Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Μόνη Λύση Εθνοσυνέλευση !!!

Υπάρχει η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι σε ένα κοινό στόχο.

Η αναθεώρηση του συντάγματος στην παρούσα συγκυρία (μνημόνιο) είναι πολύ ύποπτη ειδικά με τήν παρούσα κυβέρνηση.

Το σύνταγμά μας πρέπει να αλλάξει άμεσα από τον λαό.

Το σύνταγμά μας χρειάζεται αλλαγή για αρχή σε 2 άρθρα τα ακόλουθα

"Δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για κατάργηση των εκλογών και αντικατάστασή τους από κλήρωση. (Άρθρο 51, 3 του Συντάγματος: "Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει." ). Τα άρθρα του Συντάγματος που αφορούν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, όπως όσα ορίζουν για το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλ έγεσθαι δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση. (Άρθρο 110 του Συντάγματος."

Άρα η βουλή δεν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής των βουλευτών. Οπότε και δεν έχει νόημα η αναθεώρηση.


Ζητάμε

Δημοψήφισμα για την αλλαγή των 2 αυτών άρθρων που στερούν από τον λαό την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας. (Προτείνουμε Συνέλευση με θέμα Προτάσεις για την τροποποίηση του Άρθρου 51, 3 &110 του Συντάγματος.)

Μόνον διαχωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των 3 αρχών της δημοκρατίας Εκτελεστική Νομοθετική και Δικαστική θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα αυτά που, με μεγάλο διαφέρον, ακούμε και διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες.


Έχουμε ένα και μοναδικό αίτημα και αυτό να είναι η Αμεση Δημοκρατία. Μόνο αυτό το εργαλείο χρειαζόμαστε για αρχή. Να αποτελούν το σώμα της βουλής κληρωτοί βουλευτές μικρής διάρκειας κληρωμένοι μέσα από το κάθε σώμα της κοινωνίας μας ανά ποσοστό .

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στους Δήμους με κληρωτό δημοτικό συμβούλιο.Τελευταία άφησαμε την Δικαστική εξουσία και όχι άδικα γιατί θεωρούμε ότι για την κατάστασή μας έχει μεγαλύτερο ποσοστό εύθηνης από τους Πολιτικούς.

Στα δικαστήρια θα πρέπει να ισχύει η ίδια αρχή. Σε όλα τα δικαστήρια οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται από κληρωτούς ενόρκους.


1 στόχος κοινός για όλους μας. Άμεση δημοκρατία ΤΩΡΑ !!!

Πηγή: Η πρόταση ενος φίλου στο facebook που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο εσάς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου