Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΓΑΠ : το νέο πακέτο μέτρων είναι αναγκαίο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα .....

Μια μέρα πριν το υπουργικό συμβούλιο όπου θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα συγκαλείται το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα νέα μέτρα και να διαμηνυθεί ότι το νέο αυτό πακέτο είναι αναγκαίο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.
Άλλο ένα εκβιαστικό δίλημα;...(μετά τον μονόδρομο του μνημονίου)

Σύμφωνα με πληροφορίες- το ¨"πακέτο" μέτρων του 2012-15 που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προβλέπει  περικοπές δαπανών...

Κάθε υπουργείο έχει δεσμευτεί να  εξοικονομήσει από περικοπές δαπανών ποσά που ξεπερνούν τα 15,2 δις. ευρώ.
Το κύριο βάρος της προσπάθειας περιορισμού των δαπανών θα «σηκώσουν» τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, αλλά  «μαχαίρι» θα πέσει και στις ΔΕΚΟ.

Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα περικοπούν είναι:

- 7 δις. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας. Τα 3 δισ.θα προέλθουν από το «ψαλίδι» στις δαπάνες, ενώ τα υπόλοιπα 4,5 δισ. προβλέπεται να προέλθουν από τον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας, για την οποία έχει τεθεί ο στόχος να μειωθεί από το 26% στο 12%.

- 2,5 δις. ευρώ από τον χώρο της υγείας με τον εξορθολογισμό κυρίως των οικονομικών των νοσοκομείων (νεα κλειστ;a νοσοκομεία ;;)

- 2,4 δις. ευρώ από τις περικοπές στις ΔΕΚΟ.
Κατι ακουγεται για "αξιοποίηση" της ακίνητης περιουσίας τους.

- 900 εκατ. ευρώ από τον χώρο της παιδείας.
- Περίπου 1 δις. ευρώ απο το υπουργείο Εσωτερικών (ΟΤΑ και εποπτευόμενοι φορείς).
- 600 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών.
- 600 εκατ. ευρώ από την μείωση των αμυντικών δαπανών.
- 200 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- 80 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει στις 10 η ώρα το πρωί το υπουργικό Συμβούλιο, όπου και θα ανακοινωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα νέα μέτρα. Στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και αμέσως μετά το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου