Εμείς χαιρόμαστε και η τύχη μας δουλεύει...
Βέβαια, οι σαμπάνιες πρέπει να ανοίχτηκαν και για ένα άλλο λόγο. Σύμφωνα με Γερμανικές εφημερίδες ο Στρος-Καν θα επισφράγιζε την κοινή θέση του ΔΝΤ με την Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία το νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα συνοδευόταν με αναδιάρθρωση του χρέους. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, στον χαρτοφύλακα είχε και γνωμοδότηση ότι πλέον το κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα δεν τσουλάει, ότι ο ΓΑΠ αδυνατεί να ελέγξει το ίδιο το υπουργικό του συμβούλιο και ότι χρειάζεται αλλαγή μέσω πρόωρων εκλογών. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι με τις εξελίξεις εξαγοράζουν χρόνο. Και είναι αλήθεια αυτό γιατί στο συμβούλιο του Γιούρογκρουπ γίνεται μπάχαλο. Άρα οι αποφάσεις, τα νέα μνημόνια και τα νέα δάνεια παίρνουν αναβολή τουλάχιστον ένα μήνα.
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, οι βλέψεις του Στρος Καν να αναλάβει την γαλλική προεδρία, ήταν και ο λόγος που ήταν εξαιρετικά ελαστικός προς τη χώρα μας. Και ας το κάνουν γαργάρα στο Μαξίμου.
Όπου βέβαια θα τους έρθει ταμπλάς όταν ανακαλύψουν ότι οι φίλοι (του ΓΑΠ) Αμερικανοί, προωθούν τον Τούρκο Κεμάλ Ντερβίς ως τον νέο επικεφαλής του ΔΝΤ. Τι είπατε; Αποκλείεται; Και όμως, η γείτονα χώρα δουλεύει παρασκηνιακά εδώ και ένα χρόνο για την υποψηφιότητα του μεσιέ Ντερβίς. Ο οποίος είναι γνωστός στα σαλόνια της Ουάσιγκτον αφού υπηρέτησε 22 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα, συνδέεται με την ανάκαμψη της οικονομίας της Τουρκίας από το 2001 και μετά και διαπραγματεύτηκε την παράταση του δανείου του ΔΝΤ κατά 20 δισεκατομμύρια προς την Τουρκία (σας θυμίζει κάτι;;;).
Θεωρείται ως ο άνθρωπος που θα εξυπηρετήσει πλήρως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των αγγλοσαξόνων στο ΔΝΤ και το αντίπαλο δέος για μια πιθανή Κινεζική υποψηφιότητα.
Αν περπατήσει η υποψηφιότητα Ντερβίς, βλέπω το Καστελλόριζο να μπαίνει εγγύηση για το επόμενο δάνειο. ΄Η μήπως ο ΓΑΠ δεν θα έβλεπε με αρνητικό μάτι μια τέτοια εξέλιξη; Γιατί αν δοθεί σε Τούρκο τέτοια θέση, θα πρέπει να δοθεί μια άλλη σε Έλληνα. Έτσι για διατηρηθεί η ισορροπία..
Υ.Γ : ΄Οσο για τον Στρος Καν, πόσα χρόνια να καλύπτονται παρόμοια περιστατικά; Άλλο να έχεις αδυναμία στις γυναίκες και να το παίζεις Δον Ζουάν και άλλο ο εκβιασμός, η βία και η μονομερής «επιθυμία» χωρίς να υπάρχει συγκατάθεση. Βεβαίως εάν είχε υπογραφεί το μνημόνιο του ΔΝΤ με τις ΗΠΑ για την ασυλία των διπλωματών, θα έμενε και αυτό το συμβάν στα συρτάρια.
Το καλύτερο το άκουσα από έλληνα συνάδελφο: «Εάν γινόταν το περιστατικό στην Ελλάδα, στην φυλακή θα έμπαινε η καμαριέρα...».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου