Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Haircut σε δάνεια ιδιωτών ...στην Ελλάδα !!! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ)

Το άρθρο είναι άκρως αποκαλυπτικό, και αξιζει να το διαβασετε ολόκληρο...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=104197162

Σε γενναίο haircut προχωρά το τελευταίο διάστημα μεγάλη ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Και δέχεται από τις 17.000 οφειλή να διαγράψει τις 10.000 ευρώ και να εισπράξει τις 7.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη τράπεζα ενημερώνει -τηλεφωνικά και εγγράφως- εκείνους τους πελάτες της που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, ότι «κόβει» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια, ζητώντας να πληρωθεί για το ποσό που αφορά την αξία των συναλλαγών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για συνολική οφειλή (μαζί με τους τόκους υπερημερίας) της τάξης των 17.000 ευρώ η τράπεζα ζήτησε να εισπράξει τις 7.000 ευρώ.


Επίσης ελληνικές τράπεζες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και επικοινωνούν με τους πελάτες τους, προτείνοντας την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους, ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.
Οι τράπεζες επίσης «παγώνουν» και τις οφειλές από πιστωτικές κάρτες, σταματά δηλαδή ο ανατοκισμός και συμφωνούν με τους πελάτες τους την σταδιακή αποπληρωμή.
Εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, εξηγούν το haircut στις οφειλές, σημειώνοντας ότι με δικαστικές αποφάσεις οι τράπεζες έχουν υποχρεωθεί να διεκδικούν ποσά οφειλής απαλλαγμένα από τόκους υπερημερίας και ανατοκισμούς.
Επιπλέον η δικαστική εμπλοκή πηγαίνει σε μάκρος, ενώ με τον τρόπο αυτό η οφειλή εισπράττεται άμεσα., που είναι και το ζητούμενο για τις τράπεζες αυτή τη στιγμή.
Και τώρα καταλάβετε για ποιο λογο είμαι τόσο υπέρμαχος για αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους. Εν ολίγης, χρέη τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν. Είναι τόσο απλό.

Πηγή : http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου