Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Έστω ότι σαν Έλληνες ....

Έστω ότι σαν Έλληνες είμαστε εκ φύσεως υπερκαταναλωτικοί και ότι αυτό δεν το καλλιέργησαν επί χρόνια, με το αζημίωτο, τα ΜΜΕ βομβαρδίζοντάς μας με διαφημίσεις.

Έστω ότι είμαστε βολεψάκηδες και ζητάμε μια θέση στο δημόσιο και ουδεμία σχέση έχει με αυτό το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα υπάρχουν: εκμετάλλευση, χαμηλά ημερομίσθια που δεν φθάνουν για να ζήσεις με αποτέλεσμα... τρομερή κοινωνική ανασφάλεια.

Έστω ότι είμαστε τεμπέληδες, παρά το γεγονός ότι και εγώ και πολλοί από τον κύκλο μου, συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς κλπ έχουμε ένα κάρο πτυχία που τα πήραμε με αίμα και δουλεύουμε 10-12 ώρες τη μέρα για ψίχουλα (αν δουλεύουμε κιολας) σε ό,τι δουλειά μας κάτσει.

Έστω ότι κάνουμε κακοδιαχείριση και να ξεχάσω το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια οι τράπεζες σου τηλεφωνούσαν 2-3 φορές την ημέρα ακόμα και στο σπίτι και σε δελέαζαν,σε παρακαλούσαν σχεδόν, να υπερχρεωθείς με δάνεια και πιστωτικές κάρτες για να παγιδευτείς στη λεγόμενη λογική της κυλιόμενης πόρτας και να εισπράττουν συνεχώς από σένα τόκους επί τόκων.

Έστω ότι μαζί τα φάγαμε και να ξεχάσω τα κομματόσκυλα κάθε παράταξης που εν μία νυκτί αποκτούσαν πισίνες και κότερα, ενώ από την άλλη τα επιδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα για τον κοσμάκη δεν προχωρούσαν.

Έστω ότι τα κάναμε όλα αυτά σαν λαός, όλοι μας, και όχι μερικοί διαπλεκόμενοι που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν.

Ρε διάολε, τόσο εγκληματικά είναι όλα αυτά που αξίζουμε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ για να εξιλεωθούμε; Το "σε σκοτώνω, επειδή δεν έχεις να μου δώσεις αυτά που σου δάνεισα" είναι λογική μαφιόζων και εγκληματιών και πραγματικά μου κάνουν εντύπωση όσοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι "καλά μας κάνουν, αυτό μας αξίζει".

Γι'' αυτό ένα πράγμα έχω να ρωτήσω τους κυρίους που αντιδρουν με το "Κίνημα των Αγανακτισμένων" λες και είναι φαν του Πάγκαλου: Εμείς που πάμε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία διαρκείας μπορεί να είμαστε και κορόιδα, αλλά εσείς που δεν πάτε μήπως είστε τελικά μαζόχες?

4 σχόλια:

  1. Μαζόχες έιναι ο μικρότερος χαρακτηρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω κι επαυξανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο το οποίο σου διαφεύγει , θα μπορούσε απλά να μήν ευθύνετε κάποιος για την κατάσταση που ζούμε όλοι μας κι αυτός ο κάποιος απλά να κουράστηκε χρόνια ολόκληρα να λέει προφητηκώς στα κομματόσκυλα και λοιπούς ψηφοδαείς το κακό που κάνουν στη χώρα και τον εαυτό τους με τις επιλογές τους κι αυτοί να του επιστρέφουν χαρακτηρισμούς του τύπου είσαι φασίστας και δε ξέρεις τι λές κι αυτός ο κάποιος τώρα που έφτασε εδώ το πράμα απλά δεν έχει λόγους να κατεύει στο δρόμο διότι αυτός ο κάποιος ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΕ!!!!!
    όποιος έφερε τη χώρα σ΄αυτό το χάλι αυτός και να κατευει στο δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, αυτός που περιγράφεις όντως δεν έχει λόγο να κατέβει στους δρόμους. Αυτός θα πρέπει να κάτσει σπίτι και να περιμένει καρτερικά τη μεγάλη τρύπα που θα καταπιεί τους πάντες. Και όταν θα γίνει αυτό θα φωνάζει "ΣΑΣ ΤΑ'ΛΕΓΑ! ΤΩΡΑ ΔΕ ΦΤΑΙΩ!" και οι άλλοι θα του απαντούν "ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ!". Γιατί τίποτα καλλίτερο από το να αφανίζεται κανείς δικαιωμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή