Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΠΕΛΩΜΑ"

Προσπαθήσαν με αρκετούς τρόπους και κάθε φορά που αποτυγχάνουν επιστρέφουν "άλλοι" Στην αρχή η Εργατική Αλληλεγγύη με πλακατ μετά ο Ανταρσύα με πανο και φυλλάδια...στην συνέχεια οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" (γνωστοί και ως αναρχικοί των βορείων προαστείων) με μανιφέστα και στημένες συνελεύσεις και τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους για καπέλωμα που ξεκινούν γενική επιστράτευση! Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα πως ο περισσότερος κόσμος που πάει στις συγκεντρώσεις δεν θέλει καπέλωμα από κανέναν!!!!!

Βέβαια θα αναρωτιέται κάποιος...γιατί να το καπελώσουν; ...η απάντηση είναι απλή...για να το ελέγχουν...δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκριμένοι λειτουργούν ως δεκανίκι του συστήματος...
Όλοι αυτοί που προσπαθούν να καπελώσουν τις συγκεντρώσεις...θα προσπαθούν...και θα ξαναπροσπαθούν...και όταν χάσουν τελείως τις ελπίδες τους...θα ξεκινήσουν τον δεύτερο γύρο που θα είναι η ο εκφυλισμός των συγκεντώσεων η το προβοκάρισμα τους...και είμαστε πολύ κοντά στο δεύτερο γύρο...


Μα θα πει κάποιος...τι θα βγει ρε παιδιά από τις συγκεντρώσεις;...και εδώ η απάντηση είναι απλή...μπορεί να μην βγει τίποτα...μπορεί να βγουν και πολλά...αλλά το σίγουρο είναι πως αν οι συγκεντρώσεις υπερασπιστούν από τους ίδιους τους πολίτες...στο τέλος σίγουρα θα έχει βγει κάτι...που ήδη εν μέρη έχει βγει...μια πρώτη νίκη σε όλους αυτούς που ελέγχαν μέχρι τώρα όλες τις λαικές εκδηλώσεις...μια νίκη ενάντια στους κομματικούς μηχανισμούς, τους συνδικαλιστές και τους επαγγελματίες πορειάκηδες που είχαν συνηθίσει να ελέγχουν και την παραμικρή ένδειξη λαικής αντίδρασης...


Με λίγα λόγια...σε αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται η δυνατότητα στο κόσμο που ήθελε αλλά δεν μπορούσε...να συμμετέχει και να πει στους επαγγελματίες αριστερούς εκδηλωσάκηδες..."δεν σας έχουμε ανάγκη"!!!

Δείτε παρακάτω άλλη μια προσπάθεια κομματικού σβερκώματος και καπήλευσης των "αγανακτισμένων". Το δελτίο το πήραμε από εδώ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ/Η ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΟΙ «ΑΠΟ ΠΑΝΩ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΙ «ΑΠΟ ΚΑΤΩ» ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η κοσμοπλημμύρα των δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ιδιαίτερα νέων, που κατακλύζει κάθε βράδυ το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στη χώρα, που είναι δυνατόν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να αποβεί πολύ ελπιδοφόρα για μια θετική διέξοδο από την κρίση.
Οι αυθόρμητα γεμάτες πλατείες από κόσμο που αγωνιά και διαμαρτύρεται, δείχνουν ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα οριακό σταυροδρόμι όπου οι «από πάνω δεν μπορούν και οι από κάτω δεν αντέχουν»!
Σήμερα η θέση όλης της Αριστεράς και κάθε αριστερού-ής είναι στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες των πόλεων της χώρας, πλάι-πλάι με τους πολίτες που αγανακτισμένοι δυσφορούν και με το δικό τους τρόπο, αντιστέκονται.
Αυτή τη στιγμή η Αριστερά, σε όλες τις εκφράσεις της, αντί να είναι αμήχανη ή, ακόμα χειρότερα, να κρατά ανταγωνιστικές αποστάσεις ή και να ασκεί αφ’ υψηλού κριτική στο «κίνημα των πλατειών», οφείλει συμπαραταγμένη να στηρίξει αυτό το κίνημα.
Κυρίως, όμως, οι αριστερές δυνάμεις -και πρώτα απ’ όλα οι βουλευτές και τα στελέχη τους- οφείλουν να παρέμβουν στις πλατείες συντονισμένα, ενεργητικά, θετικά και δημιουργικά, χωρίς ηγεμονισμούς και «καπελώματα», προκειμένου να πουν και να ακούσουν, να προσανατολίσουν και να επαναπροσανατολιστούν, ώστε το αυθόρμητο αυτό κίνημα να κατακτήσει, μέσα από τις δικές του διαδικασίες, τα δικά του ριζοσπαστικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά για να συμβάλλει στη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική ανατροπή που έχει απόλυτα ανάγκη η χώρα».

30/05/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή : http://www.greekalert.com

Πρέπει να δείτε αυτήν την λύση...ισως σαν τελευταία αλλα σίγουρα λειτουργεί...

Αναδίπλωση MEGA για τους "Αγανακτισμένους"

Στροφή 180 μοιρών έκανε το Μεγάλο Κανάλι στον τρόπο παρουσίασης του θέματος της κινητοποίησης των "Αγανακτισμένων Πολιτών", μετά τη σφοδρή επίθεση που συνεχίζει να δέχεται στη σελίδα του στο facebook από τους "Αγανακτισμένους Τηλεθεατές".

Όλα ξεκίνησαν μετά από ρεπορτάζ του MEGA που ανέφερε πως στην...
μεγάλη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" την Κυριακή στο Σύνταγμα, συμμετείχαν 20.000 άτομα, ενώ οι εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 70.000. Εκατοντάδες χρήστες μπήκαν στη fan page του καναλιού στο Facebook αφήνοντας σχόλια που περιείχαν σκληρούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Αποτέλεσμα ήταν η σελίδα να εξαφανιστεί για μερικές ώρες και όταν ξανανέβηκε να γράφει τα εξής: "Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή, επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς".

 Το απολογητικό αυτό ύφος συνεχίστηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το οποίο αφιέρωσε είκοσι ολόκληρα λεπτά για να παρουσιάσει με ζωντανές συνδέσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ρεπορτάζ και συζήτηση στο στούντιο -με τον Υπ. Αναπλ. Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Μακρόπουλο- το μεγάλο αυτό θέμα των κινητοποιήσεων των πολιτών που συνεχίζεται για έκτη μέρα.

 Η Όλγα Τρέμη ανέφερε σε κάθε ευκαιρία τον μεγάλο αριθμό των διαδηλωτών -που με βάση τη νέα εκτίμηση της έφτασε τα 100.000 άτομα. Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε για ένα "εξαιρετικά συμπαθητικό κίνημα, ανεξάρτητο, ακομμάτιστο και καλόκαρδο". Ο Παύλος Τσίμας, με τη σειρά του, τόνισε πως "το κίνημα των πολιτών εκφράζει κυρίως έλλειψη εμπιστοσύνης και στους πολιτικούς και σε εμάς που είμαστε μέρος του συστήματος".

 Φαίνεται πως... έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους στη Λ. Μεσογείων τα μηνύματα των "Αγανακτισμένων Τηλεθεατών".
 
Πηγή : http://www.on-news.gr

Όταν στην Ελλάδα τιμούν τους σφαγείς των Ελλήνων -

                                                                   Μνημείο για τον Κεμάλ!

Τελικά σε αυτή την χώρα ο τουρκολαγνεία των κυβερνώντων δεν γνωρίζει όρια, ούτε συνυπολογίζει εξαιρετικά ιστορικά γεγονότα:
Με ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίθηκε η ανακήρυξη του σπιτιού που σύμφωνα με τους Τούρκους γεννήθηκε ο σφαγέας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη σε Μνημείο!

 

Προσπαθούν να "φιμώσουν" τους Αγανακτισμένους

Απανωτές επιθέσεις δέχεται η σελίδα των "Αγανακτισμένων" στο Facebook, ενώ είναι πιθανό να κατέβει για τεχνολογική θωράκιση. Παράλληλα για τις 5 Ιουνίου προγραμματίζεται η νέα πανευρωπαϊκή ειρηνική κινητοποίηση, σύμφωνα και με κάλεσμα από το γκρουπ European Revolution στο Facebook.


Οι διαχειριστές της σελίδας τονίζουν ότι δέχονται επίθεση ακόμα και στους υπολογιστές τους, αλλά δεν θα πτοηθούν από τον εκφοβισμό.

Σε όλη την Ευρώπη, οι "Αγανακτισμένοι" έχουν σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις και να συνεχίσουν να μάχονται για έναν κοινό σκοπό.

Ο αγώνας προβλέπεται διαρκείας και τα συνθήματα των πολιτών αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό.

Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Επανάστασης διεμήνυσαν πως "Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα. Όλοι μαζί, ενωμένοι."

Πηγή : http://www.on-news.gr

Ηλεκτρονική ταυτότητα

Θα συζητήσουμε κάτι σημαντικό που αφορά όλο τον κόσμο και στη προκειμένη περίπτωση και την Ελλάδα. Εδώ και καιρό αποφασίστηκε από κάποιους η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, όπως και η ταυτότητα μας με τη κάρτα του πολίτη…

Πολλοί άνθρωποι είναι κατά στην ηλεκτρονική ταυτότητα για πολλούς λόγους ο καθένας. Άλλοι για θρησκευτικούς κι άλλοι για θέμα φακελώματος. Όλες οι απόψεις δεκτές. Προσωπικά είναι κάτι που με απασχολεί και από τότε που το άκουσα έχω μελετήσει το θέμα και έψαξα να δω τι είναι αυτό το καινούριο που θέλουν να μας δώσουν και για πιο λόγο. Σκέφτηκα πως δε μπορεί τώρα να τους πήρε ο πόνος για εμάς και την καλύτερη εξυπηρέτηση μας. Φυσικά διάβασα ιστορίες συνομοσιολογίας, μίλησα και άκουσα απόψεις από πολλούς ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογίες και πιστεύω. Πολλά από αυτά έχουν μια πραγματική βάση. Όμως μια σκέψη είναι κοινή σε όλους.
 
Παραθέτω κάποια σημαντικά ζητήματα που ειπώθηκαν σε ένα βίντεο που είδα τελευταία. Νομίζω πως αξιολογεί τα πιο σημαντικά θέματα για το ηλεκτρονικό σύστημα που θέλουν να μας περάσουν τώρα.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

EUROPEAN REVOLUTION -- ALL CITIES

Περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά ειχε η πλατεία Συντάγματος στη χθεσινή εκδήλωση .

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος έχει ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού!

Από τις αποβάθρες του μετρό, το κλίμα ήταν εορταστικό με συνθήματα κατά της λιτότητας και των πολιτικών δυνατές. Η πλατεία γεμίζει ασφυκτικά και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 130.000 αγανακτισμένοι πολίτες...



Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» είναι το σύνθημα που μονοπώλησε την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπάρχουν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούγονται και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που σε συνέντευξη του καταφέρθηκε εναντίον των «Αγανακτισμένων», ενώ το... καινούργιο σύνθημα της ημέρας ήταν το «και α και ου , .......ΔΝΤ»








 Πανευρωπαικά
Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο, Βελιγράδι , Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Σόφια, Άμστερνταμ, Όσλο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Ρώμη, Ρέικιαβικ, Στρασβούργο, Δρέσδη,Μπολόνια, Σεβίλλη… είναι μόνο μερικές από τις πόλεις, όπου οι «Αγανακτισμένοι» κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους…


Το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε και το πρώτο ψήφισμα των «Αγανακτισμένων», το οποίο αναφέρει:

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

 Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. Άμεση δημοκρατία τώρα. Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!».



Το Ευρωπαικό Video




Και ενα απο Λονδίνο

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

EUROPEAN REVOLUTION 29th MAY--ALL CITIES OF EUROPE


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

Η Μόνη Λύση Εθνοσυνέλευση !!!

Υπάρχει η ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί συσπειρωμένοι σε ένα κοινό στόχο.

Η αναθεώρηση του συντάγματος στην παρούσα συγκυρία (μνημόνιο) είναι πολύ ύποπτη ειδικά με τήν παρούσα κυβέρνηση.

Το σύνταγμά μας πρέπει να αλλάξει άμεσα από τον λαό.

Το σύνταγμά μας χρειάζεται αλλαγή για αρχή σε 2 άρθρα τα ακόλουθα

"Δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για κατάργηση των εκλογών και αντικατάστασή τους από κλήρωση. (Άρθρο 51, 3 του Συντάγματος: "Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει." ). Τα άρθρα του Συντάγματος που αφορούν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, όπως όσα ορίζουν για το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλ έγεσθαι δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση. (Άρθρο 110 του Συντάγματος."

Άρα η βουλή δεν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής των βουλευτών. Οπότε και δεν έχει νόημα η αναθεώρηση.


Ζητάμε

Δημοψήφισμα για την αλλαγή των 2 αυτών άρθρων που στερούν από τον λαό την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας. (Προτείνουμε Συνέλευση με θέμα Προτάσεις για την τροποποίηση του Άρθρου 51, 3 &110 του Συντάγματος.)

Μόνον διαχωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των 3 αρχών της δημοκρατίας Εκτελεστική Νομοθετική και Δικαστική θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα αυτά που, με μεγάλο διαφέρον, ακούμε και διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες.


Έχουμε ένα και μοναδικό αίτημα και αυτό να είναι η Αμεση Δημοκρατία. Μόνο αυτό το εργαλείο χρειαζόμαστε για αρχή. Να αποτελούν το σώμα της βουλής κληρωτοί βουλευτές μικρής διάρκειας κληρωμένοι μέσα από το κάθε σώμα της κοινωνίας μας ανά ποσοστό .

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και στους Δήμους με κληρωτό δημοτικό συμβούλιο.Τελευταία άφησαμε την Δικαστική εξουσία και όχι άδικα γιατί θεωρούμε ότι για την κατάστασή μας έχει μεγαλύτερο ποσοστό εύθηνης από τους Πολιτικούς.

Στα δικαστήρια θα πρέπει να ισχύει η ίδια αρχή. Σε όλα τα δικαστήρια οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται από κληρωτούς ενόρκους.


1 στόχος κοινός για όλους μας. Άμεση δημοκρατία ΤΩΡΑ !!!

Πηγή: Η πρόταση ενος φίλου στο facebook που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο εσάς?

Κρίση κρατικού χρέους . . .


H χρεοκοπία, ή αλλιώς πτώχευση, ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της (εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους). Επίσης η «στάση πληρωμών», στην οποία εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται (άδεια ταμεία, αδυναμία πρόσθετου δανεισμού), ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγηθεί ή όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σε περίπτωση που οι πιθανοί δανειστές ή αγοραστές ομολόγων αρχίζουν να υποψιάζονται ότι μια κυβέρνηση μπορεί να αποτύχει να εξοφλήσει το χρέος της, μπορεί να απαιτήσουν ένα υψηλότερο επιτόκιο ως αποζημίωση για τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων της. Μια μεγάλη αύξηση του επιτοκίου που αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση λόγω του φόβου ότι θα αποτύχει να εξοφλήσει το χρέος της, καλείται κρίση κρατικού χρέους. 

Οι κυβερνήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε μια κρίση κρατικού χρέους, όταν βασίζονται σε χρηματοδότηση μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων, δεδομένου ότι αυτό δημιουργεί μια κατάσταση αναντιστοιχίας ληκτότητας μεταξύ της χρηματοδότησης βραχυπρόθεσμων ομολόγων και της μακροπρόθεσμης αξίας του ενεργητικού της φορολογικής τους βάσης. Οι κυβερνήσεις μπορεί, επίσης, να είναι ευάλωτες σε μια κρίση κρατικού χρέους που οφείλεται σε αναντιστοιχία νομισμάτων, εάν δεν είναι σε θέση να εκδώσουν ομόλογα στο νόμισμά τους, αφού, σε αντίθετη περίπτωση, μία μείωση της αξίας του δικού τους νομίσματος μπορεί να το κάνει απαγορευτικά ακριβό για την αποπληρωμή ξένων ομολόγων τους.


Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Έστω ότι σαν Έλληνες ....

Έστω ότι σαν Έλληνες είμαστε εκ φύσεως υπερκαταναλωτικοί και ότι αυτό δεν το καλλιέργησαν επί χρόνια, με το αζημίωτο, τα ΜΜΕ βομβαρδίζοντάς μας με διαφημίσεις.

Έστω ότι είμαστε βολεψάκηδες και ζητάμε μια θέση στο δημόσιο και ουδεμία σχέση έχει με αυτό το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα υπάρχουν: εκμετάλλευση, χαμηλά ημερομίσθια που δεν φθάνουν για να ζήσεις με αποτέλεσμα... τρομερή κοινωνική ανασφάλεια.

Έστω ότι είμαστε τεμπέληδες, παρά το γεγονός ότι και εγώ και πολλοί από τον κύκλο μου, συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς κλπ έχουμε ένα κάρο πτυχία που τα πήραμε με αίμα και δουλεύουμε 10-12 ώρες τη μέρα για ψίχουλα (αν δουλεύουμε κιολας) σε ό,τι δουλειά μας κάτσει.

Έστω ότι κάνουμε κακοδιαχείριση και να ξεχάσω το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια οι τράπεζες σου τηλεφωνούσαν 2-3 φορές την ημέρα ακόμα και στο σπίτι και σε δελέαζαν,σε παρακαλούσαν σχεδόν, να υπερχρεωθείς με δάνεια και πιστωτικές κάρτες για να παγιδευτείς στη λεγόμενη λογική της κυλιόμενης πόρτας και να εισπράττουν συνεχώς από σένα τόκους επί τόκων.

Έστω ότι μαζί τα φάγαμε και να ξεχάσω τα κομματόσκυλα κάθε παράταξης που εν μία νυκτί αποκτούσαν πισίνες και κότερα, ενώ από την άλλη τα επιδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα για τον κοσμάκη δεν προχωρούσαν.

Έστω ότι τα κάναμε όλα αυτά σαν λαός, όλοι μας, και όχι μερικοί διαπλεκόμενοι που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν.

Ρε διάολε, τόσο εγκληματικά είναι όλα αυτά που αξίζουμε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ για να εξιλεωθούμε; Το "σε σκοτώνω, επειδή δεν έχεις να μου δώσεις αυτά που σου δάνεισα" είναι λογική μαφιόζων και εγκληματιών και πραγματικά μου κάνουν εντύπωση όσοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι "καλά μας κάνουν, αυτό μας αξίζει".

Γι'' αυτό ένα πράγμα έχω να ρωτήσω τους κυρίους που αντιδρουν με το "Κίνημα των Αγανακτισμένων" λες και είναι φαν του Πάγκαλου: Εμείς που πάμε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία διαρκείας μπορεί να είμαστε και κορόιδα, αλλά εσείς που δεν πάτε μήπως είστε τελικά μαζόχες?

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα



Στο Σύνταγμα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χιλιάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, με πολλούς να παραμένουν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε μία ατμόσφαιρα δημοκρατικής φιέστας, υπό ένα κοινό σκοπό: Καλύτερη Δημοκρατία τώρα.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, το οποίο φώναζε εν χορώ συνθήματα- κυρίως εναντίον του εγχώριου πολιτικού κόσμου, του Μνημονίου και του ΔΝΤ.


Τον "τόνο" έδιναν χτυπήματα από τενεκεδάκια και κατσαρόλες που έφεραν μαζί τους αρκετοί πολίτες, παραπέμποντας στις διαδηλώσεις της Αργεντινής.


Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση μέσω facebook διοργανώνεται στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων την Κυριακή.

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε οτι για μια ακόμα μέρα απουσίαζαν κομματικά ή συνδικαλιστικά πανό και σχετικές αναφορές.



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μια ιδέα και πολύ τρέλα ....

Χθές μας ήρθε μια ιδέα ωστε να κινητοποιήσουμε και άλλες χώρες δημιουργόντας ενα "πικάρισμα" επικοινωνίας των λαών,  χωρίς πολύ σκέψη δυο Ελληνες οικογενειάρχες και μια Ελληνίδα φοιτήτρια στην Ιταλια, βρεθήκαμε να την σκεφτόμαστε σοβαρά ...




και μέσα σε λιγες ώρες φτασαμε εδώ.... 

Το βράδυ διαβάσαμε ....  στο in.gr...
¨"Με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς".

στο capital.gr .... Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

στο newsbeast.gr ....ενώ το δεύτερο με φόντο την ιταλική σημαία έχει ως κεντρικό σύνθημα –εμπνευσμένο από την Ισπανία- το εξής: «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουν οι Ιταλοί».

Στο www.opinionpost.gr.....Μάλιστα, έχοντας πλέον πάρει την… πάσα από τους Ισπανούς, οι Έλληνες Αγανακτισμένοι πέταξαν το «μπαλάκι» στους γείτονες Ιταλούς, με πανό που έγραφε: «Κάντε ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

Και είδαμε πλανα σε διάφορα κανάλια... και σχολιασμό για την νέα αφιξη στις εκδηλώσεις των Αγανακτισμένων.



ΣΚΑΙ

Τελικά μια ιδέα και πολύ τρελά μπορούν να έχουν αποτελέσματα... βάλτε την μούρλια σας να λειτουργήσει πολιτισμένα, πονηρά, έξυπνα, και θα τους κάνουμε να ακούσουν ..... και θα βάλουμε και άλλους στο παιχνίδι !!!

Τώρα μένει μόνο να δούμε και αποτελέσματα στους Ιταλούς... η φωτογραφία πάντως ήδη περασε τα σύνορα ....

Update : 

οι «Αγανακτισμένοι» Ιταλοί βγαίνουν και αυτοί στις πλατείες από σήμερα.Υπάρχει και η ανάλογη σελίδα στο facebook που προτρέπει σε «αγανάκτηση», «πραγματική δημοκρατία» και Ιταλική επανάσταση:...
.... facebook που δίνει ραντεβού για σήμερα στις 3.30 ώρα Ελλάδας στο πανεπιστήμιο της Ρώμης στο τμήμα φιλολογίας.


Έτοιμοι για την επόμενη ιδέα ???

θέλω να παραθέσω μία ... τι θα λέγατε αύριο να συγκεντρωσουμε υπογραφές απο το πλήθος εξω απο την βουλή για την κατάργηση του νομου περι βουλευτικής ασυλίας? αν το κάνουμε ταυτοχρονα και σε άλλες πολεις θα έχουμε εξαψήφιο αριθμό υπογραφων μέχρι το βράδυ! 

 Πρέπει να αναδειχτούν νέες ιδέες και να τολμήσουμε όλοι  να τις υλοποιήσουμε...

Περιμένουμε τις ιδέες σας...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν ...



Ακουλουθεί το άρθρο του κ. Δελαστίκ στο Εθνος:

Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).

Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής...... ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.


Περίεργα ζητήματα με την απογραφή . . .

Φίλοι με ενημέρωσαν για τα παρακάτω, τα οποία θέτω υπόψη σας, προς διερεύνηση και έλεγχο από τις πηγές που ενδέχχεται να έχετε :

Παλιά, η απογραφή πληθυσμού γινόταν μια συγκεκριμένη ημέρα (Κυριακή συνήθως) του Έτους της απογραφής. Κατά την ημέρα εκείνη, απαγορευόντουσαν οι μετακινήσεις, εκτός εκτάκτων περιπτώσεων. Στη φετινή, η διάρκεια είναι 15 μέρες και δεν έχει ανακοινωθεί καμία απαγόρευση μετακινήσεων από όσο γνωρίζω. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως εγώ μπορώ να απογραφώ και στην Αθήνα όπου μένω, αλλά και στον Τόπο Καταγωγής μου που μπορεί να είναι άλλος, αν αυτό για κάποιο λόγο εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα… (Κρατούμενο Νο 1).
Στους αλλοδαπούς που θα απογραφούν, αναφέρθηκε ότι δεν θα ζητηθούν νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως άδεια παραμονής, άδεια εισόδου στη χώρα, διαβατήριο κτλ.

Πράγμα το οποίο σημαίνει πως μπορεί να δηλωθεί όπως θέλει, χωρίς κάποιος να μπορεί να το ελέγξει αυτό που δήλωσε (Κρατούμενο Νο 2).

Δεν ξέρω σίγουρα αν υπάρχει τελικά στο Έντυπο Απογραφής ερώτηση για το Θρήσκευμα, γιατί κουβεντιαζόταν. Σας παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο της Ελευθεροτυπίας στις 29/07/10 με τίτλο ‘’Ζωτικής σημασίας η απογραφή πληθυσμού 2011’’ :
‘’ Ενα στοιχείο το οποίο έχει μεγάλη σημασία, λόγω της πολυπολιτισμικής πλέον διάρθρωσης του πληθυσμού της χώρας, είναι το θρήσκευμα. Στο επιχείρημα ότι αυτό αποτελεί προσωπικό δεδομένο, η απάντηση είναι ότι, όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία της απογραφής είναι απόρρητα και κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτά. Η καταγραφή του θρησκεύματος των απογραφομένων σε κάθε νομό της χώρας είναι αναγκαία τόσο για τους γενικούς λόγους της απογραφής του πληθυσμού (το στοιχείο αυτό ζητείται σε απογραφές άλλων χωρών) όσο, και κυρίως, για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να βρεθούν χώροι στους οποίους θα μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.’’ (Κρατούμενο Νο 3).

Στη Θράκη, από όσα μου είπαν, παρατηρούνται, και δεν ξέρω αν κάποιος το έχει καταγράψει αυτό με κάποιο μέσο (κάμερα, κινητό), μαζικές μετακινήσεις μουσουλμανικού πληθυσμού ακόμα και με λεωφορεία, από περιοχή σε περιοχή, από τη μέρα που ξεκίνησε η απογραφή. Δεν ξέρω, λέω και πάλι αν είναι αληθινά ή ‘’ράδιο-αρβύλα’’, αλλά στην περίπτωση που είναι, μήπως ο σκοπός είναι να εμφανίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι; (Κρατούμενο Νο4)

Εσείς βγάζετε κάποιο συμπέρασμα από τα παραπάνω;

Πηγή : http://toxrisimo.wordpress.com/

Οι δικοί μας όροι ....

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
- Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου Ι και της Δανειακής Σύμβασης της 05/05/10, ως Παράνομα και Αντισυνταγματικά συμφωνηθέντα κείμενα για τους εξής λόγους:
01) Δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί από τον Ελληνικό Λαό και ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για ένα τόσο σοβαρό θέμα,
02) Δεν πέρασαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων, ως όφειλαν να κάνουν, βάσει άρθρων του Συντάγματος που ορίζει τί γίνεται για την υπογραφή Διεθνών Συμβάσεων. Ακόμα και σήμερα, είναι σε αναμονή προς ψήφιση,
03) Οι όροι που αφορούν την παραίτηση των Δικαιωμάτων μας σαν Κράτος που απορρέουν από την Εθνική μας Κυριαρχία και την άσκηση Ανεξάρτητης Εσωτερικής και Εξωτερικής Πολιτικής, την πώληση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Πόρων, η απαγόρευση σύναψης συμφωνιών Δανεισμού από αλλού, πέραν των “Εταίρων” της Τρόϊκας και η δυνατότητα από τη μεριά τους να πουλούν τα μερίδια τους στη Δανειακή Σύμβαση όπου θέλουν, είναι παράνομοι βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
- Άμεση δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα ελέγξει μία προς μία όλες τις Δανειακές Συμβάσεις του Ελληνικού Κράτους, τουλάχιστον της τελευταίας 35ετίας. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από Συνταγματολόγους, Καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, Οικονομολόγους, Έλληνες και ξένους και θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να μπορεί να βγάζει αποτελέσματα για μία Σύμβαση ανά 3μηνο τουλάχιστον.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ… χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας


Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά  «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 55.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και στην Ελλάδα.

Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τα παιδιά τους, με τα ποδήλατα εκαναν την ατμόσφαιρα μοναδική ...όλοι κάθονται στο δρόμο, συζητούν και πίνουν μπύρες.. Κυρίαρχο σύνθημα το «Κλέφτες,Κλέφτες». Το ασύρματο internet στην πλατεία είναι ακόμα κομμένο…

Λίγο πριν τις 21:00, ομάδα αναρχικών προσπάθησε να ενσωματωθεί στο πλήθος , ωστόσο οι «αγανακτισμένοι» κατάφεραν να τους κρατήσουν σε απόσταση από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές δημιούργησαν ένα ανθρώπινο τείχος και κράτησαν τους αναρχικούς μακριά από τα ΜΑΤ, χωρίς, ωστόσο, να τους διώξουν.

Η συγκέντρωση πέτυχε τόσο πολύ που έχει πανικοβάλλει τα πολιτικά κόμματα για τους κοιμισμένους Έλληνες που σηκωθήκανε απο τους καναπέδες τους.

Σήμερα 25/5 έγινε η αρχή....ο αγώνας μόλις ξεκίνησε... διαδοστε το, παρακινήστε φίλους και γνωστούς , αγωνιστείτε... να κάνουμε αύριο 26/5 τις 55.000  ....2 εκατομμύρια .... VIVA LA REVOLUTION....



Μην κάθεστε στ' αυγά σας βλέποντας από το μόνιτορ τι γίνεται στις πλατείες όλης της Ευρώπης. Αν θες να αλλάξει κάτι, κατέβα κι εσύ στην ειρηνική διαμαρτυρία. Αν κάποιοι θέλουν να χάσεις τα όνειρά σου, κάντους να χάσουν τον ύπνο τους. Αντίδραση, συμμετοχή.

Προστασία των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" . . .

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2L7dg5Qk33EdabcTYqWZsIVmRPavQ6N27fhy5_xwr-Xw2vyyaqiRNcCG9whYxr4wHez31GZGVp2kgaQmxjI7L8E4FVvhsJ-Od-KL23656HsJD8zogwyvck9JzlSeZtwnM3l1ZQL63ZyY/s1600/greekalert+2.gifΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ (ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ) ΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ (ΗΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΒΑΝΟΣ κ.α

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ(ΙΣΠΑΝΙΑ)

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ

ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ "ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ...ΔΟΥΛΙΚΑ...

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ (ΒΛΕΠΕ MARFIN, ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ κ.α)

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ :)...ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ...

ΜΠΟΡΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ...ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ...

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ...
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ...ΑΛΛΑ...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ.... "ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ...

ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ...

ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ...ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (ΜΜΕ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΚΟ)...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ (ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ) ...ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙAΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ)...ΟΥΤΕ "ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΟΥΣ" (ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ)...

έπεται συνέχεια...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Aντ.Σαμαράς:Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω

Aντ.Σαμαράς:Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.
Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…

Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω.


Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων.
Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο…

Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού.
Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.

Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση.

Και κάτι εξ ίσου σημαντικό:
Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα…
Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες…
Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα.
Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.

Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο. Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα.

Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης. Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία…
Τέτοια συναίνεση δεν δίνω.
Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση.
Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας.
Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

Πηγή : http://www.politis-gr.com

Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times



Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, την Τρίτη, στο οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση.
 
Η γνωστή στήλη «LEX» της βρετανικής εφημερίδας επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν «επικίνδυνο αποπροσανατολισμό».
Οι Financial Times αποδίδουν την άρνηση του κ. Τρισέ στα προβλήματα ρευστότητας που θα δημιουργηθούν για την ΕΚΤ από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαγραφές 35%-70%  που υπολογίζονται στα 40-50 δισ. ευρώ.

Η εφημερίδα απορρίπτει την επιχειρηματολογία του κ. Τρισέ ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η προάσπιση της Ισπανίας. Όπως τονίζει «υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα για την αντίθετη άποψη», όπως ότι οι «ανόητοι πιστωτές» θα πρέπει να πληρώσουν, όπως και ότι «υφίστανται σαφείς διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα, με την δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνησή της και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία».

Ο αρθρογράφος των Financial Times καταλήγει σημειώνοντας πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».

«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει η στήλη «LEX».
 
Πηγή : in.gr

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Γίναμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

Πηγή : newsbeast.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Kαι όμως οι 300 Έλληνες παραμένουν στο Σύνταγμα όλο το 24ωρο

Κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν. 24ώρες το 24ωρο. Ελάτε να τους στηρίξετε. Ελάτε να υπογράψετε. 300 Έλληνες απο όλη την Ελλάδα παράτησαν της δουλείες τους και μένουν 24ώρες το 24ώρο στην πλατεία Συντάγματος...

Ζάππειο-ΙΙ - Μια δευτερη ανάγνωση, μια άλλη θέση...

H Αστική Επανάσταση του Α. Σαμαρά

Με το Ζάππειο-ΙΙ, ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Πρώτον, έδωσε πλήρως διαφορετική πρόταση εξόδου από την κρίση. Όχι «εναλλακτική» πρόταση. Τη μοναδική πρόταση! Γιατί άλλη δεν υπάρχει…
Το Μνημόνιο απέτυχε! Ο διεθνής τύπος το ομολογεί. Ο Σαμαράς το έλεγε εξ αρχής. Και τώρα τους το ξανάπε κατάμουτρα. Από θέση ισχύος αυτή τη φορά. Πανηγυρικά δικαιωμένος πια. Όχι απομονωμένος…
Δεύτερον, έθεσε το αίτημα δραστικής μείωσης των φόρων συνολικά. Και σε βαθμό – με συγκεκριμένα νούμερα – που δεν είχε τολμήσει ποτέ κανείς να θέσει:
– Ποιος είχε μιλήσει ποτέ για φόρο επί των κερδών 15% για όλες τις εταιρίες (flat rate);
– Ποιος είχε τολμήσει ποτέ να μιλήσει για μείωση του ανώτατου φόρου εισοδήματος στο 30% μέσα σε τρία χρόνια (από 45% που είναι σήμερα);
– Ποιος είχε τολμήσει να μιλήσει για μείωση των εργοδοτικών εισφορών; Όλα αυτά αναλυτικά και πλήρως κοστολογημένα…
Μέχρι πρόσφατα η μείωση των φόρων (και πολύ περισσότερο των ασφαλιστικών εισφορών) ήταν «ταμπού» στην Ελλάδα!
Η επιχειρηματικότητα ήταν «δαίμονας». Και ουδείς τολμούσε να την υπερασπιστεί…
Έτσι έμεναν απολύτως ανυπεράσπιστοι, όχι οι «πλούσιοι βιομήχανοι», που προ πολλού έχουν κλείσει τα εργοστάσιά τους, όχι οι κρατικοδίαιτοι μεγαλο-επιχειρηματίες που δεν είχαν πρόβλημα να «πληρώνουν φόρους», γιατί έπαιρναν πλουσιοπάροχες κρατικές προμήθειες και επιδοτήσεις, όχι
πάσης φύσεως λαμόγια της διαπλοκής, όχι οι τραπεζίτες που απολάμβαναν την προνομιακή θέση του καρτέλ τους…
Ανυπεράσπιστη έμενε η μεσαία τάξη: χιλιάδες αυτό-απασχολήμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες…


Μια αξιόλογη ανάλυση της εκπομπής 1821

1821 - Η Ιστορία των ανιστόρητων


Καθηγητής Βασίλης Φίλιας,
πρώην Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου

Ενας αποτελεσματικός τρόπος - ίσως ο αποτελεσματικότερος - για να αποφύγεις να κριθεί μια επιστημονική εργασία επί της ουσίας, δηλαδή με ποιοτικά κριτήρια, είναι να επιτύχεις να χαρακτηρισθεί ως «προοδευτική προσέγγιση» σαν αντιπαράθεση και κατ’ αντιδιαστολή με τις «λοιπές», που συλλήβδην στιγματίζονται ως «ξεπερασμένες», «πεπαλαιωμένες», ακόμη και αντιδραστικές.
Με τον τρόπο αυτό επέρχεται μια μετάθεση από το επίπεδο των επιχειρημάτων στο επίπεδο των ηχηρών λόγων και των εντυπώσεων.
Γνωστή μεθοδολογία από την πολιτική του πεζοδρομίου και των ηγετικών παλκοσένικων εφαρμόζεται πλέον κατά κόρο τόσο στην ιστορική έρευνα κυρίως, αλλά και σε όλες τις επιστήμες του ανθρώπου προκειμένου να διαστρεβλωθούν τα γεγονότα και να συγκαληφθεί η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, η οποία διερμηνεύεται μέσω διαφόρων ψυχολογουμένων και ψυχολογιοποιήσεων με στόχο τελικά να διαμφισβητηθεί η δυνατότητα ανάλυσης του ιστορικοκοινωνικού γίγνεσθαι με αντικειμενικούς όρους και να επέρχεται σχετικοποίηση και υποκειμενικοποίηση του υπό διερεύνηση πραγματικού υλικού.

Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

Κατόπιν εντολών της τρόικας, επίσης, το μνημόνιο 2 θα περιέχει και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 18 μηνών. Ετσι η επόμενη δόση του Ιουνίου ύψους 12 δισ. ευρώ θα είναι ουσιαστικά η πρώτη δόση του νέου μνημονίου, το οποίο θα έχει ενσωματωμένη τη νέα βοήθεια ύψους 50-60 δισ. ευρώ. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η απαίτηση των Ευρωπαίων είναι να δημιουργηθεί ένας ειδικός οργανισμός με προίκα όλα τα υπό πώληση περιουσιακά στοιχεία της χώρας, τα οποία θα αποτελούν την εγγύηση (collateral) του νέου δανείου.

Το νέο μνημόνιο εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Ιουνίου, ώστε να μπορεί να εκταμιευτεί λίγες ημέρες αργότερα η επείγουσα δόση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εμπεριέχει και μερικές από τις προτάσεις Σαμαρά ώστε να πιεστεί περαιτέρω η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κατεύθυνση της συναίνεσης.

Πάντως, αν δεν εκταμιευτούν τα 12 δισ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου (για οποιονδήποτε λόγο), τότε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα είναι αναγκασμένος να αποσύρει περίπου 8 δισ. ευρώ από τα τελευταία αποθέματα της χώρας για να ικανοποιήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και να πληρώσει τους μισθούς στο Δημόσιο. Αν το ποσό δεν δοθεί ούτε τον Ιούλιο, τότε η χώρα δεν θα έχει να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της και θα δούμε το σενάριο της στάσης πληρωμών.
 
Πηγή  : http://www.on-news.gr

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ :Απείλησε να βυθίσει το νορβηγικό Malene Ostervold ...Και η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;

Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του Wikileaks...

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή:
Ενοχλούσε τους Τούρκους!
«Ο κ. Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

SOS. Οδηγίες προς Απελπισμένους Δανειολήπτες. Μπορείτε να Γλιτώσετε Πολλά Χρήματα Από τις Τράπεζες!

Τα κακά νέα: χρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.Και εξηγούμαι.
Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως, ναι.
 
Ανάλυση
Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε.
Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.
Ο τρόπος
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.

Η νομισματική ένωση, ζυγός για την Ελλάδα!

«Η Ελλάδα υφίσταται τη δικτατορία του ευρώ»! Ο τίτλος δεν θα ξένιζε τον αναγνώστη αν φιγουράριζε στην πρώτη σελίδα εφημερίδας της κομμουνιστικής Αριστεράς. Το πράγμα αλλάζει όμως όταν αντικρίζει κανείς τον ίδιο τίτλο στην κατ’ εξοχήν εφημερίδα του κατεστημένου εκείνης της χώρας που οραματίστηκε και σχεδίασε το ευρώ. Μιλάμε βέβαια για τη γαλλική Le Monde, η οποία φιλοξενούσε, την περασμένη Πέμπτη, σχετικό άρθρο του Στεφάν Μαντόλ, επίκουρου καθηγητή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών Sciences Po.

Αφού διεκτραγωδεί τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την έκρηξη των ανισοτήτων στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει να δαιμονοποιείται: «Οσοι λιβανίζουν την Ευρωζώνη προσπαθούν να μας πείσουν ότι η έξοδος από το ευρώ ή το τέλος του ευρώ θα ήταν καταστροφή, λες και το κοινό νόμισμα καθιερώθηκε άπαξ διά παντός, χωρίς δυνατότητα αλλαγής, λες και κάθε μεταρρύθμιση θα σηματοδοτούσε το τέλος της Ενωσης. Ωστόσο ο απλός πολίτης καταλαβαίνει ότι οι Ελληνες σήμερα, όπως οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αύριο, δεν θα έχουν τύχη αν προσπαθήσουν να σφίξουν κι άλλο τη βίδα των δημοσίων δαπανών, προσδοκώντας ότι θα γίνουν ως εκ θαύματος εξίσου ανταγωνιστικοί με τους Γερμανούς ή τους Ολλανδούς. Αυτό που χρειάζονται επειγόντως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι μια νομισματική αναπροσαρμογή που θα τους επέτρεπε να κερδίσουν σε ανταγωνιστικότητα».

Και ο Γάλλος οικονομολόγος καταλήγει: «Το ευρώ όφειλε να είναι η ασπίδα που θα χάριζε μεγαλύτερη ελευθερία, ευημερία και ανεξαρτησία. Σταδιακά κατήντησε, όμως, ένα κολάρο που σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας κάθε μέρα και περισσότερο, αποστεώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική εκεί όπου απαιτούνται επινοητικότητα και ευελιξία… Ας είμαστε δύσπιστοι στα ιερά σύμβολα που μας απαγορεύεται να αγγίξουμε και μας οδηγούν σε αδιέξοδο. Η μοίρα που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα δεν είναι καλός οιωνός».

Ευρώ, αδιέδοδα !

 Κραυγές και ψίθυροι εναντίον του ευρώ Oι τάσεις υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη αρχίζουν να βρίσκουν απήχηση σε περιφερειακές, αλλά και ηγετικές δυνάμεις της Ε.Ε.
 
 
Του Πετρου Παπακωνσταντινου

«Υπάρχει κάτι θετικό από την κρίση της Ευρωζώνης, ότι αφύπνισε όλους εκείνους τους υπνοβάτες»! Στον τίτλο πρόσφατου άρθρου του Πολ Χάνον, αναλυτή της αμερικανικής Wall Street Journal, αποτυπώνεται με ρεαλισμό η κατάσταση πραγμάτων στη Γηραιά Ηπειρο: Η κρίση του ευρώ, με καταλύτη τα δημοσιονομικά αδιέξοδα των υπερχρεωμένων, περιφερειακών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ακύρωσε όλα τα ισχύοντα αξιώματα και άνοιξε τη δημόσια συζήτηση σε απόψεις που μέχρι χθες ακούγονταν ακραίες και περιθωριακές.

«Τις τελευταίες ημέρες», γράφει ο αρθρογράφος της συντηρητικής εφημερίδας, «ο ηγέτης του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Φινλανδίας ισχυρίστηκε ότι η Ευρωζώνη πάσχει από ένα είδος γάγγραινας που απαιτεί δραστική εγχείρηση. Ενας Ιρλανδός οικονομολόγος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδιαφέρεται πρωτίστως να καθησυχάσει τους εκδότες των γερμανικών ταμπλόιντ. Στέλεχος των Φιλελευθέρων, εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, πρότεινε τη δημιουργία νέων μηχανισμών, που θα επιτρέπουν την έξοδο κρατών από το κοινό νόμισμα. Και ένας από τους «σοφούς» της Γερμανίας εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να μην υπάρχει, υπό τη σημερινή της μορφή, σε 12 μήνες». Συμπέρασμα: το ευρώ, που θεωρούνταν στο ξεκίνημα της διεθνούς οικονομικής κρίσης ως αναντικατάστατη ασπίδα προστασίας των ευρωπαϊκών οικονομιών, σήμερα εμφανίζεται ως μέρος του προβλήματος και η υπόθεση ότι μπορεί να υπάρχει ζωή και εκτός Ευρωζώνης ακούγεται λιγότερο απίθανη.

Στα ίσα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Προς δραματική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού οδηγείται η χώρα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «το Παρόν», η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν κινείται απλώς στα επίπεδα του στατιστικού λάθους, αλλά της ισοπαλίας! Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ, ενώ το νεοσύστατο κόμμα του Γιάννη Δημαρά συγκεντρώνει το 1,7% των προτιμήσεων.

H Ελλάδα που μπορεί ...

                                                                                    Ελβετικό θαύμα στη Μαγνησία

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συμβάσεις δανεισμού: από την αγανάκτηση στις ανησυχίες και στις δυνατότητες λύσης

Επιμένω στον τίτλο «Συμβάσεις Δανεισμού» και όχι στο όνομα «Μνημόνιο» που κυκλοφορεί παραπλανητικά, για να θυμίζω πάντοτε ότι όταν λέμε «Μνημόνιο» πρόκειται για τις τρεις Συμβάσεις Δανεισμού που, με συνενοχή όλων των κομμάτων και όλων των μεγάλων ΜΜΕ, κρατήθηκαν και κρατούνται στο σκοτάδι.
Ας δούμε, λοιπόν, για ποιες «Συμβάσεις» μιλάμε: η πρώτη από τις τρεις ήταν η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», η οποία ήταν και η βασική σύμβαση δανεισμού, από την ισχύ της οποίας θα εξαρτιόταν η ισχύς των άλλων δύο και όλων των μετέπειτα «επικαιροποιημένων» Μνημονίων.
Η δεύτερη ήταν η Σύμβαση με τίτλο «Μνημόνιο Συνεννόησης»
και η τελευταία ήταν εκείνη με την οποία ενέκρινε το ΔΝΤ τους όρους του Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας και τη Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Δόλωμα 220 εκατ. ευρώ για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ λόγω της πώλησης του 17%

Εχει πολλές δυνατότητες η εξουσία του Γιωργάκη να κάμψει την αντίσταση
των εργαζομένων . Αν δείξουν κι αυτοί το ίδιο σθένος να υπερασπιστούν
την Επιχείρηση , που δείχνει ο Αντωνάκης , η Ντόρα ,ο Μάνος , ο Καρατζαφέρης
κλπ πατριωτικές δυνάμεις , τα λεφτά που πληρώνει ο κόσμος για το ρεύμα θα είναι
μακρινή ανάμνηση ...



Το δέλεαρ της… επανάκτησης της χαμένης μισθολογικής ευμάρειας, δηλαδή της επιστροφής, τηρουμένων των αναλογιών, στην προ μνημονίου κατάσταση, έχουν να αξιολογήσουν οι συνδικαλιστές, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, όταν καθορίζουν τη στάση τους για την πώληση του 17% της επιχείρησης. Και τούτο διότι, εάν το δημόσιο χάσει το 51% και φτάσει να κατέχει μόνο το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, δεν θα μπορεί να επιβάλλει τη μισθολογική πολιτική, να καθορίζει εάν και πώς θα γίνονται προσλήψεις, να θέτει «πλαφόν» κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της επιχείρησης, ενόψει των απεργιών που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ, ακούγονται όλο και συχνότερα φωνές που υποστηρίζουν ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το δημόσιο την πλειοψηφία της ΔΕΗ, καθώς έτσι είναι πιθανότερο να πάρουμε πίσω, μέρος τουλάχιστον, των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο που έκοψε από τους μισθούς μας το κράτος».

Γιώργος Δελαστίκ: "Μια Ευρωζώνη με... καμία χώρα-μέλος!"

Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν μια...
 
Γιώργος Δελαστίκ: Μια Ευρωζώνη με... καμία χώρα-μέλος!
 Ευρωζώνη χωρίς σχεδόν... κανένα κράτος-μέλος και οπωσδήποτε χωρίς τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία; Σας φαίνεται εντελώς παρανοϊκό και αποκύημα παραληρηματικής φαντασίας! Αυτό θα ήταν, όμως, το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε, αν παίρναμε τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος των δεκαεφτά χωρών της Ευρωζώνης για το 2010, που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, και εφαρμόζαμε αυστηρά τα κριτήρια του Μάαστριχτ, εντάσσοντας στην Ευρωζώνη μόνο εκείνες από τις δεκαεφτά χώρες που έχουν έλλειμμα κάτω από 3% και δημόσιο χρέος κάτω από 60% του ΑΕΠ!
Τα αποτελέσματα θα ήταν διασκεδαστικά. Η Ευρωζώνη θα έπαυε να συμπεριλαμβάνει τρια κόσια σαράντα εκατομμύρια Ευρωπαίους και το ευρώ θα το χρησιμοποιούσαν πλέον... εφτά εκατομμύρια κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου ως εθνικό τους νόμισμα! Τα υπόλοιπα τριακόσια τριάντα τρία εκατομμύρια θα ήταν υποχρεωμένα να το εγκαταλείψουν!


Όλοι έξω απ’ το ευρώ!

Μόνο πεντακόσιες χιλιάδες Λουξεμβουργιανοί, περίπου 1,3 εκατομμύρια Εσθονοί και 5,3 εκατομμύρια Φινλανδοί θα συναποτελούσαν πλέον τον πληθυσμό της «νέας» Ευρωζώνης, γιατί μόνο αυτές οι τρεις εκ των δεκαεφτά χωρών της σημερινής Ευρωζώνης έχουν χρέος κάτω του 60% και έλλειμμα μικρότερο από το 3% του ΑΕΠ.