Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Νέες στρατιές λαθρομεταναστών στην «πληγωμένη» Αθήνα-Έκθεση σοκ της ΕΥΠ


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αθήνα, και όμως νέες στρατιές λαθρομεταναστών καταφθάνουν στην πρωτεύουσα.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χιλιάδες λαθρομετανάστες, που περνούν παράνομα τα σύνορα και με τις συγκοινωνίες (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ), έρχονται στην Αθήνα!

Εντυπωσιακό είναι ότι, πρώτα συλλαμβάνονται από την αστυνομία στον Έβρο και στη συνέχεια, αφού καταθέσουν μια αίτηση ασύλου, παίρνουν άδεια παραμονής για 30 ημέρες και έρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αισθάνονται παγιδευμένοι. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής, οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι, απειλούνται και έξι στους δέκα επιθυμούν να μετακομίσουν.
 
Έκθεση –σοκ της ΕΥΠ
Την ίδια ώρα, απόρρητη έκθεση-σοκ της ΕΥΠ για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.
Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ελλήνων και αλλοδαπών επιχειρηματιών, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση σε τρεις τομείς: τη δουλεμπορία, το παραεμπόριο και το real estate.

Δουλεμπόριο
Όπως αναφέρει η έκθεση της ΕΥΠ, πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, συγκεντρώνονται στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.
Εκτιμάται ότι σωματεία και ενώσεις αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας, διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης.
Η ΕΥΠ τονίζει ότι, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων.
 
Παραεμπόριο
Διαπιστώνεται η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από έλληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά, τα πρόσωπα τα οποία ελέγχουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη. Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν την γκετοποίηση περιοχών.
Δημιουργείται έτσι μια πολιτική πίεση για τη νομιμοποίησή τους, σύμφωνα με την ΕΥΠ.
 
Real Estate
Η λεγόμενη γκετοποίηση των περιοχών αυτών και η αυξημένη παραβατικότητα προκαλεί φόβο και οδηγεί έλληνες στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους τα οποία πωλούν σε χαμηλές τιμές.

Η ΕΥΠ προτείνει να προωθηθεί σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση.

 Πηγή : http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου