμματα και οι πολιτικοί ώστε, είτε το δημόσιο, είτε το ιδιωτικό χρήμα με το οποίο τροφοδοτούμε την ίδια τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς που την υπηρετούν, να είναι απολύτως φανερό και να αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που δαπανάται, δηλαδή την ενδυνάμωση των θεσμών και της φωνής του πολίτη.

**Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι ένα νέο Σύνταγμα. Εύληπτο και κατανοητό στον κάθε πολίτη. Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια ακόμα «τεχνική» αναθεώρηση. Επιδιώκουμε μια ευρεία συζήτηση για τις ανάγκες ενός νέου καταστατικού χάρτη. Είναι αυτονόητο ότι στρεβλώσεις, όπως το άρθρο 86 σχετικά με την ποινική ευθύνη των υπουργών πρέπει να εκλείψουν οριστικά.

Το Σύνταγμα για μια χώρα αποτελεί τον καταστατικό της χάρτη. Για την κοινωνία, όμως, αποτελεί παράλληλα το αξιακό και ηθικό πλαίσιο λειτουργίας και εξέλιξής της. Γι’ αυτό στη διαμόρφωση του χάρτη της πολιτείας και στην επαναδιατύπωση των αξιών που διέπουν την κοινωνία μας, μόνο η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, όσο το δυνατόν πιο μαζικά, νομιμοποιούνται περισσότερο απ’ όλους να συμμετάσχουν και να αξιώσουν.***Γι’ αυτό και τους επόμενους μήνες ξεκινάμε έναν ευρύ, συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος, όταν ανοίξει ξανά η δυνατότητα αυτή.


*Παραβιάζεται ευθέως το Σύνταγμα, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 110, η αναθεώρηση του Συντάγματος  γίνεται κάθε 5 χρόνια, (η τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος έγινε το 2008).

**Μιλάει για νέο Σύνταγμα που οδεύει προς στην Παγκοσμία Διακυβέρνηση και κατάργηση Άρθρων, με εντολές των Δανειστών και του ΔΝΤ, σε στοχο την διαγραφή άρθρων που έχουν σχέση με την Εθνική μας Κυριαρχία.
 
***Εδώ μιλάει για το δημοψήφισμα - παγίδα που θα γίνει μέσα του 2011 με στοχο να παραπλανηθεί ο Ελληνικός Λαός  (απ' τα Μ.Μ.Ε.), και να πει  "Ναι στην αλλαγή του Συντάγματος" για να πάνε δήθεν φυλακή οι επίορκοι μεσω της κατάργησης του Άρθου 86 (Βουλευτικής Ασυλίας).

Γι' αυτό λέμε: ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
 


Υ.Γ.: Πέρα απο τις οποίες "θετικές" αλλαγές που μπορεί να προσθέσει είναι σιγουρό πως θα προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν τα MNHMONIA και το ΧΡΕΟΣ μεσω αυτού και ασφαλώς κι άλλα που μπορούν να βολεύουν το σύστημα.
Χρέος μας είναι να μην δέκτουμε την αλλαγή του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου