Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

H Ελλάδα στα όρια...

H Ελλάδα στα όρια....και δίπλα στη λέξη όρια έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ό,τι θέλετε. Στα όρια των αντοχών της, των ανοχών της, της εξαθλίωσης, της πτώχευσης, της επιστροφής σε εποχές εργασιακού Μεσαίωνα, στα όρια του γκρεμού....
Ας πάρουμε , όμως τα πράγματα από την αρχή. Βρισκόμαστε στη δίνη πολιτικών εξελίξεων και αποφάσεων που θα αλλάξουν το μέλλον μας ριζικά και ουσιαστικά- και δυστυχώς για μας, όχι προς το καλύτερο , αλλά προς το σκοταδισμό.
Όλα αυτά που αναφέρθηκαν στο μικρό πρόλογο, λίγο πολύ τα γνωρίζετε.Θα μου πείτε δε σας λέω κάτι νέο ούτε κάτι που δεν έχετε αντιληφθεί. Επειδή δε μ' αρέσει να μασάω τα λόγια μου  κι ούτε αρκούμαι σε μισές κουβέντες , πάμε να δούμε αυτό που ίσως να μην ξέρετε ή που υποπτεύεστε αλλά δε τολμάτε να ομολογήσετε- γιατί αν το ομολογούσατε στον εαυτό σας , τότε θα βρισκόμασταν χιλιάδες έξω στους δρόμους ενάντια σε όλα αυτά που με περισσή μαεστρία προετοιμάζουν για μας.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, εκτός από τα νέα μέτρα τα οποία δεσμεύτηκε να πάρει ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει τη περιβόητη- κι όπως φαίνεται δυσκολότερη- τέταρτη δόση του Μαρτίου των 15 δισ ευρώ  [ναι, αγαπητοί μου , δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον τρόικας και Όλι Ρέν, κάτι που αναγράφεται στη δεύτερη έκθεση προόδου που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πέρασε στα ψιλά γιατί συνέπεσε με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου], μας παίρνει  κι άλλα μέτρα ... για την ακρίβεια μας ετοίμασε δυο κουστουμάκια.

Κουστουμάκι νούμερο 1: Επιχείρηση Ξαφνικός Θάνατος ή κατά την αγγλική ορολογία Sudden Death.
To ΔΝΤ ήρθε για να μείνει, το ξέρουμε , το είπαμε και κάνει οτιδήποτε προκειμένου να σιγουρευτεί πως η διαμονή του θα είναι ήρεμη , ασφαλής και μακριά από κοινωνικές αναταραχές που θα δημιουργήσουν εμπόδια. Γι' αυτόν το λόγο έδωσε στη κυβέρνηση συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες ώστε να μην υπάρχουν ''παρατράγουδα''.Κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και δημοσιογράφοι που πήραν συγκεκριμένες εντολές και μέσα από συγκεκριμένες δηλώσεις και αντιδράσεις έρχονται να πείσουν τόσο τους ανυπάκουους της κυβέρνησης- δεν μας παίρνει πλέον
 για άλλες δημοκρατικές διαγραφές- αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και τον κόσμο, ότι βρισκόμαστε με τη πλάτη στο τοίχο ή αλλιώς με το πιστόλι στον κρόταφο. Συγκεκριμένες δηλώσεις για τις επόμενες κρίσιμες μέρες,  άλλοι λέγαν 60 , άλλοι 30 , είδαν το φως της δημοσιότητας  και διέρρεαν παντού , δημιουργώντας ένα κλίμα πανικού.
Όμως , επειδή πρέπει να πειστούν και οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και με βάση τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων του ΔΝΤ, ακολουθούνται συγκεκριμένες τακτικές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε τέλη Νοέμβρη, ο ''τσάρος" της οικονομίας μας,
ο κ.Παπακωνσταντίνου,  μοίρασε στικάκια με εντολές για τις επόμενες μέρες- ξέρετε τώρα πως θα κινηθούν, τι δε πρέπει να πουν και κυρίως , να μη διαφωνήσουν.



Στόχος: να μην υπάρξουν άλλες αντιρρήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να βράζει.
Παράλληλα , ο κόσμος βομβαρδίζεται με ειδήσεις οικονομικής φύσεως που το κάνουν να νιώθει στη κόψη του ξυραφιού.Η απειλή ότι δεν θα μπορέσει η χώρα μας να πάρει τη τέταρτη δόση φιγουράρει πυκνά συχνά και γίνεται πρώτο θέμα.

Στόχος: να συνεχιστεί η ενοχική σιωπή της κοινωνίας , που τροφοδοτείται εμμέσως πλην σαφώς με το δίλημμα αν μιλήσω και αντιδράσω , δε θα χω να φάω.

Και μέσα από αυτή την ενοχική σιωπή το ΔΝΤ θα μπορέσει ανενόχλητο να εισχωρήσει και να ελέγχει όλους τους τομείς της οικονομίας της χώρας. Κι εδώ να επισημάνουμε ότι τα παιδιά της τρόικας έχουν εκπλαγεί ευχάριστα με τη μηδαμινή αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας στα μέτρα κατοχής , τη στιγμή που σε Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Και  φτάνουμε στο κουστουμάκι Ξαφνικός Θάνατος.Οι επικοινωνιολόγοι και συμβουλάτορες που πλαισιώνουν το Μαξίμου έχουν συστήσει στη κυβέρνηση κι αυτή έχει συμφωνήσει, οτιδήποτε αποφασίζεται - κλείσιμο ΔΕΚΟ, απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις, νέοι φόροι, νέα μέτρα- να ανακοινώνονται και να εφαρμόζονται μέσα σε 24 ώρες. Με άλλα λόγια μπαμ και κάτω. Με αυτό το τρόπο δεν θα δίνεται περιθώριο αντίδρασης από πλευράς κοινωνίας, αλλά και δε θα ανοίγει πολιτική συζήτηση , η οποία μπορεί να αποδυναμώσει την κυβέρνηση.

Σκοπός: μετά τη βροχή όλων αυτών των ανακοινώσεων , θα έρθει και η ανακοίνωση για το νέο- αναθεωρημένο Μνημόνιο που θα μας παρουσιαστεί ως δώρο.Πήραμε τα εύσημα από την τρόικα επειδή είμαστε καλά παιδιά και μας παρέχουν επιμήκυνση ή νέο δάνειο ή δε ξέρω τι άλλο θα προκύψει.
'Ηδη η επιχείρηση Ξαφνικός Θάνατος άρχισε να εφαρμόζεται με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντως.Για την ιστορία να πούμε ότι στους 13 μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφιστεί 7 νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντως- γεγονός που μας οδηγεί σε μια Δημοκρατία συνοπτικών διαδικασιών.
Και να θυμάστε πως αυτά τα επείγοντα που μας σερβίρει η κυβέρνηση είναι επί της ουσίας οι πιλοτικές αντιδράσεις για όσα θα ακολουθήσουν. Στις έντονες πιέσεις που δέχτηκε ο κ.Παπακωνσταντίνου για ποιο λόγο έπρεπε να γίνουν όλα τόσο γρήγορα δήλωσε ευθαρσώς- είτε του ξέφυγε , είτε όχι  "έπρεπε να ψηφιστούν πριν οργανωθούν κινητοποιήσεις".Με άλλα λόγια ακολουθεί πιστά τις εντολές του ΔΝΤ.

Κουστουμάκι νούμερο 2: Σχέδιο Ελλάδα.
Ο μέγας γιατρός και σοσιαλιστής Στρος-Καν δεν ήρθε με άδεια χέρια όταν μας επισκέφθηκε. Πως θα μπορούσε άλλωστε να έρθει έτσι στο φίλο του και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χωρίς το δωράκι του. Με νέο δάνειο ύψους 65 δισ. ευρώ που μας δένει μόνιμα πλέον στην αποικιοκρατική μας θέση στο κόσμο του ΔΝΤ ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση πολύ συγκεκριμένα μέτρα και αποτελέσματα. Με βάση, λοιπόν το Σχέδιο Ελλάδα ο Στρος - Καν ζητάει:

1.Να ολοκληρωθεί τάχιστα η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα κατά 30%.Το μοντέλο ΟΣΕ να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

2.Να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς  και συντάξεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες του Δημοσίου και ανάλογες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δυο τομείς.

Δικαιολογία: η αύξηση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που παραπαίει.

3.Να προχωρήσει πάραυτα η ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων επιχειρήσεων του Δημοσίου που βρίσκονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.

4.Να  βρεθεί τρόπος υποστήριξης των κυβερνητικών σχεδίων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- είδαμε και την πρόσκληση των αρχηγών των κομμάτων από τον Γ.Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να ζητήσει την εμπιστοσύνη τους.

5.Να προετοιμαστεί ο λαός για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλαδή της ελεγχόμενης πτώχευσης.
Αυτά ζητάει ο Στρος-Καν για να παρέχει τα 65 δις ευρώ , τα οποία ακόμη δε γνωρίζουμε αν θα ληφθούν μια και έξω ή τμηματικά και ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις , μια και πάντα υπάρχει ο παράγοντας εκλογές - συζητιέται έντονα ότι μπορεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2011.
Κι όλα αυτά ενώ μάθαμε  ότι τελικά πήραμε τη τρίτη δόση καθώς και τα εύσημα των Ευρωπαίων για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε.

Κοινώς το σπίτι μας καίγεται κι εμείς τραγουδάμε αμέριμνοι,ή αλλιώς κοιμόμαστε τον δίκαιο και ήρεμο ύπνο μας. Μόνο που όταν ξυπνήσουμε θα είναι πλέον πολύ αργά.

Αναρτήθηκε από Γιώτα the gossip girl στο http://giotagossipgirl.blogspot.com/2010/12/blog-post_2264.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου