Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Χαμηλότεροι φόροι για περισσότερα έσοδα και ανάπτυξη

Του Γιαννη Παπαθανασιου*

Το σύνολο των εσόδων του Δημοσίου το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου του 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαμορφώθηκε σε 11,921 δισ. ευρώ. Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ήταν 12,413 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η κυβέρνηση, αφού αύξησε τον ΦΠΑ (δύο φορές), τους φόρους στα εισοδήματα, στην ακίνητη περιουσία, στα καύσιμα, στον καπνό, στα ποτά, στην αγορά αυτοκινήτου, στην ηλεκτρική ενέργεια, επέβαλε φόρους πολυτελείας, τεκμήρια κ. λπ., «κατάφερε» να μαζέψει σχεδόν 500 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.
 
Δεν θα μπω στον πειρασμό να κατηγορήσω την κυβέρνηση για διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όπως έκαναν με χαρακτηριστική ευκολία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αν θέλουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα των εσόδων και όχι να κάνουμε «φθηνή» αντιπολίτευση, πρέπει να δούμε τα πραγματικά του αίτια. Που είναι, εκτός από τα υπαρκτά προβλήματα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η φοροδιαφυγή και βέβαια η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας. Και όλα αυτά είναι αλληλένδετα: η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού, αφαιρεί πόρους από την αγορά, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η ύφεση και τελικά το κράτος μαζεύει λιγότερα έσοδα, αφού γίνονται λιγότερες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, αυξάνεται το «κίνητρο» για φοροδιαφυγή, αφού όποιος κρύβει εισοδήματα από την εφορία κερδίζει τώρα πολύ περισσότερα.

Υπάρχει, κατά την άποψή μου, τρόπος να απαντήσουμε σε όλα αυτά, κάνοντας μια τολμηρή κίνηση.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η επανάσταση είναι πλέον αναπόφευκτη.

Όσο και  αν σοκάρει εκ πρώτης όψεως η λέξη, το βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση λαού και καθεστώτος θα είναι η μοιραία κατάληξη της κατάστασης στην οποία έχουμε εισέλθει. Ο λαός, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί πλήρως αυτή τη στιγμή, μπαίνει σιγά σιγά στο δρόμο χωρίς επιστροφή. Μπαίνει ήδη σε αναπόδραστη πορεία εξέγερσης. Αν δεν συμβεί κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός που θα επαναφέρει γρήγορα το....
πρότερο επίπεδο διαβίωσης, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

Αν προσέξει κάποιος με αντικειμενικό βλέμμα την εξέλιξη των γεγονότων θα καταλήξει σ’ αυτό το συμπέρασμα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην διακρίνονται πουθενά στον ορίζοντα εκείνες οι δυνάμεις και εκείνα τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στις αναμενόμενες εξελίξεις, αλλά πάντα η κάθε κοινωνία έχει τις απαντήσεις, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Η πορεία προς τη σύγκρουση τροφοδοτείται από τρεις κυρίως παράγοντες:

1)  Από τη συνειδητοποίηση της αποτυχίας του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος και της κρίσης που αυτό έφερε.

2) Από το ότι η πρόταση του καθεστώτος για έξοδο από την κρίση, δηλαδή το μνημόνιο, απέτυχε παταγωδώς, σπρώχνοντας το λαό ακόμα πιο πολύ στην ταπείνωση και την εξαθλίωση και

3) Από το ότι αυτό το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, το οποίο απέτυχε πλήρως, έχει το θράσος να θέλει να συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτός ο τρίτος παράγοντας είναι και ο πιο σοβαρός και η αιτία που τελικά θα ανάψει το φυτίλι της εξέγερσης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να αναμένει ότι αυτό το κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο καθεστώς, θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε «άγγελο» και θα επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία τον πλούτο που άρπαξε. Απεναντίας το σύνθημα της γενικής εφόδου που έριξε, για πλήρη πλέον αφαίμαξη του λαϊκού πλούτου, είναι ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες».

Ευκαιρίες όμως για ποιον;;; Όχι φυσικά για τον άνεργο που ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να ζήσει τα παιδιά του. Όχι φυσικά για τον μικρομεσαίο ή για τον ελεύθερο επαγγελματία που φυτοζωούν, βάζουν λουκέτα ή αυτοκτονούν κάτω από την μέγγενη των χρεών. Το σύνθημα αφορά τα μέλη της καθεστωτικής κρατικοδίαιτης πολιτικοικονομικής ολιγαρχίας, που έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, την εξουσία, τα ΜΜΕ και τα κονέ.

Αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταβληθεί σε «άγιο», απεναντίας, με μαθηματική ακρίβεια, θα πέσει περισσότερο με τα μούτρα στο γενικό ξεκοκάλισμα του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ο λύκος την αντάρα χαίρεται. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, δημιουργώντας συνεχώς αντάρα φόβου και  παραπληροφόρησης. Προσπαθεί να διασωθεί ενεργοποιώντας "κοινωνικούς αυτοματισμούς" και στρέφοντας τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.

Όμως αυτή η βέβαιη συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με το οικονομικό αδιέξοδο και την χωρίς ορατή ημερομηνία λήξεως εξαθλίωση του λαού, βάζουν αναπόφευκτα το τραίνο της εξέγερσης στις ράγες.

Πηγή : http://hassapis-peter.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 33% ΗΤΑΝ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Μετά από 18 μήνες και έχοντας κατασταλάξει στο τι έγινε στις εκλογές του 2009 μπορώ ανεπιφύλακτα να πω ότι το 33% που πήρε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ήταν ένας θρίαμβος για την Ν.Δ.
Μόνος του ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ εναντίον,
1.Του "λεφτά υπάρχουν" Γιωργάκη.
2.Των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ που είχαν χάσει τη ΜΑΣΑ.
3.Του ΚΚΕ που τότε θυμόταν και έκανε αντιπολίτευση,πορείες,φασαρίες και λοιπά χαριτωμένα αρκεί να έφευγε η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ.
4.Του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΏΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( βλέπε κουκουλοφόρους ,αναρχόμπαχαλάκιδων,κ.λ.π.)
5.Της ΝΤΟΡΑΣ,του ΣΟΥΦΛΙΑ και των άλλων ΚΑΠΕΤΑΝΕΩΝ που σχεδίαζαν την επόμενη ημέρα.
6.Των ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΗΠΑ) που δεν ήθελαν συμφωνίες με τους ΡΩΣΟΥΣ και τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ,και αντάρσιες τύπου ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ και ΑΝΑΝ.
7.Των ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που τους έπεφτε βαρύ το ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ του Κ.Κ. αλλά αντέχουν όλα τα ΠΑΛΟΥΚΙΑ του Γιώργου.
8.Των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, των ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, των ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ, των ΔΙΚΑΣΤΩΝ, που τότε τα έβλεπαν όλα ψυχρά και ανάποδα, αλλά τώρα λιώνουν από ικανοποίηση για το ........ που μας γίνεται.
9. Των συνδικαλιστών που λειτουργούσαν κατω απο τις εντολές του Πασοκ (βλέπε ΓΕΝΟΠ)

Είχε να αντιμετωπίσει την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ από γενέσεως του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ 33% ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ.

Δεν είναι μια αλλά 50 οι πολιτείες των ΗΠΑ με οικονομικά προβλήματα

Λέμε συνεχώς ότι η Αμερική αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μετά την πολιτεία της Καλιφόρνια (που την καταχρέωσε ο Σβαντσενέκερ), προβλήματα αντιμετωπίζει  και το Νιού Τζέρσει.

Αμφιβάλουμε αν τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι πολιτείες των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεν είναι μια ούτε δύο, αλλά 50! Και αυτό εξαιτίας της «τρύπας» στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Νιού Τζέρσεϊ κατά μια βαθμίδα σε Aa3 από Aa2, εξαιτίας της αποδυνάμωσης των δημοσιονομικών της αμερικανικής πολιτείας.
Την αξιολόγηση της πολιτείας έχει ήδη υποβαθμίσει από τον Φεβρουάριο η Standard & Poor’s, η οποία πριν λίγες ημέρες είχε υποβαθμίσει τις προοπτικές των ΗΠΑ από σταθερές σε αρνητικές, απειλώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου την αξιολόγηση ΑΑΑ.
 Η Pimco, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα κεφάλαια ομολόγων στον κόσμο, σύμφωνα με τον δ/νοντα σύμβουλό της El – Arian, δεν διαθέτει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της κανένα αμερικανικό ομόλογο. 

Πηγή : http://olympia.gr

Δεν σχολιάζουμε αδίκως το timing της Ν.Δ...

Δείτε για παράδειγμα το ΚΑΡΦΙ
Έχει ΕΝΑ κεντρικό θέμα και ΕΠΤΑ μικρότερα...
Και τα ΕΠΤΑ αυτά θέματα αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και για το παρόν και δυστυχώς...) και για το  μέλλον τους ...
Και τα ΕΠΤΑ αυτά θέματα είναι σαφώς πιο σημαντικά από την εσωστρέφεια της Ν.Δ που ανεξάρτητα αν κάποιος θεωρεί σωστή η λάθος την απογραφή είναι βέβαιο ότι θεωρεί ΛΑΘΟΣ την στιγμή που η Ν.Δ την αναδεικνύει  κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα...

Κατάφερε η Ν.Δ να έχει σαν πρώτο θέμα τα εσωτερικά της την στιγμή που πάνω δεξιά αναφέρεται με ψιλά γράμματα (σε σχέση με το κύριο θέμα...)
τον ΔΙΧΑΣΜΟ της κυβέρνησης !!!
Κατάφερε επίσης , το μάτι του αναγνώστη να πέφτει στο αυτί του Κ.Κ και του Γ.Α και να χαμογελά , αντί να ΚΛΑΙΕΙ που βυθίζεται το ΝΑΤ...
Κατάφερε οι 130.000 ΑΝΕΡΓΟΙ της Θεσσαλονίκης να στριμωχθούν στην κάτω γωνία...

Αυτό κατάφερε το timing της Ν.Δ...

Μπράβο στους επικοινωνιακούς της εγκέφαλους ...

Πηγή : http://antilogos-gr.blogspot.com

Για ποιον θυσιάζουν τη μεσαία τάξη;

Του Άγη Βερούτη*

Η ραχοκοκαλιά της αστικής κοινωνίας μας είναι η μεσαία τάξη. Χωρίς αμφιβολία η μεσαία τάξη σήκωσε στους ώμους της τη μετάβαση από τη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία που παρέδωσαν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή και ο Εμφύλιος, στη μέχρι πρότινος αξιοπρεπή διαβίωση που αξίωνε ο Έλληνας μεσοαστός στην 24η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, την Ελλάδα.

Η μεσαία τάξη είναι εκείνη που στερήθηκε για να σπουδάσει τα παιδιά της, που πληρώνει την παιδεία αλλά υποχρεώνεται να πληρώσει και φροντιστήρια, που δουλεύει 43 ώρες τη βδομάδα. Είναι εκείνη που η εργασία της ενεργοποιεί το μικρό και το μεσαίο κεφάλαιο να παράγει υπεραξία, ώστε να πληρώνει φόρους και εισφορές για να διατηρεί το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι εκείνη που υλοποιεί την αλληλεγγύη...των γενεών πληρώνοντας με τις εισφορές της πλουσιοπάροχες συντάξεις σε σημερινούς συνταξιούχους οι οποίοι όμως στη διάρκεια της εργάσιμης ζωής τους έβαλαν λιγότερες εισφορές από όσα εισέπραξαν ως σύνταξη στα προηγούμενα 2 χρόνια.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων πρώην πρωθυπουργού!

Σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ, του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, ο οποίος συνελήφθη το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατηγορούμενος για διαφθορά και κρατείται σε φυλακή της Αυστρίας, προχώρησαν οι κροατικές αρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Γιούταρνι λιστ" του Ζάγκρεμπ, έχουν δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού, που ανέρχονται σε σε 29 εκ.κροατικές κορώνες (3,94 εκ. ευρώ).

Η κροατική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών του Ίβο Σαναντέρ. Από τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού και τη μεταφορά του στη φυλακή του Σάλτζμπουργκ, "πάγωσαν" περιουσιακά στοιχεία, ύψους 19 εκ. κροατικών κορόνων, και στην Αυστρία εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε το ποσό των 10 εκ. κροατικών κορόνων.

Πηγή : http://citypress-gr.blogspot.com

Το θρυλικό Greekalert πάλι στις επάλξεις!

Μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να στηρίξουμε....


Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε η προσπάθεια του blog αυτού και επειδή πολλοί είναι οι καινούργιοι φίλοι μας, είπαμε να περιγράψουμε τη μέχρι τώρα πορεία του greekalert μέσα από τα σημαντικότερα περιστατικά.
Τον Δεκέμβριο του 2006 η ομάδα που μερικές μέρες μετά θα δημιουργούσε το greekalert ανακαλύπτει οτι στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, και συγκεκριμένα στη σελίδα επικοινωνίας με τη γραμματεία της Βουλής, υπάρχει λίστα με χώρες στην οποία αναφέρεται χώρα με το όνομα “Μακεδονία”. Ειδοποιήθηκαν όσοι ήταν δυνατόν, και ύστερα...
από μια αλυσιδωτή αντίδραση και αρκετές μέρες, οι υπεύθυνοι διόρθωσαν το λάθος αυτό. (δείτε εδώ)
Αυτή ήταν και η αφορμή για να δημιουργηθεί μια σελίδα, ένας τόπος, στον οποίο θα συγκεντρώνονται παρόμοια λάθη και οι επισκέπτες του να επικοινωνούν με τους αρμόδιους του κάθε λάθους.
Ο τόπος αυτός ονομάστηκε Greek Alert.
Απο κει και πέρα η πορεία είναι η εξής.
Τον Ιανουάριο έρχεται η πρώτη “νίκη” του greekalert. Το υπουργείο εξωτερικών της Λετονίας είχε στους συνδέσμους του link στην επίσημη σελίδα των κατεχομενων της Κύπρου και το παρουσίαζε ως την επίσημη Κυπριακή σελίδα (δείτε εδώ). Οι υπεύθυνοι μόλις ενημερώθηκαν απο τους επισκέπτες του greekalert διόρθωσαν το λάθος τους. (δείτε εδώ)

Στερνή μας γνώση



Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια το «πάγωμα» των μισθών και συντάξεων για μια τριετία και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών κατά 30% τουλάχιστον, προς αντιμετώπιση της κρίσεως. Η Ελλάδα τότε δεν είχε πρόβλημα δανεισμού. Η ρευστότητα των Τραπεζών είχε εξασφαλισθεί με 28 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου. Και τα επιτόκια της αγοράς δεν ήσαν υπέρογκα. Αν η εκ των εκλογών κυβέρνηση δανειζόταν αμέσως το αναγκαίο ποσό, όπως έγραψε και ο Άγγλος πρωθυπουργός κ. Μπράουν, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει τη σταδιακή μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματός της.
Αλλ’ ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε από τις απατηλές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν τον είχαν νουθετήσει οι διαψεύσεις άλλων ομοίων του παρελθόντος. Ο κ. Παπανδρέου, εγνώριζε.. την αληθή οικονομική κατάσταση της χώρας, τόσο από τον κ. Αλμούνια, όσο και από τις εκθέσεις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Εν τούτοις, διαβεβαίωνε τον λαό ψευδώς, ότι «υπάρχουν χρήματα» και ότι θα δώσει αύξηση μισθών και συντάξεων, ίση με το ποσοστό του πληθωρισμού. Καταφερόταν δε κατά της Νέας Δημοκρατίας για τα μέτρα που θα επέβαλλε. Και ακόμη – κάτι που τα ΜΜΕ λησμόνησαν εύκολα – έλεγε ότι σε εκατό ημέρες η Ελλάδα θα άλλαζε ριζικά επί το καλύτερο σε όλους τους τομείς!

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να πουλήσουμε τη... Χαλκιδική!

Για την ακρίβεια η πρόταση του βορειοελλαδίτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ 
ήταν να πουλήσουμε τη Χαλκιδική αντί της ΔΕΗ με το σκεπτικό ότι ως γνωστός τουριστικός προορισμός θα "πιάσει" πιο πολλά από ότι μια ΔΕΚΟ.
Ο εθνοπατέρας μας που έκανε την παραπάνω σκέψη, ως ένα είδος αστείου φανταζόμαστε, είναι ο... Κοζανίτης Αλέκος Αθανασιάδης ο οποίος ούτε που θέλει να ακούσει για ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ και απειλεί να μην ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του "Σκάι": «Η Χαλκιδική είναι η γη Χαναάν των Βαλκανίων με ατελείωτες εκτάσεις που μπορούν να πουληθούν -όχι απλά να αξιοποιηθούν- για να γίνουν τουριστικές μονάδες».
 
Πηγή : http://taxalia.blogspot.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης - "αντισυνταγματικό το Μνημόνιο"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ – Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Η κυβέρνηση αντί να μας κυνηγάει θα έπρεπε να μας ευγνωμονεί». Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης, επί πολλά χρόνια νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και σήμερα αρχιτέκτονας των δικαστικών προσφυγών απέναντι στην «κατοχή» του Μνημονίου, καλεί την κυβέρνηση να ορθώσει ανάστημα. «Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το ΔΝΤ», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Ε».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση όφειλε να θέσει ευθαρσώς ζήτημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Αυτό είναι», προσθέτει, «και το κύριο πολιτικό μήνυμα που πρέπει να δοθεί προς την Ε.Ε.». Ο καθηγητής προαναγγέλλει ομαδικές αγωγές στα διοικητικά δικαστήρια, αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ και, σε περίπτωση που δεν υπάρξει δικαίωση από την ελληνική Δικαιοσύνη, προσφυγή στο Δικαστήριο του Στρασβούργου. Αποκαλύπτει ότι μελετάται και η υποβολή ερωτήματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ηγείστε επιτροπής νομικών για την τεκμηρίωση των προσφυγών που θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη κατά των μέτρων σε Εργασιακό και Ασφαλιστικό που λαμβάνονται σε εφαρμογή του Μνημονίου. Ποιες είναι οι κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες που εντοπίζετε;

«Η καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα είναι οι παρακρατήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, η περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου με πάγια νομολογία του έχει δεχτεί ότι οι περικοπές αυτές παραβιάζουν το άρθρο 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου που προστατεύει τα περιουσιακά αγαθά, τα οποία έχουν την ίδια προστασία με την προστασία της ιδιοκτησίας. Μάλιστα, έχει ξεκαθαριστεί ότι ακόμη και η προσδοκία ενός εργαζόμενου ότι θα απολαύει στο μέλλον ένα δικαίωμα προστατεύεται ως οικονομικό τμήμα της περιουσίας του και δεν μπορεί να θιγεί. Αυτή την προστασία την έχει αποδεχθεί ρητώς η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΕΚ, η συνθήκη της Λισαβόνας αλλά και πορίσματα νομικών υπηρεσιών που έχουν πει ότι όλο το σύστημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχει διαμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1952, τα αποδέχεται πλήρως και θα τα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Γιώργος Καισάριος - "haircut 50% και επιμήκυνση ταυτόχρονα"

Iδέες για έξοδο από την κρίση . . .


Είναι γνωστό ότι τα ετήσια έσοδα του Κράτους δεν ξεπερνούν τα 51 δισεκ. τα οποία βαίνουν μειούμενα κατά 8%, όπως έδειξαν τα έσοδα του 1ου 3μηνου του 2011. Συγχρόνως, οι τρέχουσες ετήσιες ανάγκες μισθοδοσίας του δημοσίου και των συντάξεων, ανέρχονται σε 22 δισεκ. ευρώ περίπου, ενώ οι ανάγκες αποπληρωμής των τόκων για το σύνολο του ελληνικού χρέους προσεγγίζουν τα 17 δισεκ.! Με βάση τα δεδομένα αυτά, ακόμα  και ένας απόφοιτος γυμνασίου αντιλαμβάνεται ότι όταν δύο μόνο συντελεστές κόστους, όπως της μισθοδοσίας και  χρεωστικών τόκων φτάσουν να αποτελούν το 80% των συνολικών καθαρών εσόδων, τότε μαθηματικά είσαι τελειωμένος.
Οποιαδήποτε λοιπόν λύση στο πρόβλημα της χώρας με βάση τα αποσπασματικά μέτρα και τις θεωρητικολογίες των πολιτικών, καθηγητών και «ειδικών» οικονομολόγων εγχώριων και διεθνών, θα είναι προσωρινά «μπαλώματα» και δεν θα μας βγάλουν από την εντατική αφού δυστυχώς τα ίδια πάλι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε 2-3 χρόνια από την στιγμή που θα συνεχίζουμε να “μπαίνουμε” μέσα κατά 20-22 δισεκ. τον χρόνο!


63.500 ευρώ το μήνα για κτίριο στα Καμίνια πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής;

Μια σημαντική καταγγελία που πέρασε χωρίς να συζητηθεί αυτές τις ημέρες, έκανε το κόμμα του Γ. Δημαρά, Άρμα Πολιτών. Σύμφωνα λοιπόν, με την καταγγελία η Περιφέρεια Αττικής πληρώνει κάθε μήνα το ποσό των 63.500 ευρώ για κτίριο στην περιοχή των Καμινίων του Πειραιά.
Το ποσό κρίνεται υπερβολικό καθώς τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα χαμηλά στην περιοχή αυτή, ειδικά μετά την κρίση.
Αυτό που μυρίζει στον αέρα είναι ότι το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο μίσθωσε ο Γιάννης Μίχας όταν ήταν νομάρχης Πειραιά, ανήκει στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research.
Θυμάστε σε ποιον ανήκει η εταιρεία αυτή; Στον κ. Ντίνο Ρουτζούνη. Κι αν δε θυμάστε ποιος είναι αυτός, σας θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου Υπατία το οποίο φιλοξένησε τους μετανάστες που είχαν καταλάβει τη Νομική.
Τότε πολλοί είχαν αναρωτηθεί γιατί ο κ. Ρουτζούνης είχε δώσει τόσο απλόχερα ένα κτίριο κόσμημα το οποίο είχε μέσα πανάκριβες αντίκες. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες η σύζυγός του είχε καταγγείλει ότι κάποιοι μετανάστες έκλεψαν ορισμένες από τις αντίκες αυτές.

Πηγή : www.antinews.gr

Πληρώνουμε την Τρόικα για αμοιβές των ελεγκτών της ;;;


Αυτή η είδηση αποτελεί την επιτομή της υποτέλειας: 800.000 ευρώ, περίπου, χρωστάει η κυβέρνηση Παπανδρέου στην Τρόικα για αμοιβές των ελεγκτών της που έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι εδώ, για υπερωρίες, διάφορα έξοδα κλπ. Δεν φτάνουν δηλαδή τα επιτόκια για τα δάνεια που μας έδωσαν για να μας υποδουλώσουν εσαεί, δεν φτάνουν τα ασημικά του κράτους που ορέγονται, τους πληρώνουμε κι από πάνω έξοδα παράστασης !!!
Επειδή όμως στον Προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπονται … παραστατικά υποτέλειας, η υπόθεση έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Αλλά ούτε έτσι βρέθηκε λύση και οι Τροϊκανοί φωνάζουν “τα λεφτά μας”. Κάποιος κυβερνητικός φωστήρας έριξε και την ιδέα να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ, αλλά ούτε κι εκεί προβλέπεται σχετικό κονδύλι.

Πηγή : http://www.antinews.gr

Επανατοποθετούνται οι τουρκοπράτορες της Θράκης εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα


Εναλλακτικές επιλογές εξετάζουν οι ακραίοι κύκλοι της μειονότητας, ώστε να έχουν λάβει θέση «μάχης» για ενδεχόμενες απρόβλεπτες εξελίξεις στις οποίες μπορεί να οδηγήσει το ρευστό και αβέβαιο πολιτικό σκηνικό. Οι προβλέψεις ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα οδηγήσουν σε ένα πολυδιασπασμενο πολιτικό σκηνικό με οριακές στην καλύτερη περίπτωση πλειοψηφίες, ανοίγουν την όρεξη σε όσους ονειρεύονται τη μετατροπή της μειονότητας και των πολιτικών εκπροσώπων της σε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει την πολιτική κυριαρχία του στη μειονότητα λόγω και της εμπιστοσύνης και της συμπάθειας που τρέφει η μειονότητα στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου από την εποχή ακόμη της θητείας του στα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών. Η αποστολή αυτή διευκολύνεται από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, καθώς οι δεσμοί του με μεγάλο κομμάτι της μειονότητας έχουν διαρραγεί από το 1990.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη ξεγυμνώνει την παράνομη κυβέρνηση Παπανδρέου


Το ότι η παρούσα κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ είναι παράνομη, έχει λεχθεί κατά κόρον. Και δεν το είπαμε εμείς, που μηδενικές γνώσεις έχουμε από νομικές γνώσεις και δη γνώσεις λειτουργίας και εφαρμογής του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά το έχουν καταγγείλει επωνύμως και επισήμως έγκριτοι συνταγματολόγοι –οι πλέον ειδικοί δηλαδή- που παρεπιμπτόντως υπήρξαν στο παρελθόν και συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα της σημερινής πρωθυπουργικής καρικατούρας, Γιώργου Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση της παρανομίας, η κυβέρνηση των «αγορών», η κυβέρνηση που παραδίδει κομμάτι-κομμάτι την χώρα και τους κατοίκους της στους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες, είναι εδώ και αποκαλύπτεται, όπως την φυσικό να γίνει, αργά αλλά σταθερά η παρανομία της και η κατοχική της μορφή.

Η κατοχική μορφή του τσίρκουλου Παπανδρέου, ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορέσει να υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, αυτή η κυβέρνηση που δεν σέβεται το Σύνταγμα της χώρας, έχει αρχίσει να ξεγυμνώνεται από άξιους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι προτάσσουν τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, έναντι της ανομίας των κυβερνώντων. Όχι, δεν θα ασχοληθώ με την παρανομία του μνημονίου, αλλά θα ασχοληθώ με την παρανομία της παρεούλας των θλιβερών πρόθυμων του περίγυρου Παπανδρέου, οι οποίοι καταπατούν με κάθε τους απόφαση, με κάθε άνοιγμα του στόματός τους, τους νόμους του κράτους και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών της χώρας.

Αξίζει να παρατηρήσουμε πρόσφατη δικαστική απόφαση που αποδεικνύει των γραφομένων το αληθές. Που αποδεικνύει πως οι σημερινοί άρχοντες είναι ταυτόχρονα και βιαστές όχι μόνο της λογικής, όχι μόνο της ηθικής, αλλά και των βασικών θεσμών που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία ενός κράτους. Δυστυχώς, οι παρακάτω δικαστικές αποφάσεις καταδεικνύουν πως οι κυβερνώντες παραβιάζουν το Σύνταγμα, νομοθετώντας κατά των βασικών αρχών λειτουργίας του, οι οποίες προστατεύουν την χώρα και τους πολίτες της.


Η απόφαση
Αποζημίωση για ηθική βλάβη δικαιούνται οι εργαζόμενοι των οποίων μειώνεται ο χρόνος εργασίας τους άλλα και οι αποδοχές τους χωρίς την συγκατάθεσή τους.
Πρόκειται για απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος επιδίκασε αποζημίωση 1.500 ευρώ υπέρ εργαζομένου -μαθηματικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου-κρίνοντας ότι η μείωση αυτή αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου η μονομερής από τον εργοδότη βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας παρέχει στον υπάλληλο το δικαίωμα να θεωρήσει την μεταβολή αυτή ως άτακτη καταγγελία της εργασιακής σχέσης και να απαιτήσει την νόμιμη αποζημίωση ή να αξιώσει την τήρηση των συμβατικών όρων.
Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας συνιστά και ηθική βλάβη , καθώς από τη συμπεριφορά των υπευθύνων του σχολείου υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς του , υποβαθμίστηκε ως άνθρωπος και ως καθηγητής στους συναδέλφους του, τους μαθητές , τους γονείς τους και τον περίγυρό του.

Και όταν μία κυβέρνηση παρανομεί, τότε όπως λέει και ο σοφός λαός «λίγα είναι τα ψωμιά της»…

Πηγή : http://kostasxan.blogspot.com

Μυστηριώδες ειδικό αεροπλάνο ψάχνει για πετρέλαιο στο Αιγαίο!


Το «αεροπλάνο μυστήριο» σε ελληνικά αεροδρόμια, για το οποίο έγινε λόγος τις τελευταίες δύο βδομάδες, είναι τύπου De Havilland Canada DHC-6-200 Twin Otter. Το αφος (c/n181), όπως φαίνεται στη φωτογραφία, φέρει πάνω στο ρύγχος του ειδικό εξοπλισμό για γεωφυσικές έρευνες, δηλαδή για έρευνες πετρέλαιο, φυσικό αέριο και για άλλο ορυκτό πλούτο προς εξόρυξη.
Το αεροπλάνο βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της βρετανικής εταιρίας ARKeX, και αποθανατίστηκε στο αεροδόμιο του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Η βρετανική εταιρία, αναφέρει η ίδια, ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους στην αναζήτηση ορυκτού πλούτου, αξιοποιώντας τεχνολογία διαστήματος.
Αυτή την είδηση ευελπιστούμε να μην την μάθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, γιατί νιώθουμε πως θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και θα αναγκαστεί να προβεί σε δηλώσεις με τις οποίες θα αχρηστεύει την... διαστημική τεχνολογία!!! Βρε κακό που τον βρήκε τον άνθρωπο! Από τη μία η σύζυγός του δεν θέλει να την αποκαλούν κυρία Πάγκαλου, από την άλλη έρχεται και η τεχνολογία να τον βγάλει ψεύτη, ψάχνοντας για πετρέλαιο στο Αιγαίο!!!

Καλά, δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Θα γλίτωναν από τεράστια έξοδα αν ρωτούσαν τον παντογνώστη, τον τιτανοτεράστιο, τον ένα και μοναδικό, τον αναντικατάστατο άνθρωπο εγκυκλοπαίδεια... τον Θόδωρο Πάγκαλο. Θα τους συμβούλευε, απλά, πως η αναζήτηση πετρελαίου στο Αιγαίο είναι... ανέκδοτο, αφού δεν υπάρχει τίποτε για να βρεθεί!!!

Καλά δεν τα λέω Θόδωρα; Θα πω περισσότερα όταν αρχίσουν να έρχονται τα πλωτά γεωτρύπανα και ακόμη περισσότερα (στο ορκίζομαι στο νερό που πίνω, αφού δεν μπορώ να πιω τίποτε άλλο...) θα γράψω όταν θα αρχίσουν να βρίσκουν πετρέλαιο. Και, σου ορκίζομαι και στον Θεό που πιστεύω, πως θα τα πω όλα όταν θα αρχίσουν να μεταφέρουν και να κονομάνε από το πετρέλαιο οι "δάνειες δυνάμεις"...

Πηγή : http://kostasxan.blogspot.com

Ειδήσεις είν’αυτές ή προπαγάνδα;

O κ.Τσίμας είπε στο Δελτίο του ΔΝΤ, του MEGA με συγχωρείτε  , ότι η ΝΔ άφησε χρέος 110δις κι ότι είναι ακριβώς όσα θέλαμε από το ΔΝΤ! Με τον με τον κ.Πρετεντέρη να συμπληρώνει ότι αν δεν ήταν η ΝΔ θα ήμασταν ο Παράδεισος (του εργολάβου;;)
Ξέχασαν να πουν που πήγαν αυτά τα 110 δις; Ξέχασαν να πουν ότι όταν ο Καραμανλής ζητούσε ήπια μέτρα, για οικονομική προσαρμογή, ανέβαιναν στα κεραμμύδια;
Μήπως ο Καραμανλής πήγε να τους χαλάσει την σούπα με τον βασικό μέτοχο και του κρατάνε…Μούτρα!  Τσ…Τσ…Τσ…

Παρακάτω η απάντηση της ΝΔ 


"Save P.I.G.S.": ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

SavePIGS ή με άλλα λόγια Save Portugal Ireland Greece Spain.

Στόχος του savePIGS είναι να ακουστούν λύσεις και προτάσεις ενάντια στην οικονομική κρίση που μαστίζει χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, της Ιβηρικής χερσονήσου και της Ιρλανδίας. Απόψεις που δεν έχουν προταθεί ή εφαρμοστεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα προς προστασία συμφερόντων των δανειστών.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει την ευκαιρία να προτείνει λύσεις. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία!

Στόχος του savePIGS είναι να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών από τις χώρες που ήδη έχουν μπει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ και από κοινού να ξεκινήσει η ανεύρεση λύσεως ενάντια στη φτώχεια και την οικονομική αφάνιση που επωμίζονται.

Το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Επομένως, η λύση δεν μπορεί να είναι σπασμωδική, αλλά συντονισμένη και συλλογική από τους λαούς της Ευρώπης.

Προτείνετε εδώ τη δική σας πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Έγκλημα εκ προμελέτης . . .

Αφού και καλά όλοι περίμεναν με μεγάλη έκπληξη και αγωνία (;) την έκθεση του Eurostat (είναι σαν να λέμε ότι έχω ένα μαγαζί και περιμένω από τον ορκωτό να μάθω αν έχω κέρδη ή όχι ή αν έχω χρήματα στο ταμείο), ήλθαν οι ανακοινώσεις.
Οι οποίες ανακοινώσεις ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Να θυμίσω ότι προ μνημονίου, ο κος Προβόπουλος το 2009 σε μια από τις περισπούδαστες συνεντεύξεις του (ναι ξέρω κάποιοι θα τον έλεγαν και παπαγαλάκι), δήλωνε ότι “εάν δεν παρθούν μέτρα, το έλλειμμα το 2010 θα φτάσει στο 10,5%”
Και ω της έκπληξης, η ανακοίνωση της Eurostat, ήλθε να επαληθεύσει την πρόβλεψη αυτή, ήτοι ανακοίνωσε ότι το δημ. χρέος για το 2010 θα φτάσει το 10,5%, ήτοι 1 ολόκληρη μονάδα πάνω από την αναθεωρημένη πρόβλεψη των “φωστήρων” της κυβέρνησης, καθότι η αρχική μιλούσε για 7,8%
Άρα, με πλήρη συναίσθηση αυτών που γράφω, το έγκλημα κατά της οικονομίας ήταν εκ προμελέτης.

Και εξηγήσω:

Ποιός δημιούργησε το χρέος κε Σημίτη μήπως ξέρετε ?

Ας θυμηθούμε (μέσω παλιών δημοσιευμέτων) τι δάνεια πήρε η Κυβέρνηση Σημίτη 2000-2004.... και τι έλεγε τότε... γιατι κάποιοι Έλληνες ξεχνάνε γρήγορα....

Αλλεπάλληλες εκδόσεις ομολόγων

Σε συνεχόμενο κρατικό δανεισμό καταφεύγει η κυβέρνηση για να καλύψει τρέχουσες διαχειριστικές ανάγκες του νέου κρατικού προϋπολογισμού, να πληρώσει παλαιότερα δάνεια τα οποία λήγουν, αλλά και για να χρηματοδοτήσει τα ολυμπιακά έργα, κοινοτικά προγράμματα κλπ. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, που παραθέτει στοιχεία για το πρόγραμμα δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά – εκτός από το δανεισμό μαμούθ, 5 δισ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε με την κοινοπρακτική έκδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς – θα ακολουθήσουν δύο ακόμα κοινοπρακτικές εκδόσεις ενός 5ετούς ομολόγου, αλλά και η επανέκδοση ενός ομολόγου με ρήτρα τον τρέχοντα πληθωρισμό, το οποίο λήγει στις 25 Ιούλη του 2025.

Ο Μαξ Κάιζερ στο Κόντρα. Έλληνες ξεσηκωθείτε και διώξτε τον Παπανδρέου!

Εκπληκτική συνέντευξη -έξω από τα δόντια- του οικονομικού αναλυτή MAX KEISER στο KONTRA CHANNEL και στους Τέρενς Κουϊκ και Νίκη Λυμπεράκη.
Έδωσε το πραγματικό στίγμα της οικονομικής τρομοκρατικής επίθεσης που δέχεται η χώρα μας από τους οικονομικούς εγκληματίες της Goldman Sachs και της Wall street, οι οποίοι βουλιάζουν την Ελλάδα και τον λαό της σε συνεργασία με τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Είπε ορθά-κοφτά ότι η σημερινή κυβέρνηση “κοιμάται” με τους τοκογλύφους….
και ζήτησε από τον λαό μας να εξεγερθεί για να αλλάξει την κυβέρνηση και να φύγει η χώρα από το ΔΝΤ, διότι συντελείται έγκλημα σε βάρος μας με άχρηστα χαρτιά!
“Οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να αρπάξουν ολόκληρη την Ελλάδα και τον πλούτο της χωρίς να πληρώσουν τίποτε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Keiser, τονίζοντας ότι ουσιαστικά χρεωκοπημένο είναι το ΔΝΤ αλλά και οι ΗΠΑ! Ειδικά για τις ΗΠΑ είπε ότι έχουν χρέος πολλαπλάσιο της Ελλάδος αλλά οι τοκογλύφοι έχουν πέσει πάνω από την Ελλάδα. Τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να φύγει από το ευρώ, τοξικό νόμισμα που βάζει θηλιά στον λαιμό της χώρας μας, και η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή υπό μορφή ασημιού, μια και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, “οι διεθνείς τοκογλύφοι φοβούνται το ασήμι”.
Υπογράμμισε ότι “αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα βρίσκονται σε ασυλία”! Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι θα χαρεί να δει το αφεντικό της Goldman Sachs να συλλαμβάνεται και να υποχρεώνεται να δουλεύει ως σερβιτόρος για 20 δολάρια την ημέρα!
“Αυτοί οι οικονομικοί απατεώνες καταστρέφουν χώρες, καταστρέφουν και τη χώρα σας. Τι κάθεστε;” φώναζε και ξαναφώναζε ο κ. Keiser προσπαθώντας να μας αφυπνίσει, ως άλλος Έλληνας πατριώτης, για να καταλάβουμε τι έχουν κάνει και κάνουν σε βάρος μας οι διεθνείς απατεώνες σε συνεργασία με τον Παπανδρέου!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!



Πηγή : http://olympia.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αν λέγαμε αυτά που μας λέει ο ΓΑΠ στα παιδιά μας ...


Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ (Ελληνικοί Υπότιτλοι)


Εις υγείαν του κορόιδου!


Εις υγείαν του κορόιδου!

thumb
Της Βάλιας Μπαζού

Όπου κορόιδα είναι όσοι δεν διαθέτουν αυθαίρετη αλλά νόμιμη κατοικία… Και είναι κορόιδα γιατί απλούστατα για μια ακόμα φορά στρώνεται το κόκκινο χαλί για την επιβράβευση όσων χτίζουν όπου θέλουν, όπως θέλουν, χωρίς μελέτες, χωρίς να πληρώνουν φόρους, ΙΚΑ και αμοιβές για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Και επειδή δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60, οι καθ΄ύλην αρμόδιοι καλά θα κάνουν εάν προχωρήσουν στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων να μην μας φλομώσουν με λόγους δεκάρικους για το κοινωνικό πρόβλημα που λύνεται, για τους μικροϊδιοκτήτες που απεγκλωβίζονται… Μην μας φλομώσουν με φανφάρες για τα εκατομμύρια που θα εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο γιατί εάν κάνουν… ταμείο, θα βγουν χρεωμένοι.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κάποιος προχωρά στην κατασκευή αυθαιρέτου όταν:
-αγόρασε εις γνώση του οικόπεδο εκτός σχεδίου
-αγόρασε εις γνώση του δάσος ή δασική έκταση
-καταπάτησε με θράσος δάσος, δασική έκταση ή αιγιαλό

Και αυτός ο κάποιος επιβραβεύεται με φως, νερό, τηλέφωνο αφού κανένας δήμος και καμιά δημόσια υπηρεσία δεν τηρεί τον νόμο και δεν ενδιαφέρεται εάν δίνει παροχές σε παράνομο κτίσμα.
Και το παράλογο συνεχίζεται αφού όλοι τρέμουν το πολιτικό κόστος και την οργή του αυθαίρετου.

Έτσι όχι μόνον δεν προχωρούν σε κατεδαφίσεις αλλά:
- το υπουργείο Οικονομικών δεν τολμά να εισπράξει βεβαιωμένα πρόστιμα
- οι δήμοι και οι πολεοδομίες δεν τολμούν να επιβάλλουν πρόστιμα

Και τώρα η αποθέωση της αυθαίρετης Ελλάδας έρχεται με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να μειωθούν στο ελάχιστο τα πρόστιμα και να επιβραβευθούν οι αυθαίρετοι.

Για την ιστορία παραθέτω τα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας και τη διαδικασία που απαιτείται μόνον από τα ΚΟΡΟΪΔΑ.
Οικοδομική άδεια:
-Αίτηση ιδιοκτήτη
-Δηλώσεις αναθέσεως και αναλήψεως μελέτης επιβλέψεως οικοδομικών εργασιών
-Τεχνικές εκθέσεις και προϋπολογισμός
-Αρχιτεκτονική και στατική μελέτη
-Μελέτες θερμομόνωσης, ύδρευσης – αποχέτευσης
-Μελέτη πυροπροστασίας και έγκριση της από την πυροσβεστική υπηρεσία, εφόσον απαιτείται
-Μελέτη καυσίμου (φυσικού ) αερίου, όπου απαιτείται
-Συμβολαιογραφική δήλωση για δέσμευση χώρου στάθμευσης, όπου αυτό είναι απαραίτητο
-Υδραυλική μελέτη (ύδρευση – αποχέτευση) για κτίριο όγκου μεγαλύτερου των 800 κυβ.μετρ. συνολικά ή περισσότερων από ένα ορόφους
-Μελέτη εγκαταστάσεων (όλες Μ/Η μελέτες ) για κτίριο επιφάνειας μεγαλύτερου των 300τ.μ. που περιλαμβάνονται στο Δ.Δόμησης (δηλ.δεν περιλαμβάνονται το υπόγειο και η πυλωτή) και συνολικού όγκου μεγαλύτερου των 1300 κυβ.μετρ. ή περισσότερων των 3 ορόφων
-Υψόμετρο δήμου ή κοινότητας για εντός σχεδίου πόλεως οικοδομές
-Έγκριση αρχαιολογίας για οικοδομές που ανεγείρονται σε χώρους ελεγχόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού
-Έγκριση ΔΕΗ για οικοδομές όγκου άνω των 2500κ.μ.
-Βεβαίωση δασαρχείου για οικοδομές εκτός σχεδίου πόλεως
-Τίτλοι κυριότητας για οικόπεδα ή γήπεδα τα οποία είναι άρτια κατά παρέκκλιση
-Εγκρίσεις διαφόρων φορέων ( βιομηχανίας, συγκοινωνιών, ΕΟΤ ), αναλόγως με τη χρήση των κτιρίων
-Απόδειξη προκατάθεσης αμοιβής μελέτης από Εθνική Τράπεζα
-Άδειες όλων των υφισταμένων κτισμάτων όταν πρόκειται για προσθήκες ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται η νομιμότητα τους
-Δήλωση αντοχής στις περιπτώσεις προσθήκης με το σχετικό ξυλότυπο ή και με μελέτη αν χρειάζεται, η οποία θα υπογράφεται από δύο πολιτικούς μηχανικούς
-Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας (υποθηκοφυλακείο)
-Φορολογική ενημερότητα του ιδιοκτήτη
-Βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ για τις συνδρομές μηχανικών.

Διαδικασία έκδοσης:
- Έλεγχος τήρησης των γενικών και ειδικών πολεοδομικών διατάξεων και των προδιαγραφών, όσων αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη.
- Έλεγχος των στατικών μελετών σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς.
Έλεγχος θερμομόνωσης και εγκαταστάσεων.
Έλεγχος των φορολογικών και πληρωμή τους, που γίνεται με τα αντίστοιχα σημειώματα καταβολής φόρων και εισφορών (προκαταβολή Ι.Κ.Α., υπέρ δήμου, Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ.λ.π.).
-Κόστος αμοιβές ιδιωτών μηχανικών για όλες τις επί μέρους μελέτες και επιβλέψεις (αρχιτεκτονική, στατική, θερμομόνωσης κ.λ.π.), φόροι και εισφορές.
Ο έλεγχος της οικοδομικής άδειας για την εφαρμογή των εγκεκριμένων σχεδίων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη, γίνεται από υπαλλήλους της υπηρεσίας σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο όταν έχει γίνει ο φέρων οργανισμός (σκελετός) και ο οργανισμός πλήρωσης (τούβλα) και το δεύτερο στάδιο όταν ολοκληρωθεί η οικοδομή. Ακολουθεί θεώρηση της οικοδομικής άδειας για να μπορέσει ο πολίτης να συνδέσει την οικοδομή του με τα δίκτυα ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ. Με δήλωση του ιδιώτη μηχανικού θεωρείται η άδεια για σύνδεση. Ο πολίτης με σχετική αίτησή του μπορεί να πάρει αντίγραφο οικοδομικής άδειας και οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα σχέδια και έγγραφα του φακέλου της οικονομικής άδειας.

Οι φόροι των οικοδομικών αδειών επιβάλλονται ανάλογα με το συμβατικό προϋπολογισμό του έργου.

Κρατήσεις που καταβάλλονται
- Υπέρ ΙΚΑ
-Υπέρ του δήμου στον οποίο ανεγείρεται η οικοδομή
-Υπέρ ΤΕΕ
- Υπέρ ΤΣΜΕΔΕ

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

TΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ: Η επέλαση του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τα ασφαλιστήρια έναντι πιστωτικών κινδύνων, οι αγορές, η επιθυμητή πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και η έξοδος της χώρας μας από την παγίδα του χρέους




Οι αμερικανοί Πολίτες χρειάστηκαν είκοσι ολόκληρα χρόνια, καθώς επίσης τη χρηματιστηριακή καταστροφή του 2008, για να καταλάβουν τις αληθινές επιπτώσεις των αποκρατικοποιήσεων, καθώς επίσης για να αποδεχθούν τη θλιβερή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία: ο ταχύτερος τρόπος της ιδιωτικοποίησης του πλούτου είναι η κλοπή”.

Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς, το οποίο οδήγησε τις Η.Π.Α. σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, έπαψε πια να υπάρχει - πριν από τριάντα περίπου χρόνια. Στη θέση του εγκαταστάθηκε, με την «αμέριστη» βοήθεια της Πολιτικής, των διατεταγμένων πολιτικών καλύτερα, ο μονοπωλιακός καπιταλισμός – στηριζόμενος στη «νεοφιλελεύθερη θεωρεία», έτσι όπως αυτή μεταφέρεται στην πράξη από το Καρτέλ (ειδικά από το τραπεζικό).

Το νέο αυτό οικονομικό σύστημα οδήγησε την υπερδύναμη, όπως είναι πλέον εμφανές, στο δίλημμα: «Επέκταση ή Χρεοκοπία;». Η μονοδρομημένη απάντηση δόθηκε σύντομα, ενώ έγινε «αισθητή» στην Ευρώπη μετά την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα – στα πλαίσια της απόβασης του στην Ευρωζώνη. Η χώρα μας, ευρισκόμενη στο μάτι του κυκλώνα, διαδραμάτισε ακόμη μία φορά έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, «εκ διαμέτρου» αντίθετο δυστυχώς με αυτόν στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο – τον οποίο πρόσφατα, σχεδόν εβδομήντα χρόνια αργότερα, ακολούθησε ο 1ος Οικονομικός.      

Ειδικότερα, η δεκαετία του 1980 ήταν η εποχή που επικρατούσε γενική ευφορία σε όλο το «δυτικό» κόσμο – ο οποίος τότε άρχισε να αυξάνει τα χρέη του. Κάτω από τις «οδηγίες» της νεοφιλελεύθερης σχολής, κυρίως οι Η.Π.Α., θεώρησαν την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, την έντεχνη υπεξαίρεση, την κλοπή της δημόσιας περιουσίας καλύτερα, καθώς επίσης τη δυστυχώς «ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση» της οικονομίας, ως αναπότρεπτες εξελίξεις.

Στα πλαίσια αυτά οι «αγγλοσάξονες» τραπεζίτες, καθώς επίσης οι συνάδελφοί τους διαχειριστές κερδοσκοπικών κεφαλαίων, κατασκεύασαν ένα απίστευτο «νομικό πλαίσιο κλοπής» - διαλύοντας το υπάρχον μέχρι τότε αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο είχε προστατέψει την χώρα (Η.Π.Α.) από τη λεηλασία της ελίτ (εκείνων των ανθρώπων δηλαδή, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τα προσόντα της διάνοιας και της θέλησης άνω του κανονικού).

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΔΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ” ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πριν συμπληρωθεί χρόνος από την υπογραφή του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, είναι σαφές, ακόμα και σε όσους την επέβαλαν, ότι οδηγεί σε ανήκεστο βλάβη, αν όχι καταστροφή της ελληνικής οικονομίας-κοινωνίας. Ο πραγματικός σκοπός τους δεν είναι η έξοδος μιας Ελλάδας στο επίπεδο περίπου που την ξέραμε στις αγορές, μετά από μια περίοδο θυσιών, αλλά η μετατροπή της σε χώρα του Τρίτου Κόσμου, υπό συγκαλυμμένο αποικιακό έλεγχο. Αν η ελληνική κοινωνία δεν βρει τρόπο αντίδρασης, θα καταστραφούν οι οικονομικές προϋποθέσεις ύπαρξης στοιχειωδώς κυρίαρχου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού κράτους. Η ύπαρξη τέτοιου κράτους, στην ουσία, όχι μόνο στον τύπο, είναι προϋπόθεση για την προκοπή, αν όχι επιβίωση του ελληνικού λαού.

Tρεις από τους πέντε «σοφούς», για οικονομικά θέματα, που συμβουλεύουν τη Μέρκελ, διατύπωσαν δημοσίως την πεποίθηση ότι το μνημόνιο «δεν βγαίνει». Τα ίδια δηλώνει η Βάσω Παπανδρέου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σε πρόσφατο «γκάλοπ» του BBC μεταξύ αναλυτών, η πλειοψηφία προέβλεψε ελληνική χρεωκοπία. ‘Οσοι λένε ακόμα ότι το μνημόνιο μπορεί να βγει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους και ελλειμμάτων, πρέπει να θεωρηθούν είτε ανόητοι, είτε, πιθανότερο, απατεώνες.

Είναι σκέτοι ΠΑΣΟΚοι - όλοι τους!

Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των μισθών. Ολοι τους!



Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την περικοπή των συντάξεων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το κόψιμο των δώρων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο με τις «επικαιροποιήσεις» του. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που με την ψήφο τους προσκάλεσαν στην Ελλάδα, αρωγό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα, αυτοί που «εξασφάλισαν» στον εργαζόμενο δουλειά χωρίς σύνταξη ως τον τάφο. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που σήκωσαν τo χεράκι τους και ψήφισαν τα μέτρα που εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 15%, τα «λουκέτα» στα μαγαζιά στο 20% και την ύφεση στο μείον 6,6%. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την «εκ περιτροπής» επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στην εποχή των ειλώτων. Ολοι τους!


Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους όταν θέλουν, όσους θέλουν και όποτε θέλουν. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ των αυξήσεων των φόρων τρεις φορές σε ένα χρόνο. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων και νοσοκομείων. Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που ψήφισαν τη ληστεία του λαού μέσω του «Καλλικράτη». Ολοι τους!
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - όλοι τους! - είναι εκείνο το εκλεκτό σώμα το οποίο στηρίζει και διακινεί το θράσος τού «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - με το ένα χέρι ψηφίζουν για να φορτώνονται νέα δανειακά χρέη στο λαό και με το άλλο χέρι ψηφίζουν για να χαρίζονται 108 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - ψήφισαν αυξήσεις στα διόδια, αυξήσεις στο ρεύμα, αυξήσεις 40% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι - όλοι τους! - του ιδίου κόμματος με τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη της υπόθεσης «Ζήμενς», τους «πράσινους» Βατοπεδινούς, τους «σοσιαλιστές ναυάρχους» των υποβρυχίων που «γέρνουν», τους «Σόρος» της χρηματιστηριακής απάτης και τους «Πινδάρους» της Ολυμπιακής λαμογιάς.
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που - όλοι τους! - περιφέρονται ανά την επικράτεια σφετεριζόμενοι και διαπομπεύοντας την έννοια και τον όρο «σοσιαλιστής».
Οσο για τα «φρουτάκια»:
Οι απαρτίζοντες την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που έχουν ψηφίσει - όλοι τους! - τη μετατροπή της Ελλάδας σε «ηλεκτρονική μπαρμπουτιέρα», και το έχουν ψηφίσει όχι μια, αλλά τέσσερις (αριθμός: 4!) φορές:
Μια φορά όταν ψήφιζαν το μνημόνιο, που εξ' αρχής περιλάμβανε τη διάταξη για τη νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων» και άλλες τρεις φορές στηρίζοντας τις ισάριθμες «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου, που επίσης περιλαμβάνουν τη ρύθμιση για τα «φρουτάκια».
Οσοι πάνε, επομένως, να βγάλουν την «ουρίτσα» τους απ' έξω, ατύχησαν.
Τζάμπα πασχίζουν να περιφέρουν το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες την τσίκνα του ...«αντάρτη».
Τζάμπα προσπαθεί κι ο Παπανδρέου να ενθαρρύνει το παιχνίδι τού «άλλο η κυβέρνηση», «άλλο η κοινοβουλευτική ομάδα», «άλλο το κόμμα». Το έργο παίχτηκε ήδη την εποχή του πατέρα του. Και «κάηκε».

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

"E! Σε σένα μιλάω! που άθελα σου κατέστρεψες την Ελλάδα μας".

Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα !
 
Εσύ, που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους.
Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες.
Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια.
Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μαλ. επευφημούσαν, αποκαλώντας σε απατεώνα και παράσιτο.
Εσύ μαλάκα, ξύπνα!
Εσύ που κάθεσαι αποχαυνωμένος μπροστά στην τηλεόραση και μαζί με το ετοιματζίδικο δείπνο σου καταπίνεις αμάσητα όλα τα τοξικά απόβλητα των υπαλλήλων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Εσύ, που νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση μουτζώνοντας την οθόνη. Σβήστην όμως, για να καταλάβεις ότι είναι καθρέφτης. Ξύπνα!
Εσύ που παριστάνεις τον κυρίαρχο λαό και πουλάς την ψήφο σου στον πρώτο τυχάρπαστο καραγκιόζη υποψήφιο βουλευτή που νομίζεις ότι θα σου τακτοποιήσει το γιο, την κόρη, το παράνομο οικοπεδάκι και κάτι χρέη στην εφορία.
Εσύ μαλάκα που πλακώνεσαι στο καφενείο με το διπλανό μαλάκα που πούλησε την ψήφο του, στο όνομα ενός άλλου καραγκιόζη.
Εσύ μαλάκα, που έχεις το θράσος να πιστεύεις ότι όλοι είναι το ίδιο μαλάκες με σένα και γλείφουν για να βολευτούν, χαρτζηλικώνουν για να εξυπηρετηθούν και χώνουν φακελάκια για να γίνουν καλά. Ξύπνα!
Εσύ που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν οι εργοδότες σου αποφάσισαν ότι τα 800 ευρώ που παίρνεις τους πέφτουν πολλά και σε πέταξαν στο δρόμο, πίστεψες ότι για όλα φταίνε οι Πακιστανοί και οι Αλβανοί που σου τρώνε το ψωμί. Εσύ μαλάκα, υπάνθρωπε. Ξύπνα!
Εσύ μαλάκα, που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν σου πηδάνε τη ζωή αρνείσαι να βγεις στο δρόμο, γιατί οι διαδηλώσεις είναι επικίνδυνες, γιατί οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι, γιατί οι συντεχνίες κοιτούν την πάρτη τους, γιατί, γιατί, γιατί. Γιατί τελικά. δε βαριέσαι; Πού να σηκώνεσαι από την πολυθρόνα; Εσύ που περιμένεις από τους άλλους να διεκδικήσουν τα δικά σου δικαιώματα κι αν δεν το κάνουν έχεις και το θράσος να τους βρίζεις. Ξύπνα!
Εσύ, που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που θυμήθηκες ότι είσαι απόγονος του «μεγαλέξανδρου» όταν οι σλαβομακεδόνες ανακάλυψαν το "Αστέρι του Κούτλες" (Βεργίνα), αλλά όταν σου ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο της χώρας σου (το δικό σου πλούτο) χειροκροτάς γιατί «γίνονται επενδύσεις». Εσύ, που θυμάσαι ότι είσαι τρισέγγονο του Κολοκοτρώνη, όταν στη γειτονιά σου βλέπεις ζητιάνους μετανάστες, αλλά ξεχνάς ότι δεν είσαι παρά ένας ραγιάς που αντί να σκύβεις στο σουλτάνο, σκύβεις στον εργοδότη σου, τον προϊστάμενό σου, το βουλευτή σου, τον αρχηγό του κόμματός σου. Εσύ, που χωρίς καπίστρι νιώθεις γυμνός. Ναι, εσύ μαλάκα, ξύπνα!
Εσύ, που η μνήμη σου έχει το βάθος ανοϊκού χρυσόψαρου.
Εσύ που γλείφεις εκεί που έφτυνες πριν λίγες ημέρες, για να ξαναφτύσεις στο ίδιο σημείο μερικούς μήνες αργότερα. Εσύ που έκανες θεό τον Παπανδρέου, έως ότου ανακαλύψεις ότι είναι ένας απατεώνας που σε κοροϊδεύει. Εσύ που άγεσαι και φέρεσαι από το κάθε τυχάρπαστο παπαγαλάκι από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου ή και εφημερίδας. Ξύπνα !
Εσύ, που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ που έχαψες το παραμύθι του Παπανδρέου για τα «λεφτά που υπήρχαν» και έρχεται τώρα να τα πάρει από την τσέπη σου. Εσύ που συνεχίζεις να θεωρείς ότι ο Γιώργος θα γίνει σοσιαλιστής, μετά την παρέλευση τετραετίας. Εσύ μαλάκα που επιτρέπεις σε κάθε Πάγκαλο να σου λέει στα μούτρα σου ότι είσαι κλέφτης. Εσύ, που δίνεις το δικαίωμα σε κάθε πασόκο νεκροθάφτη να σε θεωρεί δεδομένο και να διαλαλεί ότι στηρίζεις την ταφόπλακα που πάνε να σου φορέσουν. Εσύ που συμπεριφέρεσαι στην κάλπη σα χουλιγκάνος και πιστεύεις ότι γεννήθηκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ σφραγισμένο στο κούτελο. Τα δαμάλια σφραγίζουν ρε μαλάκα. Ξύπνα!
 

Πηγή : troktiko-orestis.blogspot.com

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά γαμιέται στα γέλια.¨Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους"

Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον,γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.¨Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

Μ'αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια,κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Άσε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

Μ'αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

Μ'αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα τιπς και αν τους δώσουν.


Επιπλέον για τις γκόμενες ,είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

Μ'αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζούκια.

Μ'αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

Μ'αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα.Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

Μ'αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

Μ'αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα.Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι 'Τι σου λείπει ρε μαλάκα?Τη δουλειά σου την έχεις,το αμαξάκι σου,τι άλλο θες?'

Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια,και αν πέσεις σε τέτοιον,του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ. Μ'αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμίευαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους,γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός'γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα. 

Μ'αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.

Μ'αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

Μ'αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

Μ'αρέσει που αν πω ότι δουλεύω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..

Μ'αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο.

Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.....


Το άρθρο του S. Bakoutas

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Δήλωση-σοκ υπουργού για την αναδιάρθρωση!

Από τις αρχές του 2010 «εκκρεμεί» αίτημα της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αναδιάρθρωση του χρέους! Αυτό αποκαλύπτει με δήλωσή του στη γερμανική Die Welt μη κατονομαζόμενος υπουργός της κυβέρνησης, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να σταματήσει τη συζήτηση για το θέμα και ενώ πηγές του Βερολίνου δίνουν «ραντεβού» για την αναδιάρθρωση πριν το τέλος του καλοκαιριού!
Η δήλωση από το «βαθύ λαρύγγι» της κυβέρνησης, που όπως συνήθως συμβαίνει προδημοσιεύθηκε χθες βράδυ από το πρακτορείο Reuters, ενώ η Welt κυκλοφορεί σήμερα με το επίμαχο ρεπορτάζ, έχει προκαλέσει έντονη σύγχυση και αμηχανία στους κυβερνητικούς κύκλους, που σε πρώτη φάση δήλωναν άγνοια για την ταυτότητα του υπουργού και αμφισβητούσαν αν έχουν καν γίνει οι δηλώσεις που μεταδίδονται από την εφημερίδα.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Λίγες σκέψεις για το Γουδή - (Part IΙ)

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους....

Σήμερα

Ο Ελληνικός λαός είναι πλήρως απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το μέλλον του. Σήμερα οι Έλληνες χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Εάν κάνουμε μία κατά κεφαλήν αποτίμηση του χρέους, κάθε Έλληνας χρωστά 35.457 ευρώ, (πρίν το δάνειο των 110 δις) και το ποσό αυτό θα συνεχίζει να αυξάνεται, εφ' όσον οι δανεισμοί της χώρας συνεχίζονται.

Κάνοντας μία χρονική αναδρομή στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι: Όταν το 1974 το στρατιωτικό καθεστώς παρέδωσε την εξουσία στην Δημοκρατία και τους πολιτικούς, τότε ο κάθε Έλληνας χρωστούσε 82 ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα, τι συνέβη και το χρέος έφτασε εδώ που έφτασε; Μπορούν να μας το εξηγήσουν οι κ. πολιτικοί; Το φαγοπότι των πολιτικών, μαζί με τους διαπλεκόμενους μεγαλοκαναλάρχες προμηθευτές του δημοσίου, και με εξαπτέρυγα τους χρηματιζόμενους παπαγαλίζοντες δημοσιογράφους, λεηλάτησαν και βούλιαξαν την οικονομία της χώρας.

Η χώρα μας και στο παρελθόν έχει πτωχεύσει άλλες τέσσερις φορές, από την ημέρα που έγινε ελεύθερο κράτος. Το έτος 1827 η Ελλάδα πτώχευσε για πρώτη φορά και το 1843 επίσης. Η πτώχευση προήλθε από τα λεγόμενα δάνεια υπέρ της ανεξαρτησίας, τα οποία συνήφθησαν με ληστρικούς όρους από την τότε πολιτική ηγεσία του τόπου, για μία χώρα η οποία έβγαινε από ένα καταστροφικό απελευθερωτικό πόλεμο. Στο τότε μικρό απελευθερωμένο κρατίδιο είχαν καταστραφεί τα πάντα και κυρίως η γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή του. Οι διχόνοιες και οι αντιπαραθέσεις, η κακοδιοίκηση, η δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια είχαν σαν αποτέλεσμα, η χώρα να υποστεί νέα κατοχή αλλά αυτή την φορά στους δανειστές της.
Οι πτωχεύσεις του 1893 και του 1932 οφείλονται στον υπέρμετρο δανεισμό της χώρας από στους κερδοσκοπικούς κύκλους των αγορών της εποχής, όσο και στα τεράστια σφάλματα της τότε πολιτικής ηγεσίας. Παρά ταύτα το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να υφίσταστε μέχρι σήμερα και ο Ελληνικός λαός παρά τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε ανταπεξήλθε πλήρως σε όλα.

Και άλλες όμως Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πτωχεύσει στο παρελθόν. Η Αυστρία έχει χρεοκοπήσει 5 φορές. Η Γαλλία έχει χρεοκοπήσει 6 φορές. Η Γερμανία από το 1618 χρεοκόπησε 8 φορές. Η Ουγγαρία από το 1918 χρεοκόπησε 7 φορές. Η Ιταλία από το 1569 χρεοκόπησε 1 φορά, όπως επίσης και η Ολλανδία 1 φορά. Η Πολωνία από το 1918 έχει πτωχεύσει 3 φορές καθώς επίσης και η Ρουμανία από το 1878 3 φορές. Η Ρωσία από το 1457 έχει πτωχεύσει 5 φορές και η Ισπανία έχει χρεοκοπήσει 13 φορές μέχρι σήμερα.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων πολιτικός αναλυτής, για να συμπεράνεις ότι μία χώρα που πτωχεύει χάνει την εθνική κυριαρχία της. Στην Ελλάδα όμως του 2011, έχουμε αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια την εθνική κυριαρχία μας. Η ένταξή μας, στη ζώνη του ευρώ αρχικά και αργότερα στην άκριτη αποδοχή του καθεστώτος της ελεύθερης αγοράς, μετέφερε το κέντρο αποφάσεων από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και στα τραπεζικά διευθυντήρια. Στην ουσία, εδώ και καιρό δεν έχουμε κυβέρνηση των Ελλήνων, αλλά διαχειριστές των ξένων εντολών.

Οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί μας αναλαμβάνοντας την εξουσία, αφού καταλήστεψαν τα θησαυροφυλάκια του κράτους, με ρουσφέτια, διορισμούς, σπατάλες, κλπ. έφεραν στην χώρα την οικονομική καταστροφή και το χάος. Σήμερα έχουν καταντήσει τον ελληνικό λαό πάμφτωχο, και επαίτη των διεθνών τοκογλύφων. Έφτασε όμως η ώρα οι Έλληνες να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι πολλές χώρες της Ευρώπης παρά τις χρεωκοπίες που υπέστησαν όχι μόνο εξακολουθούν να υφίστανται σαν ανεξάρτητα κράτη αλλά και λαοί τους δεν διαλύθηκαν αλλά πολλοί από αυτούς σήμερα ευημερούν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σήμερα στην χώρα μας, εάν την εξουσία αναλάβουν νέες εθνικές πατριωτικές δυνάμεις, οι οποίες θα εμπνεύσουν και θα δώσουν όραμα και αισιοδοξία στον λαό να αγωνισθεί για να ξεπεράσει και τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να βγάλουμε τις παρωπίδες που μας έχει φορέσει ο κοινοβουλευτισμός και να στείλουμε όλους τους πολιτικούς από εκεί που ήλθαν. Με λίγα λόγια πρέπει να πάμε σε ενα ΝΕΟ ΓΟΥΔΗ οχι απαραίτητα στρατιωτικό αλλα κοινωνικό, πολιτισμικό, εθνικό, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ. Και όταν θα γίνει αυτό, θα αναδειχθούν εκείνες οι εθνικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας για να σωθεί η Ελλάς. 

Θα το τολμήσουμε;

Γιουχάισαν (και) τη Νταλάρα στη Σύρο!


H Άννα Νταλάρα επισκέφτηκε τη Σύρο και οι κάτοικοι της περιοχής την υποδέχτηκαν με διαμαρτυρίες.

Την εμφανισή της σε εστιατόριο της Ερμούπολης πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της απο κατοίκους...
μερίδα παρευρισκομένων στο εστιατόριο την πλησίασαν και εκφράστηκαν εις βάρος της διαμαρτυρίες για το μεταναστευτικό, αλλά και για την όλη της στάση απέναντι στα προβλήματα του λαού.

Την κατηγόρησαν μάλιστα για απάθεια, αδιαφορία και ανευθυνότητα απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα της χώρας καθώς και στα εργασιακά προβλήματα των πολιτών.

"Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι η όποια εμφάνιση πολιτικών σε δημόσιο χώρο θα αντιμετωπίζεται με το χλευασμό" είπαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Μαζι της ήταν ο σύζυγος της του οποίου η συμπεριφορά έφτασε σε σημείο τραμπουκισμού, όπως καταγγέλλουν πολίτες της Σύρου.

Πηγή : newpost.gr

Διαγραφή του χρέους της Ελλάδος ζητούν οι Γερμανοί - Στην Ελλάδα δεν άκουσαν τίποτα

Την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδας ζητούν με άρθρο τους στουs FINANCIAL TIMES ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ. Οι πρωτοφανείς οδυνηρές περικοπές στην σύγχρονη οικονομική ιστορία δεν θα βοηθήσουν ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ιρλανδία, ούτε την Πορτογαλία να ξεφύγουν από την παγίδα τους χρέους, υποστηρίζουν. Και κατηγορούν την Μέρκελ ότι με την στάση της παρατείνει την κρίση και δημιουργεί αμφιβολίες στις αγορές για το μέλλον της.

Ταυτόχρονα ζητούν από την Γερμανίδα καγκελάριο να προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μια "ευρωπαϊκή λύση", χάριν του κοινού νομίσματος και της κοινής μοίρας των ευρωπαϊκών χωρών.
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες μάλιστα προτείνουν και την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο θα βασισθεί σε τρείς άξονες. Πρώτον, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Δεύτερον, την αύξηση των πόρων του Ταμείου Διάσωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Και τρίτον, την περιορισμένη έκδοση ευρωομολόγων μεσοπρόθεσμα, σε συνδυασμό με την προώθηση μεγαλύτερης δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης στην Ευρώπη.

Πως ονομάζεται ένας πολιτικός . . .

Ο κ. Πάγκαλος με μία εκτενή και αναλυτική ανακοίνωση Τύπου, δηλώνει ότι δεν έδωσε πουθενά συνέντευξη, δεν έκανε πουθενά δηλώσεις. Αυτή είναι η θέση του κ. Πάγκαλου, την οποία συμμερίζεται η κυβέρνηση. Εάν υπάρχει κάτι άλλο, ας μας το δείξουν είπε ο κ. Πεταλωτής .


Χθες η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της το ηχητικό ντοκουμέντο (εδώ) με τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος σχετικά με την FinansBank.

Λίγες ώρες αργότερα ανέβηκε στο διαδίκτυο και το ηχητικό απόσπασμα όπου ο κ. Πάγκαλος µίλησε για τον τεµπέλικο τρόπο της Ελλάδας (εδώ) , προκαλώντας και τον βασικό τίτλο της εφηµερίδας Hurriyet «ο τζίτζικας και ο µέρµηγκας».

Σε καποιο κομμάτι της ομιλίας του ο κος Πάγκαλος λέει : Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν....

Και φυσικά ευλογα ρωτάμε ...

1) Ποιοι κύκλοι μιλούσαν για εθνική πατάτα ; μήπως το ΠΑΣΟΚ ;
2) είναι δυνατόν να πηγαίνεις στην Τουρκία και να εξευτελίζεις τον ίδιο σου τον λαό αντιπαραβάλλοντάς τον μάλιστα με έναν λαό όπως είναι ο τουρκικός ο οποίος, όπως και να το κάνουμε είναι φτωχός, υποανάπτυκτος, εν πολλοίς αμόρφωτος ;
 
Ερωτάμε πως ονομάζεται ένας πολιτικός που πηγαίνει στο εξωτερικό και υποτιμά δημοσίως τους ίδιους του τους πολίτες. 

Ερωτάμε πως ονομάζεται ένας πολιτικός που ενω υπάρχουν καταγεγραμένες οι ομιλίες του συνεχίζει να λέει στους πολίτες οτι ουδεποτε είπε αυτά που του προσάπτουν ; 


Επιστολή επτά πρώην Αρχηγών του ΓΕΝ προς Γ.Παπανδρέου για "Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας"

Την αγωνία για το χαμηλό επίπεδο αμυντικής ισχύος της χώρας λόγω των μειώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί αντιλαμβάνονται την εθνική ασφάλεια και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν με επιστολή η οποία απευθύνεται στο Έλληνα πρωθυπουργό, επτά πρώην Αρχηγοί του ΓΕΝ και Αρχηγοί Στολου.

Πρόκειται για την "ιστορική ηγεσία" του Πολεμικού Ναυτικου, για ανώτατους αξιωματικούς που υπηρέτησαν επι διαφόρων κυβερνήσεων και τα όσα αναφέρουν είναι πραγματικά ιδιαίτερης σημασίας.
Πρόκειται για τους:
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΈΝ
Ναύαρχος ε.α. Ηρακλής Δρίκος ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ


Iδού ολόκληρη η επιστολή