Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μυστική συνομιλία Σαμαρά - Παπανδρέου

Σαμαράς προς Παπανδρέου: Το πρόβλημα δεν είμαι εγώΤι ελέχθη στη μεταξύ τους

Με καθυστέρηση μερικών εικοσιτετραώρων η ΝΔ επιβεβαίωσε και επίσημα ότι την περασμένη Τετάρτη παραμονή των εξαγγελιών στο Ζάππειο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά -Παπανδρέου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά μετέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πιέσεις που δέχεται η χώρα τονίζοντας ότι πλέον οι Ευρωπαίοι εταίροι θέτουν ως προϋπόθεση για την όποια νέα βοήθεια το «καλό πολιτικό κλίμα» και την στήριξη του «νέου πακέτου βοήθειας απ όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ούσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου μετέφερε κάποιες από τις τοποθετήσεις στην σύσκεψη του Λουξεμβούργου οι οποίες δεν ήταν καθόλου κολακευτικές για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η απάντηση Σαμαρά ήταν ότι το πρόβλημα μη εφαρμογής των μέτρων δεν είναι η αντιπολίτευση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πρώτον ότι αυτά δεν είναι αποτελεσματικά και δεύτερο ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που «σαμπόταρε τα μέτρα» μη εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά «θύμισε μου που η ΝΔ πολέμησε τα μέτρα. Κατεβήκαμε στους δρόμους; Όχι αλλά αυτά δεν εφαρμόστηκαν».

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαρίθμησε στον πρωθυπουργό μια σειρά δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ζάππειο2 και οι οποίες δεν έρχονται σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική αρκεί να εφαρμοστούν με ρεαλισμό…

Πηγή : http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου