Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τι βολικό να μην έχει δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες ....

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σκεπτόμενος πόσο βολικό είναι να μην έχει δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες επιχείρησε να περάσει το καυτό νομοσχέδιο για τα φρουτάκια από τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Αλλά από ότι φαίνεται υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ο υπουργός, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ τετελεσμένων και αυτοί αντέδρασαν έντονα.
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εδώ και καιρό έχουν φτάσει στα όριά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κα Βάσω Παπανδρέου που όταν πήρε το λόγο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Η απάντηση του υπουργού ήταν «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Και η ανταπάντηση της κα Βάσω Παπανδρέου ήταν «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Μετά την σκυτάλη των αντιδράσεων πήραν και οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Δ. Λιτζέρης και Γιώργος Φλωρίδης που έβαλαν ομαδικώς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ ν' απορρίψουν ΟΜΟΦΩΝΑ το νομοσχέδιο για τον τζόγο που τους παρουσιάστηκε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγκάσθηκε να τους προειδοποιήσει ότι το θέμα πλέον τον ξεπερνά και θα επιλυθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο»

“Μας απειλείς;” απάντησαν οι βουλευτές και βεβαίως η συζήτηση εκτροχιάστηκε.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε σε έντονο ύφος : “Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση“.

Το θέμα θα έχει συνέχεια μιας και την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απ’ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις θα είναι έντονες !!!

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
    Η κυβέρνηση των αρίστων, εφαρμόζει πρακτικές και τακτικές άλλων εποχών.
    Ευτυχώς ορισμένοι (έστω δικοί τους) αντιδρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή