Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

θα παραιτηθεί τωρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Παπουτσής ;


Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Κρατικού Νίκαιας διαδηλωτής, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια εκφώνησης του ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, ο γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Παναγιώτης Παπανικολάου καθώς και ο επίσης γιατρός Σταμάτης Πίνης εξήγησαν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έχει στα χέρια του έκθεση (Μετά τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2010) η οποία καταγράφει τις διαπιστώσεις του ιατρικού κόσμου ως προς τους τραυματισμούς που προκαλούνται από άνδρες των ΜΑΤ, ιδιαίτερα στην κρανιακή χώρα, πλήγματα τα οποία εν δυνάμει μπορεί να είναι θανατηφόρα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί από τις ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη διαπιστωμένη υπέρβαση των μονάδων καταστολής σε ζητήματα βίας κατά διαδηλωτών. Τα στοιχεία που του παραδόθηκαν προ καιρού αφορούσαν στη διαπίστωση πως όσοι μεταφέρονταν στα νοσοκομεία από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφεραν τραύματα άκρως επικίνδυνα έως και εν δυνάμει θανατηφόρα.

Ο χθεσινός βαρύτατος τραυματισμός του Γιάννη Καυκά από άνδρες των ΜΑΤ, μπροστά από το πολυκατάστημα της Πανεπιστημίου, ήλθε να επιβεβαιώσει τους εκφραζόμενους φόβους των ιατρικών ενώσεων.

Ήδη οι θεράποντες γιατροί εξέφρασαν την άποψη ότι κατά τη γνώμη τους η ενέργεια των αστυνομικών θα μπορούσε (και μπορεί ακόμη) να αποβεί μοιραία και πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει την έννοια της δολοφονικής πρόθεσης. 
Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε για την κατάσταση του τραυματία αναφέρει:

"Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης, ετών 31, προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.
Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.
Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.
Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Η επιτροπή των γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τα επεισόδια, κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες και σημειώνει ότι ο 30χρονος διαδηλωτής "διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα".



Αλήθεια θα παραιτηθεί τωρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Παπουτσής που να θυμήσω, στα γεγονότα με τον κύπριο φοιτητή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Γιώργος Παπανδρέου, ζητούσε την παραίτηση του τοτε Υπουργού Πολύδωρα ; και δηλωνε σε ευρωπαϊκές χώρες, που θέλουν να λέγονται ευνομούμενες, θα είχαν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί. (δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου