Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο «μονόδρομος του Μνημονίου» και το Ειδικό Δικαστήριο

Ανησυχία προκάλεσε στις τάξεις της κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Παρόν, η αναφορά του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδη (στη συνέντευξή του στο Mega), ότι όταν έρθει στην εξουσία η ΝΔ θα ελέγξει τους χειρισμούς και όλες τις διαδικασίες μέσω των οποίων η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο.
Ο «μονόδρομος του Μνημονίου» και το Ειδικό ΔικαστήριοΜεταξύ αυτών τις «μυστικές διαπραγματεύσεις» του Γ. Παπανδρέου με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις του περί «διεφθαρμένης χώρας», αλλά και τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού».
Παράλληλα θα περάσει από… κόσκινο το περιεχόμενο του Μνημονίου για τα σημεία εκείνα όπου η κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της συναινώντας στην εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την τροπή μάλιστα που έχει πάρει η ιστορία του Μνημονίου, κινδυνεύουν να βρεθούν στο μέλλον αντιμέτωπα με ένα Ειδικό Δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2010 ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του η ΝΔ ως κυβέρνηση να ερευνήσει τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης πριν από την υπογραφή και κατά την εφαρμογή του Μνημονίου.
Είχε μάλιστα μιλήσει ευθέως για το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Το γεγονός ότι το επανέφερε στο προσκήνιο ο σύμβουλός του  δείχνει ότι ισχύει η «δέσμευσή» του, κάτι που προκάλεσε… ρίγη ανησυχίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πηγή :  http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου