Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Από τη Δανία αρχίζει το τέλος της Συνθήκης του Σένγκεν-Κλείνουν τα σύνορα τα έθνη της Ευρώπης

Από χτες η Δανία είναι η πρώτη χώρα που «σπάει» τη συνθήκη Σένγκεν και επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της με τις γείτονες χώρες. Την είδηση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η δανική κυβέρνηση δηλώνοντας ότι πρόκειται να επαναφέρει «το συντομότερο δυνατό» τους συνοριακούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «παγώνοντας» και επίσημα την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν, τροποποίηση της οποίας έχουν ήδη συζητήσει η Γαλλία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Δανίας, το μέτρο κρίνεται αναγκαίο, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί η εγκληματικότητα στη μεθόριο, η οποία τελευταία έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Μετά από συμφωνία του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Venstre με το ακροδεξιό Kόμμα του Δανέζικου Λαού (DF) της Πία Κιάρσγκαρντ, στα μεθοριακά περάσματα με τη Γερμανία θα επανέλθουν οι έλεγχοι, όπως και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία.

Έλεγχοι θα γίνονται και σε όσους χρησιμοποιούν γέφυρα Όρεσουντ, που ενώνει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε της Σουηδίας.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, όπου εξεταστεί η πρόταση της Κομισιόν για άρση της Συνθήκης Σένγκεν, σε «εξαιρετικές περιστάσεις», όπως έχει ζητήσει ήδη η γαλλική κυβέρνηση για να μπορέσει να ελέγξει το κύμα Τυνήσιων μεταναστών που περνούν τα σύνορά της από την Ιταλία.
 
Πηγή : http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου