Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ελληνική οικονομία βαδίζει από το κακό στο χειρότερο

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.
Παρά τα σκληρά δημοσιονομικά, φορολογικά μέτρα, τα έσοδα του Δημοσίου έχουν υποστεί πτώση – ρεκόρ κατά το πρώτο δίμηνο του 2011 και εμφανίζουν ήδη υστέρηση κατά 865 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων που έχουν τεθεί. Παράλληλα, το έλλειμμα του γενικού κρατικού προϋπολογισμού όχι μόνο δεν λέει να μειωθεί, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, αλλά έχει σημειώσει  αύξηση κατά 9%.
Με απλά λόγια η ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν εμφανίζει σημεία ανάκαμψης, αλλά βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Τα ακραία μνημονιακά μέτρα που έπληξαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και οδήγησαν τη χώρα στην ύφεση όχι μόνο δεν επιτυγχάνουν τον επιδιωκόμενο στόχο, αλλά απομακρύνουν περισσότερο από αυτόν.
Τα έσοδα του Προϋπολογισμού, αντί να αυξάνονται, σημειώνουν σημαντική υστέρηση, ενώ το δημόσιο έλλειμμα, αντί να μειώνεται, καταγράφει συνεχή αύξηση. Αυτά είναι, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της αποτυχημένης συνταγής που επέλεξαν να εφαρμόσουν στην οικονομική πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επισης σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το 2010 συρρικνώθηκε κατά 4,5% το πραγματικό Α.Ε.Π. της χώρας και ανήλθε σε 224,5 δισ. ευρώ, από 235 δισ. ευρώ το 2009.

Η ύφεση αυτή, προήλθε κυρίως από τη μείωση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 4,9% (η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 4,5% και της Γενικής Κυβέρνησης κατά 6,5%), την πτώση των επενδύσεων κατά 12,3%, τη μείωση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,9% παρά την αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 3,8%.

Ως αποτελεσμα ολων των παραπάνω αλλα και τις Θριαμβευτικής νίκης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, στις Βρυξέλες !!! το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στη λήψη πρόσθετων μέτρων, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Περαστικά μας.
 
Πηγή:  http://www.politis-gr.com 
           www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου